NM 2016: Hvem vinner Singel?

16.06.2016

I år er singelen ekstra gjev, for deltakerne spiller ikke bare om en Norgesmester-tittel, men også for å kvalifiserie seg til Singel-EM. Vi har satt våre selvutnevnte nesteneksperter Kjell og Lasse på saken.

Lasse og Kjell, kjør debatt!

-------------------------------------------

Les også: (NM 2015, Singel)

-------------------------------------------

Kjell: Fra 95 spillere i fjor, til hele 116 i år! Om det er fordi petanquespillere trives så godt med singelspill i Tønsberg (det var 111 i 2014!) eller om det er en potensiell EM-billett for beste mann og kvinne vet jeg ikke, men dette blir spennende! 

Lasse: Med så mange deltakere kan ikke alle nevnes, for det er mange som kan slå skikkelig fra seg. Jeg ser likevel en del klare favoritter, og noen outsidere!

Kjell: I PetanqueNorge er det svært få singelturneringer. Rapportene jeg har fått fra Økerns Mixlingen, til tross for relativt få påmeldte lag, er likevel verdt å ta med i beregningen.

Lasse: Vi husker alle at Ronny Gudmundsen vant fjorårets NM-tittel, etter å ha slått Benny Bel-Lafkih i finalen. Ronny har spilt mange turneringer også denne sesongen, og er en som alltid må regnes med.

Kjell: Klarer Benny Bel-Lafkih å spille seg til sin femte strake finale i singel? Han har vært Norges desidert beste spiller på 2000-tallet har flere mesterskap bak seg i singel, og vi vet alle hvor mye som trenes på grusflekkene i Asker. Han taper så sjelden at jeg føler den som slår ham vil bli årets Norgesmester.

Lasse: Youssef Taoubane Oudai er en jeg vil trekke frem. En spiller som kan slå hvem som helst, men selv om jeg kan ta feil - er det andre klasser i dette Norgesmesterskapet jeg har større tro på ham. 

Ronny, Youssef og Benny. Vi er kanskje ikke altfor vågale om vi tipper at disse tre avanserer til sluttspillet og vel så det...

Kjell: Tomas Finné er en glimrende spiller som spiller Norgesmesterskap for første gang. Vi har blitt godt kjent med svensken i parker i Oslo og i hallen på Rommen, og vet hva han kan når han er i form. Ryktene sier også at han fikk med seg en bronse fra SM for noen år siden.

Lasse: Der stjal du en jeg hadde tenkt å nevne… En annen jeg tror kan gå langt, er Bastien Testaniere. 30-åringen er inne i landslagsvarmen, og det er få spillere som bruker mer tid i parker rundtom i Oslo sammen med kulene. 

Kjell: Han spilte også mye i hallen i vinter, og har fått med seg noen turneringsseire denne sesongen. Jeg vet at han behersker singel, og i år ser jeg virkelig opp for OPC-spilleren. Hans allroundferdigheter vil sende ham langt i denne turneringen. Kanskje hele veien.

Lasse: Er det hold i ryktene fra Holmestrand, vil Roger Johansen (bildet over) bli veldig skummel i sitt comeback. Alle vet hvor god han er på sitt beste, og dersom han trener så mye som jungeltelegrafen skal ha det til, må han definitivt regnes med. Dersom folk har øynene åpne og leser resultatlistene ser de at han er tilbake.

Kjell: Og så har jeg heller ikke glemt outsideren Atle Andersen. Etter det han presterte på samme bane i 2014, da han tok seg helt til finalen, fortjener han å bli nevnt i dette gjeve selskapet! 

Lasse: Vi må også snakke litt om damene…

Kjell: Det knytter seg stor spenning til damespillerne i årets turnering, da den kvinnelige spilleren som tar seg lengst i turneringen vil få EM-billetten.

Lasse: Ellen Johansen spilte ifølge rapportene bra i Mixlingen på hjemmebane, og jeg tror hun vil gjøre det meget bra. 

Ellen trenger ikke ikle seg en verdensmesters trøye for å spille godt. Hun har det meste som skal til for å komme langt opp på singellisten.

Kjell: Flere må nevnes. Jeg har tro på Toini Hoel fra Bergen, og at minst én av Eli Gjengstø og Ranu Homniam vil kunne gå langt i turneringen. 

Lasse: Charlotte Jayer har hatt en veldig imponerende fremgang de siste årene, og vi har selvsagt ikke glemt Maija sin imponerende bronsemedalje fra denne øvelsen i 2015! Dette blir spennende.

Kjell: Men dersom vi skal peike ut en Norgesmester…

Lasse: Vi har for en mannsalder siden hatt en norsk mester i det svenske mesterskapet i singel, og i år tror jeg at Tomas Finné vinner finalen i det norske mesterskapet. 

Kjell: Da har du lagt veien åpen for meg. Jeg sier at Benny Bel-Lafkih revansjerer finaletapet fra i fjor, med Bastien (bildet over) som en god nummer to.

-------------------------------------------

Hva tror du? Her er (trekningen)!

Sjekk også Kjell og Lasses synsing om øvrige klasser, se (NMs samleside).