Rolf Finstads minneturnering

14.03.2016

For ett år siden tapte Rolf Finstad kampen mot kreften han hadde kjempet mot i et par år. Den senere tiden hadde han blitt tydelig svekket av sykdommen, men det triste budskapet kom på mange måter overraskende på likevel.  For Rolf var en vinner.

(BIldet over: Rolf slik vi var vante med å se ham, alltid blid, denne gang fra 2012)

Ikke bare på petanquebanen, skjønt han var en habil spiller med både NM-meritter og landskamper. Han spilte det meste som var rundt omkring innenlands, oppmuntret nybegynnere og applauderte elitespiller, og likte også å reise utenlands, både med og uten det norske flagg på brystet. Rolf vant anseelse, honnør, respekt og venner.

Dermed var det alt annet enn overraskende at Vestbyhallen nærmest på rekordtid kunne konstatere full påmeldingsliste til Rolf Finstads minneturnering. Etter en vinter med vanskeligheter med å mobilisere nok spillere, var dette ekstra gledelig. Også fordi deltakerne representerte en rekke klubber, aldre og nivå.

Rolf var en av de fremste drivkreftene bak hallen i Vestby, og arrangørene ønsket velkommen i hans ånd. Med smil og inkludering. Vaffelpressa var i gang allerede før de første ankom, og Rolfs enke Elinor vartet opp med deilig bakst. Tusen takk til henne!

Maksimumsantallet på 16 ble altså raskt fylt opp, og som vanlig spilte dobbellagene fire runder innledende med semifinaler/finale og plasseringsspill. Etter halvspilt innledende var det også tid til leggekonkurranse. Hyggelig nok vant et av medlemmene i Rolfs egen klubb, Petanque Club Hølen. Gratulerer til Widar Stubberød!

Etter fire kamper var Groruddalen-laget Eli Gjengstø og Tomas Finne på førsteplass med fire seiere av fire mulige. 13-6, 13-0, 13-0 og 13-4 ga i tillegg en temmelig pen totalscore. Semifinaleklare var også tre øvrige lag som begge hadde tre seiere hver. Også Mario Rodrigues og Ulf Lundby hadde vunnet tre, men måtte ut i plasseringskamp da deres totalscore var for lav. Bare ett scorepoeng skilte 2-4. plass etter innledende. Marius Wang og Rivo Nasoloniaina hadde femten pluss og var siste lag til semifinale.

Mens semifinalene ble spilt gjorde resterende lag opp seg imellom for å kjempe om øvrige plasseringer. Mario og Ulf mistet femteplassen etter 3-13 mot Ranu og Roger. Rune og Knut avanserte en plass opp til sjuendeplass med seier 13-2 mot Widar og Arild. Arne og Johnny klatret opp til niendeplass med 13-11 mot Finn og Eirik. Det tetteste oppgjøret fant sted i kampen om 11.plassen. Ragnar og Raymond vant med ett poeng mot Rolf og Odd. Litt mer komfortabelt vant Inge og Pål sin plasseringskamp mot Sven og Vidar, og endte med 13.plass, mens Kitta og Reidun vant 13-11 mot Freddy og Steinar og slapp dermed sisteplass.

Ellen Mesingset og Jim Pettersen fra henholdsvis Hølen og Follo møtte far og sønn i sin semifinale. Gabriel og Benny Bel-Lafkih fra Groruddalen gjorde kort prosess og vant 13-1 mens den andre semifinalen knapt nok var i gang.

Her spilte GPKs Tomas Finne og Eli Gjengstø mot OPCs Rivo Nasoloniaina og Marius Wang. Katt-og-mus-lek endte til slutt med 13-11 til sistnevnte.

På delt tredje: Ellen Meisingset og Jim Pettersen i midten, Tomas Finne og Eli Gjengstø.

I finalen ble det like tett og nervepirrende helt til siste poeng. Familielaget hanket omsider inn de siste viktige poengene og takket glade og lettede for kampen: 13-9. Gratulerer til Gabriel og Benny Bel-Lafkih!

 

Fra venstre: Benny Bel-Lafkih, Marius Wang, Rivo Nasoloniaina og Gabriel G. Bel-Lafkih.

 

Rolf Finstads minneturnering

12. mars 2016, Vestbyhallen

1. Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og Benny Bel-Lafkih, GPK

2. Marius Wang og Rivo Nasoloniaina, OPC

3. Ellen Meisingset og Jim Pettersen, PCH/FPK

3. Eli Gjengstø og Tomas Finne, GPK

 

5. Ranu Homniam og Roger Støa, ØPC

6. Mario Rodriguez og Ulf Lundby, GPK/OPC

7. Rune Fuglesang og Knut Lomsø, GPK/FPK

8. Widar Stubberød og Arild Kristiansen, PCH

9. Arne Olsen og Johnny Johansen, FPK

10. Finn Gundersen og Eirik Holst, SON

11. Ragnar Pedersen og Raymond Orderud, PCH

12. Rolf Hermansen og Odd Porsmyr, BFII

13. Inge Aabol og Pål Nordby, PCH

14. Sven Kolstad og Vidar Hauger, OPC

15. Kitta Møller og Reidun Johansen, PCH

16. Freddy Friberg og Steinar Friberg, BFII