NM 2016: Hvem vinner Trippel?

21.06.2016

Vi har igjen, kanskje for aller siste gang noen sinne, sluppet til Kjell og Lasse for synsing rundt NM-trippene.

Lasse og Kjell, kjør debatt!

-------------------------------------------

Les også: (NM 2015, Trippel)

-------------------------------------------

Kjell: Så til den store. Den som virkelig gjelder! Kongepokalen og kongeøvelsen, trippel.

Lasse: Nå må du ikke glemme at i denne øvelsen er det ofte en overraskelse som går langt, men vi husker hvordan det gikk i fjor. Det ble tårevått under pokalutdelingen i Ytre Enebakk, da Groruddalen-trioen Robert Pettersen, Rune Kristoffersen og Benny Bel-Lafkih løftet troféet øverst på pallen. Trioen slapp ikke inn et eneste poeng i mot i verken semifinale og finalen, men lagsammensetningen i år er byttet.

Kjell: Min største favoritt til å vinne Kongepokalen i år er fra samme klubb, men ikke bestående av de samme spillerne. Aller størst tro har jeg nemlig på Lars Storaker Bruu, Ole Hågensen og Youssef Taoubane Oudai. 

Lasse: Det er rett og slett tre glimrende spillere, som på papiret også ser ut som et strålende lag. Vi husker hvor gode Lars og Youssef var sammen i dobbelen i fjorårets NM, og vet hva Ole står for. Dette kan bli moro som tilskuer, og ikke fullt så moro som motspiller. Resultatlisten fra Holmestrand Open bør tilsi at det er et godt tips, men….

I fjor kom Lars Storaker Bruu og Ole Hågensen på andreplass i NM Trippel sammen med Leif Høgberg. I år spiller de med Youssef Taoubane, som vant NM Dobbel sammen med Lars.

Kjell: Et annet lag som ser svært spennende ut finner vi hos Oslo Petanque Club. Marius Breimo er en av landets beste leggere, selv om han har spilt lite det siste året. Marius Wang håndterer alle roller i et lag, og vi hører så positive ting om Hubert Paillac at jeg bare gleder meg til å se hvordan dette går. Det som blir sagt er vertfall positivt, og dette et lag vi jeg følge med stor spenning.

Lasse: Leserne trodde vel ikke de ville få lese en forhåndssak om Norgesmesterskapet som ikke inneholdt Benny Bel-Lafkih med et favorittstempel? 

Kjell: Det er nemlig helt uunngåelig. Landets desidert beste spiller de siste ti årene vant trippelen så sent som i fjor, og har vært helt suveren hittil i årets sesong. Med seg har han sin fantastisk talentfulle sønn Gabriel, samt Tomas Finné som vi har store forventninger til i dette mesterskapet. De må finne seg i å være en av de største favorittene til tittelen.

Lasse: Vi må heller ikke glemme to av Kongepokal-vinnerne fra i fjor, Rune Kristoffersen og Robert Pettersen. Med seg som tredje spiller har de Eli Gjengstø, som kan vise til strålende resultater så langt denne sesongen.

Vil det skje atter en gang for Kjell Rune Karlsen, Johnny Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen?

Kjell: Heller ikke Holmestrand kommer seg utenom litt fokus. Jeg har nemlig ikke glemt 2013, eller 2014 - som skjedde på nettopp denne banen. Johnny Skjørberg, Bjørn Arne Nordhagen og Kjell Rune Karlsen er en samspilt trio, som vet hva dette dreier seg om. De har gjort det før, og selv om det ikke gikk veien i Ytre Enebakk er nok den skuffelsen ristet av for lengst. 

Lasse: Det er et annet Holmestrand-lag som også må nevnes, bestående av to spillere som vant Kongepokalen i 2011. Ståle Baksetersveen og comeback-kid Roger Johansen har med seg Kim Roger Johansen. Det ryktes imponerende form fra Vestfold, og jeg har øynene åpne for disse tre. En god outsider.

Kjell: Og neida, jeg har ikke glemt en viss Økern-trio. Roger Støa, Tom Johansen og Ronny Gudmundsen må regnes med også i år, og er så definitivt et lag jeg forventer å se langt utpå dagen i utslagsrundene.

Lasse: Uansett hvordan dette går - du verden så spennende det blir! Dersom jeg må velge, så tar jeg et som ikke er nevnt, og går faktisk for OPC sitt lag Fabien Chaon, Bastien Testaniere og Rivosoa Nasoloniaina (bildet til høyre). Tre spillere som på sitt beste er helt utrolige.  Dette blir vinnerne i år. Det er en trio som sammen virkelig kan gå hele veien, og husk hva jeg sa om overraskelser...

Kjell: Da går jeg for et lag i lyseblått. Youssef, Ole og Lars tar det i år.

 

-------------------------------------------

Hva tror du? Her er (trekningen)!

Sjekk også Kjell og Lasses synsing om øvrige klasser, se (NMs samleside).