NM 2016: Hvem vinner Dobbel Mix?

16.06.2016

Kjell og Lasse skal prøve seg på et forhåndstips foran den første åpne NM-øvelsen, nemlig mixen.

Lasse og Kjell, kjør debatt!

-------------------------------------------

Les også: (NM 2015, Dobbel Mix)

-------------------------------------------

Kjell: Vi har 44 lag klare for årets Mix-turnering, plassert i 11 puljer. 

Lasse: Etter min mening er dette klassen hvor de aller største favorittene peker seg klarest ut.

Kjell: Vi kan begynne med den aller største favoritten med en gang. Benny Bel-Lafkih og Eli Gjengstø var så nære i fjor. Etter å overlegent ha spilt seg helt frem til finalen, sa det stopp mot Tom Johansen og Marianne Myrbråten på centrecourten i Ytre Enebakk. 

Lasse: Det er ingen som spiller mer petanque enn Gjengstø/Bel-Lafkih (bildet over), og spesielt sammen har de spilt svært mange turneringer. Som dobbeltlag vant de Stordturneringa tidligere i år, bestående av 32 lag, og helgen etter var de to av fire til topps i Mixlingen… Elis gode legg, og Benny sine trygge skudd vil nok sende de svært langt også i år.

Kjell: Dette er fjerde gang mixen blir arrangert. Første året mener jeg det ble exit i åttendedelsfinalen. Deretter bronse. I fjor sølv. Nå må vel tiden være inne?

Lasse: Dersom Larry Young og Maija Juva får det til å stemme, vil de kunne være en outsider. De har byttet klubb siden forrige NM, og representerer nå Follo. Larry Young har ikke hevdet seg på samme nivå som tidligere år til nå i år, men jeg tror han og Maija viser seg fra sin beste side i denne konkurransen.

Kjell: Det er bare et år siden de tok bronse i nettopp denne klassen, i et mesterskap der Maija må kalles en medaljegrossist etter å også ha vunnet singelbronse i åpen klasse!

Lasse: Det viste seg kanskje ikke på resultatlisten til slutt, for det ble møte med innledningsvis suverene Gjengstø og Bel-Lafkih i kvartfinalen i fjor - men Atle Andersen og Inger Berit Kristiansen (bildet over) imponerte kolossalt frem til det i mixen i Ytre Enebakk. Når vi vet hva Atle har fått til på denne banen før, kan ikke Boule Frederik II-duoen avskrives! Det er et lag fra Stord med to spillere som meg bekjent spiller sin aller første rankingturnering, så der aner jeg ikke hva vi har i vente.

Charlotte Jayer og Bastien Testaniere sammen med klubbkompis Gildas Mevel.

Kjell: Et annet lag som kan nå langt er OPC-duoen Charlotte Jayer og Bastien Testaniere. Samboerne med franske aner spiller mye, og ofte, men for første gang sammen i Norgesmesterskapet. Bastien er en av de beste spillerne vi har her til lands, og Charlotte har gjort store fremskritt de siste årene. Dette er et lag en må se opp for.

Lasse: Fra samme klubb vil jeg trekke frem Signe Hovind og Marius Wang.  Dette er et spennende lag, og to spillere som tenker petanque på samme måte. Signe er av de mest rutinerte leggerne vi har her til lands, og dersom skyteformen sitter for Marius kan dette bli bra. Meget bra.

Kjell: Og så har vi de regjerende mesterne, som så klart må nevnes! Tom Johansen og Marianne Myrbråten (bildet under) gikk hele veien i fjor, og jeg anser dem som det sterkeste Økern-laget i denne klassen. Vi vet at de kan, men jeg er litt usikker på hvor mye de har spilt denne sesongen, og gir dem derfor et outsider-stempel heller enn et favorittstempel.

Lasse: Gunvor Berge og Bjørn Vidnes kan også gå langt.

Kjell: Det samme kan Rivo og Vilde!

Lasse: Men om vi skal trekke frem én vinner?

Kjell: Da blir det Eli og Benny.

Lasse: Nei, jeg tror ikke det, og ikke bare for at det skal er for kjedelig om vi sier det samme - så jeg tror det blir Jayer og Bastien som tar det i år!

 

-------------------------------------------

Hva tror du? Her er (trekningen)!

Sjekk også Kjell og Lasses synsing om de øvrige klassene, se (NMs samleside).