NM 2016: Hvem vinner V55?

16.06.2016

Våre petanquesynsere Kjell og Lasse tar for seg en ny klasse. Denne gang dobbel for våre yngste veteraner. Vil deres noe forsiktige forventninger slå til?

Lasse og Kjell, kjør debatt!

-------------------------------------------

Les også: (NM 2015, Dobbel V55)

-------------------------------------------

Kjell: I fjor vant nykommerne, Helge Skjæveland og Trond Sandvik fra Stord Petanqueklubb, klubbens første NM-medalje. Klarer de forsvare tittelen? 

Lasse: Det blir tøft, det er ikke vanlig at man forsvarer NM-tittelen og egentlig tror vi ikke helt på det denne gangen,  for i år er antall lag nesten doblet!

Kjell: Mot 17 lag i Son 2015, stiller hele 31 lag fra ni klubber i Tønsberg! Disse er inndelt i åtte puljer. Med tittelen i fjor kommer en ikke utenom Stord-duoen. De har kommet i den ene trelagspuljen, med hjemmeduoen Erik Sørensen og Jan Henrik Nymoen, samt Holmestrands Oddvar Pettersen og Thor Stang. 

Lasse: Jeg har registrert at Helge og Trond spiller mye sammen, og rollefordelingen er veldig klar. Helge legger, og Trond skyter. Banene i Tønsberg bør passe Trond godt, og vi så senest i Stordturneringa trippel hvor de sammen med Michael Reddington ble beste hjemmelag med tredjeplass, at de er i rute til å repetere fjoråret.

Ryktet går om at stolene til fjorårets norgesmestere skal oppgraderes dersom bragden repeteres.

Kjell: Husk at Karianne Fleischer og Finn Gundersen i år spiller uten å tenke på noe arrangøransvar, og har havnet i gruppe B. Der møter de Vegar Næss og Kåre Wahlquist som har hjemmepublikum i ryggen. 

Lasse: Gleden var stor da jeg oppdaget at vår gamle president skulle spille i år, men jeg er litt usikker på hvor mye han har spilt. Men har han beholdt litt av gamle kunnskaper kan det nå langt, men helt til topp tror jeg ikke. 

Kjell: Tidligere NM-medaljør Inge Ruth Aabol (bildet under) spiller med Ellen Meisingset. Ellen har spilt en del i år, og Hølen-duoen kan avansere fra denne gruppa. Det kan selvsagt også rutinerte Bror Erik Bøhler og Arild Johan Øynes fra Holmestrand, i en klasse hvor HPK har hele ni lag.

Lasse: Daniel Hushovd og Harald Tronrud kom seg til finalen i begge veteranklassene i fjor, og jeg ser ingen grunn til å tro at de ikke skal klare å komme seg langt også i år. Hjemmehåpet Erik Brunsell og Dag Andersen bør også ha gode muligheter.

Kjell: Samtidig kan Arne Olsen og Johnny Johansen fra Follo bli farlige. De har kommet i pulje med Jon Norborg og Hans Inge Kongevold. Akkurat dét kan bli en tøff match, mellom to lag som kan nå langt.

Lasse: Den tøffeste pulja er muligens F - hvor Saltdals eneste lag Berit og John Ramsvik nok er lystne på flere medaljer, etter den de fikk med seg i fjor. 

Kjell: Og nå for sin egen klubb! Reidun Johansen og Kristjana Møller kan aldri avskrives i noen kamp, bare spør Helge Skjørberg og Birger O. Hansen om 2014 på samme arena. HPK-sjef Lars Gunnar Lingås og Glenn Gurrich, samt Johan Øren og Gunnar Salthe utgjør resten av gruppa.

Norges veteranlandslag 2016: Geir Høistad, Odd-Reidar Gullbrandsen og Birger O Hansen.

Lasse: I gruppe 8 finner vi to andre forhåndsfavoritter, fra samme klubb. Helge Skjørberg og Hans-Erik Røneid-Hansen, samt Geir Høistad og Odd-Reidar Gulbrandsen. De to siste er klare for Monaco i EM 55+, så her er det kvalitet. 

Kjell: Disse Holmestrand-lagene kjenner hverandre godt, og kan nå meget langt begge to tror jeg. De vil uansett få det tøft, og jeg ser for meg at spesielt to karer fra Sinsen, Jørn Gillstrøm og Ragnar Weseth, vil dra nytte av alle timene i hallen på Rommen, og få det ut på Meier Arena.

Som perler på en snor: Ragnar Weseth (bak), Karianne Fleischer, Ellen Sanna Andersen (spiller damedobbel samme dag) og Finn Gundersen.

Lasse: Nå er ikke gambling helt innafor når det kommer til petanque, men dersom vi skulle sette fyrstikkene våre på noen i årets V55, blir det Geir Høistad og Odd-Reidar Gulbrandsen, eller de regjerende mesterne fra Stord Petanqueklubb? 

Kjell: Det er mulig jeg tar feil, jeg gjør stort sett det, men jeg tror på Holmestrand.

Lasse: Så kan det hende at Karianne Fleischer og Finn Gundersen blander seg inn i denne kampen, men jeg tror nok at det er stopp i semi. Men jeg har tatt feil før. Kan det ha vært i 1999, mon tro?

 

-------------------------------------------

Hva tror du? Her er (trekningen)!

Sjekk også Kjell og Lasses synsing om øvrige klasser, se (NMs samleside).