Kulene var slettes ikke rustne

21.03.2016

Palmesøndag arrangerte gjengen bak Peter Pan-hallen den sjette Nationale Turnering i rekken. Samtidig kunne man glede seg over rykende fersk leiekontrakt på fem nye år.

De fremmøtte trippellagene spilte alle mot alle og avsluttet med plasseringsspill. Ingen kom ubeseirede ut fra innledende, men to av lagene hadde fire seiere hver og var dermed klare for finale. 

  • Roger Johansen , Benny Bel-Lafkih , Gabriel G Bel-Lafkih: 4 +26
  • Johnny Skjørberg, Peter Häring, Ståle Baksetersveen: 4 +21
  • Lisbeth Fossen, Ranu Homniam, Eli Gjengstø: 3 +18
  • Jean Jacques Razaka, Michel Rey, Helge Skjørberg: 3 +4
  • Sverre Meisingset, Oddvar Pettersen, Birger Hansen: 1 -24
  • Jan-Henrik Nymoen, Line Eliassen, Lars-Gunnar Lingaas: 0 -38

Det rene damelaget lå på tredje etter innledende, men måtte med tap i plasseringskampen overlate plassen til kulegründer Helge og hans makkere fra Oslo. Øvrige kampresultater rokkerte ikke med plasseringene. 

Finalen ble av det riktig severdige slaget, men jevnt over solid godt spill av alle involverte. Holmestrands Johnny Skjørberg, Peter Häring og Ståle Baksetersveen ledet 11-6 før motstanderne kom inn i stimen. - Men enkelt var det slettes ikke. Her ble det et servert høyst nødvendig griseskudd for å unngå hjemmeseier. Holmestrandingene ledet på dette tidspunkt med 12 poeng. 

Bybarnet Roger Johansen har hatt en lengre pause fra petanquebanen, men gammel kunnskap, taktikk og teknikk hadde slettes ikke blitt glemt. Showet begynte allerede i første runde med to carreauer! - Om så fortsatte utover dagen, vites ei med sikkerhet, men tilskuerne under finalen kunne se hans kuler inntil gris til stadighet. Så serverte Rogers yngste makker med to carreauer i siste runde.

Skytter Ståle fikk svingt armen og hadde høy treffprosent, men for han og hans lag stoppet det etter to timer med 12 poeng.

Gratulasjoner til Roger Johansen, Benny Bel-Lafkih og Gabriel G Bel-Lafkih!

 

Resultatliste

1 Roger Johansen , Benny Bel-Lafkih, Gabriel G Bel-Lafkih (GPK)

2 Johnny Skjørberg, Peter Häring, Ståle Baksetersveen (HPK)

3 Jean Jacques Razaka, Michel Rey, Helge Skjørberg (OPC/SIN/HPK)

4 Lisbeth Fossen, Ranu Homniam, Eli Gjengstø (ØPC/GPK)

5 Sverre Meisingset, Oddvar Pettersen, Birger Hansen (VPK/HPK)

6 Jan-Henrik Nymoen, Line Eliassen, Lars-Gunnar Lingaas (TT/HPK)