NM 2016: Alt om...

12.07.2016

Norges Fleridrettsforbund Seksjon Petanque arrangerte Norgesmesterskapet i Petanque 23. - 26. juni 2016 i samarbeide med Tønsbergs Turnforening - Petanquegruppen. Åstedet var Maier Arena, været var stort sett fint, vertskapet var alle tiders og spillet var godt. Takk for opplevelsen!

Norgesmesterskapet 2016

* Ranking

Se eget ÆRESGALLERI hvor ferske norgesmestere, sølv- og bronsemedaljører skinner på pallen.

 

Minner fra 2016

En rekke finalevideoer og andre filmsnutter ble foreviget i løpet av NM. Alle kan beskues inne på Petanque.nos åpne Facebook-side. Her trenger man ingen pålogging.

Se også eget FOTOALBUM på Petanque.no.

Tønsbergs Turn fortjener skikkelig honnør for deres innsats! TT er en drøm å ha som teknisk arrangør. Alle detaljer er gjennomtenkte – og gjennomførte. Og kommer det overraskelser underveis, gjør man galante hælomvendinger: Applaus til Tom A. Gjermundsen som elegant tok mikrofonen og oppfordret til verdens vakreste korsang under åpningen på torsdag. Resultatet ble smil over hele rekka. Fra en og annen åpen munn kom det til og med lyd. Herlig!

Og til alle dere andre TTere: Tusen takk til hver og en av dere for deres innsats fra tidlig morgen til sen kveld, fire dager til ende. – Og dagesvis, ukesvis, månedsvis, før og etter. Dere imponerte like mye i år som for to år siden med deres upåklagelige serviceinnstilling, gode humør og tilstedeværelse. Tusen takk til Tønsbergs Turn!

Våre innleide dommere, engelske Mike Pegg og svenske Roger Smedenfeldt, holdt stand fire dager til ende. Oppfordringen om å bruke de mest mulig ble øyensynlig fulgt, for de to herrene var stadig å beskue med timetersmålebånd mellom seg. Tusen takk for vel utført jobb!
 

Skjønt, mest av alt vil vi takke alle dere som deltok - og dermed skapte et fantastisk mesterskap. Vi kunne melde om rekordhøye tall i opptil flere klasser. Dette er antall vi så vidt bare kunne tørre å drømme om. På den annen side utgår NM Junior, da ingen har meldt seg på i denne klassen. Det kunne vi heller ikke forvente.

NM Singel: I forifjor jublet vi over rekordtall. 111 stilte til start. I fjor opplevde vi en nedgang til 95 spillere, skjønt dette var vi mer enn fornøyde med. Men i år, dere... I år deltar 116 stykker! 24 av disse er kvinnelige spillere, og antall klubber som er representert er 14. Også dette er en økning. Bonus for beste kvinne og beste mann er tilbudet om å representere Norge i EM Singel i høst.

NM Åpen dobbel: Fra imponerende 45 lag sist gang Tønsbergs Turn stilte som teknisk arrangør, til 41 i fjor. I år rykker vi opp et steg til 42 lag. Selv om det ikke topper rekorden er det stadig veldig bra!

NM Damer dobbel: I NMs eneste dameklasse er tallene stabile. 13 lag er påmeldt fra 7 ulike klubber. Et lag mer enn i fjor, men like mange som for to år siden.

NM Mix dobbel: Det er nesten så vi må klype oss i armen for å tro det er sant, for her må det ha skjedd en stor mobilisering i klubbrekkene. 44 lag! Dette er ni flere enn både i fjor og året før det igjen. Veldig, veldig gledelig!

NM Veteran +65: Samtidig som vi ser en markant økning av antall lag i Mix ser vi også en stor økning i den eldste veteranklassen, til tross for at disse to øvelsene avholdes samme dag. 20 lag! Dette er en økning fra 17 i 2014 og 16 i 2015. Til sammen 8 klubber er representerte.

NM Veteran +55: I søndagens veteranøvelse deltar imponerende 31 lag fra 9 klubber. Dette er en økning fra, hold dere fast, 17 lag i 2014 og 14 lag i 2015. - Les gjerne disse setningene en gang til.

NM Trippel: Da Tønsbergs Turn arrangerte sist stilte 47 trippellag til start. Akkurat det samme skjer i år. Samme teknisk arrangør, samme antall trippellag. Kjempestartfelt! Kampen om medaljer og kongepokal samler flest lag, akkurat slik det skal være. 

NM Presisjonsskyting: 16 deltakere, inkludert regjerende norgesmester. To av distriktene har enda ikke avholdt sine kvalifiseringer, øvrige er rapportert inn. Kvalifiserte skyttere presenteres i (egen artikkel).

Trekning ble foretatt tirsdag 7. juni. For oversikt over hvem som spilte og hvilke puljer disse ble trukket inn i, (Se trekning)

Mange mener mye om mangt i norsk petanque. To av synserne kaller seg Kjell og Lasse. Muligens vil deres identitet avsløres dersom forhåndstipsene går inn. PetanqueNorge, kjør debatt!

Kjell og Lasse vurderer: (NM Singel) (NM Presisjonsskyting) (NM Dobbel V55) (NM Dobbel V65) (NM Dobbel Damer) (NM Dobbel Mix) (NM Dobbel Åpen) (NM Trippel)

 

Minner fra 2015