Vi vurderer: NM Mix Dobbel

06.08.2014

Petanque.no våger seg også i år ut på dypt vann og gjør vurderinger om favoritter og utfordrere i de fleste øvelser i forkant av NM. Dette er dessuten en del av den etter hvert så tradisjonsrike gjettekonkurranse som vi hvert år inviterer til i forkant av NM.

For andre gang er Mix en NM-øvelse. Dette var en øvelse som det var knyttet en viss spenning til. Først og fremst siden den blir gjennomført på torsdag. Det var bra deltakelse i 2013 (38 lag), og det er brukbart med antall lag (31 lag) også i år.

Så hvem er favoritter i år?

De to største favoritter er Lisbeth Fossen med Ulf Wallman (ØPC) og Eli Gjengstø med Benny Bel-Lafkih (GPK).

Økern-laget Lisbeth Fossen og Ulf Wallmann er spennende. Vi vet alle hva Lisbeth står for i norsk petanque med sine utrolige 244 landskaper og med 16 medaljer fra tidligere NM-er der 9 er av gjeveste valør (to av disse i åpen klasse). Lisbeth har spilt trygt og godt i år, selv om det så langt ikke helt har gitt utslag på resultatlistene. Vi tror det løsner helt for henne under NM. Makkeren er ukjent i NM-sammenheng, men er en tidligere svensk elitespiller som i år har løst lisens i Norge. Herr Wallman har mange gode plasseringer opp gjennom tiden i vårt naboland, og det er mye petanquekunnskap som entrer banen under årets NM. Tar vi ikke helt feil så er han også «utbildad» petanquetrener. Usikkerheten er hvordan samspillet mellom disse kommer til å fungere, men en av Lisbeths mange sterke sider på petanquebanen er at hun er flink til å tilpasse seg ulike makkere.

Eli Gjengstø og Benny Bel-Lafkih (GPK) er vår andre store favoritt. Merk at selv om Eli er vår webredaktør har hun ingenting med denne vurderingen å gjøre. Eli har spilt mye petanque de seneste to år, og det er merkbart at det er lengre og lengre mellom det vi kaller lavt nivå. En annen ting som særpreger en petanquespiller som spiller mye, er at de kuler som ikke er helt vellykket, nesten aldri blir helt dårlig. På dette generelt høyere nivå er Eli nå kommet. Benny trener nok omtrent like mye som før, og har vært vår klart beste spiller i flere år. I generalprøven under Økern Mix (selv om det var trippel) gikk dette laget helt til topps. - Så slapper Benny av og stoler på sin makker kan dette gå virkelig langt. Den store usikkerheten er nok Bennys virkelig ønske om å vinne akkurat denne øvelsen som i petanque kan medføre at man binder seg litt for mye.

Utfordrerne

Det er mange utfordrere til våre favoritter, men vi trekker frem tre lag:

Ranu Homniam med Marius Breimo (OPC): Denne kombinasjonen gikk helt til topps under NM i 2013. Vi tror ikke helt på at de klarer å gjenta bedriften i år, men at de kommer langt er nok ganske sikkert. Ranu spiller og spiller og holder omtrent samme nivå som for ett år tilbake. Marius har lang rutine, men ikke vært fult så aktiv til nå i sesongen og vi er litt usikre på stabiliteten. Får Marius flyten på sin legging, så blir Ranu trygg på sin skyting og her tror vi nøkkelen ligger for denne kombinasjonen.

Signe Hovind med Jean J. Razaka: Nok et OPC-lag er med som våre utfordrere. Signe har trappet noe ned på sin satsing i år, og står utenfor landslaget for første gang på lenge. Men hun spiller på sin trygghet og petanquekunnskap. Skal Signe gjøre det bra så er det i denne øvelsen, for de øvrige øvelser skal hun være med og arrangere. Nettopp hennes engasjement og alt ansvar hun har for at NM skal bli et vellykket mesterskap er det som kan felle dette laget.  Evigunge Jean J. Razaka har spilt noen utrolige partier petanque denne sommeren. Når jeg har den glede av og se ham spille så tror jeg av og til at det ikke er mulig. Som alltid spiller han mye, men det kan virke som det er blitt noe mere spilling denne sommeren sammenlignet med de senere år. Denne kombinasjonen kan gå virkelig langt. Vi får bare håpe at Signe har tankene på petanquebanen og ikke arrangementet denne torsdagen under NM.

Vårt siste lag som utfordrer er Gunn T. Hansen med Kjell R. Karlsen fra HPK. Dette er nok et av de best samspilte mixlag under denne NM-øvelse. Den store usikkerheten er at de begge har vært lite aktive denne sesongen og til dels også i 2013-sesongen. - Men får dette laget en god start i puljespillet kan dette gå langt. Kjell Rune er normalt en spiller som må spille mye for å kunne prestere godt, men nå med noen flere års petanqueerfaring sammen med forhåpentligvis gleden av å være tilbake på banen kan kompensere mye. Bortsett for å være en god og ikke minst stabil petanquespiller lar ikke Gunn Trine eventuelle mislykkede kast gå ut over humøret, og det har vist seg å smitte over og være en stor styrke for denne mix-kombinasjonen.

Så enten dere er enige eller uenige, så husk og delta i vår konkurranse. – Neste vurdering er singel. Det er opp til ungdommen å diskutere dette på deres nye media Facebook, og med ungdom i petanquesammenheng så kommer du godt innenfor dette begrepet Atle S.

Skrevet og vurdert av S.A.