NM 2016: Hvem vinner Dobbel Åpen?

16.06.2016

Lasse og Kjell gir seg ikke. Også denne gang kaster de seg rundt for å diskutere en NM-øvelse. Her er deres forhåndstips til dobbel, åpen klasse.

Lasse og Kjell, kjør debatt!

-------------------------------------------

Les også: (NM 2015, Dobbel Åpen)

-------------------------------------------

Kjell: Søndagen har vi 42 lag klare for å kjempe om gullmedaljer i åpen dobbel. Og for noen lag vi har! Tenk om åpen dobbel-dagen var fredet… Da hadde dette vært en virkelig stor øvelse med opp mot 90 lag. 

Lasse: Muligens noe man kan tenke på når NM skal evalueres. Men nok politikk! Umiddelbart er det noen som stikker seg veldig ut. La meg begynne med det jeg, og du bør, anse som det aller sterkeste. Lars Storaker Bruu og Youssef Taobane fra Groruddalen var heilt fantastiske da åpen dobbel avsluttet forrige NM, i Ytre Enebakk.

Kjell: En Lars i form er han en av Norges beste leggere, og vi vet alt om skuddene til Youssef. Det blir som regel treff, og svært ofte carreau. Da er medisinen å svare med samme mynt, men det er lettere sagt enn gjort. 

Lasse: Det å vinne to år på rad er ikke vanlig i NM og det taler i mot. Det vil alltid vanskelig, men jeg tror akkurat disse to kan forsvare fjorårets tittel.

Kjell: Fra samme klubb har vi Benny Bel-Lafkih og Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih. Far og sønn (bildet under) spilte også sammen i fjor. Gabriel har blitt et år eldre, og har vunnet enda flere turneringer.

Mye har skjedd på sju år, blant annet har svært mange kuler blitt kastet...

Lasse: Det er kanskje urettferdig å sette et favorittstempel på en 15-åring, men med et slikt talent kommer han ikke utenom. Han tok bronse sammen med Leif Høgberg allerede som 13-åring. I år kan det gå hele veien. Det kan hende at det sterke ønsket til Benny Bel-Lafkih til å gjøre det godt kan bli en ulempe også.

Kjell: Nå blir det spennende her, for vi har et nytt navn i NM-sammenheng, men en vi tror kan komme til å markere seg veldig på Maier Arena. Navnet er Hubert Paillac, og ikke har han bare et navn som klinger bra for denne sporten, han har også ferdighetene sier rapportene. Sammen med en så god spiller som Marius Wang kan dette bli svært bra.

Lasse: Det blir mye GPK her, men det er en klubb som har så mye talent at en kommer ikke utenom. Leif Høgberg tok bronse i denne klassen så sent som i Ytre Enebakk i fjor. Han har faktisk bronse to år på rad. I år har han med seg en spiller med et utrolig toppnivå, nemlig Ole Hågensen. På papiret må de finne seg i at vi tipper dem til å gå langt. 

Leif og Ole, med Andre Erdahl i midten, stilte i Europetanque 2015 og møtte like godt Team Dylan Rocher i innledende.

Kjell: Da får vi si oss ferdig med favorittene - nå over til outsiderne.

Lasse: Da begynner jeg med et Økern-lag. Tom Johansen og Trond Rekdahl fra Økern er to rutinerte herremenn, med haugevis av gullmedaljer fra Norgesmesterskapet. De vil kunne gi alle god kamp, og har de flyten så vet du aldri.

Kjell: Det samme gjelder Rune Kristoffersen og Robert Pettersen, og vi husker alle Kongepokal-triumfen i NM for et år siden, da sammen med Benny Bel-Lafkih.

Lasse: Jeg må få nevne enda et Økern-lag. Roger Støa er fremdeles en av landets beste leggere, og sammen med Ronny Gudmundsen (begge på bildet under) er det et sterkt lag som har spilt en del sammen de siste årene.

Kjell: Rivosoa Nasoloniaina og Jean Jaques Razaka er en annen duo en må se opp for. 

Lasse: Jeg har stort sett nevnt de svært rutinerte spillerne i tipsene for åpen dobbel, men har forstått at vi også bør se opp for brødreparet Viljar Losnegard og Magnus Losnegard. Det er nok for tidlig til å gå hele veien, men det ryktes at det spirer godt på Stord, og kanskje blir denne turneringen et gjennombrudd?

Kjell: Jeg tror nok feltet er for sterkt for dem, men vi får se. Jeg setter uansett innsatsen min på Youssef og Lars. De forsvarer fjorårets gull.

Får vi se Ståle Baksetersveen slik, på øverste palltrinn søndag kveld?

Lasse: Da går jeg for en frekkis. Jeg har vinnerlaget godt oppe i erme, men kommer med det nå Kjell Rune Karlsen og  Ståle Baksetersveen (bildet over) vinner dette. Ståle spiller bra om dagen og Kjell Rune spiller ofte godt i denne øvelsen. Selv om de røk tidlig ut under siste NM (litt uflaks var det!) spilte de godt, og er nok sultne på revansje.

 

-------------------------------------------

Hva tror du? Her er (trekningen)!

Sjekk også Kjell og Lasses synsing om (Dobbel V65), (Dobbel Damer), (Dobbel V55) og (Dobbel Mix).