Storfavorittene vant

22.02.2016

- Men helt etter oppskriften ble det likevel ikke. Marius Wang og hans for anledningen svenske makkere, Rickard Nilsson og Anders Csapo, var et hårsbredd fra å ryke ut allerede etter innledende. Med like mange seiere og like mange buscholtzspoeng gikk Wang/Nilsson/Csapo videre til semifinale takket være to fattige scorepoeng i deres favør. Nærmere et skrell er det vanskelig å komme.

I så fall må det være deres tap mot OPC-laget Vidar Hauger, Ulf Lundby og Jan Egil Andresen. Kampen varte lenge nok til å samle overraskede tilskuere som bivånet en trio som slettes ikke hadde tapt på forhånd, mens de antatte favorittene kanskje tok litt for lett på det hele i begynnelsen. Etter hvert spredde frustrasjonen seg i laget, og så gikk det som det gikk: 5-13! En klassisk David mot Goliat-match, altså.

Deres andre tap i innledende kom i runden før. Det rene Groruddalenlaget Eli Gjengstø, Ole Hågensen og Benny Bel-Lafkih lå under 0-8, men ventet bare på en åpning til å sanke poeng. På dette tidspunkt hadde knapt noen kuler hos noen av spillerne vært mindre vellykket. Om Wang og co nå begynte å føle på behagelig ledelse og dermed slappet for mye av eller om GPK-trioen endelig fikk avkastning for sitt spill kan diskuteres, men innhentingen var udiskutabel. 8-13.

To tap til tross, det holdt altså likevel til avansement til sluttspill. Etter fem runder innledende gikk de fire beste til semifinale. Eli, Ole og Benny hadde fem seiere og, skjønt det er av mindre betydning i dette sveitsiske systemet, 65:19 i score.

Overraskelseslaget Vidar, Ulf og Jan Egil imponerte stort med sine fire seiere, dog inkludert en walkoverseier. Økerns Ronny Gudmundsen og GPKerne Tomas Finne og Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih havnet også i det gode selskap, med sine fire seiere og like mange buscholtzpoeng som overnevnte OPC-lag. Her skilte bare ett scorepoeng, uten betydning for øvrig, da de uansett skulle møte hverandre i semifinalen.

Og så på fjerde: Marius, Rickard og Anders. 3 seiere, 16 buscholtzpoeng og 52:42 i score. Tre øvrige lag hadde like mange seiere, hvorav regjerende rankingvinnere Simohamed Menzhi og Bastien Testaniere sammen med Økerns Roger Støa var nærmest. Like mange poeng og bare to scorepoeng mindre.

14 år gamle Gabriel, svorske Tomas og hallsjef Ronny fosset gjennom scoretavla i sin semifinale. 13-1 og ferdig på et blunk. Klare for finale, mens Vidar, Ulf og Jan Egil tross alt kunne glede seg over tredjeplass og rankingpoeng. I den andre semifinalen revansjerte Marius, Rickard og Anders sitt tap i innledende med 13-7, kloke grisekast og mer gjerrig spill.

I finalen beholder de sitt spill og har kampen i sine hule hender. Først på stillingen 11-0 slipper motstanderne til og kaprer poeng et par runder. 11-4, men mer som pynting på resultatet enn en reell fare. To runder senere er det hele over. 13-4.

Gratulasjoner til Marius Wang og hans svenske makkere Rickard Nilsson og Anders Csapo som vinnere av årets andre rankingturnering Hallcup 2!

---

Vi gleder oss over at to av vårt nabolands mest meritterte og respekterte spillere valgte å spille nettopp denne turneringen. Stort favorittstempel til tross, norske spillere ga laget tidvis kraftig motstand, samtidig som vi kunne konstatere at Nilsson og Csapo virkelig skjerpet seg når de måtte. Det var aldri snakk om å misse mange kuler. Om makkeren misset en eller begge sine kuler tvang den andre seg til å konsentrere seg ytterligere om sine. Og for ikke å glemme: betydningen av å ta seg tid til å finne riktig nedslagsfelt. Av og til er det ikke selve teknikken som avgjør, men disse grunnleggende rutinene man har terpet på i årevis. Verdt å merke seg og verdt å ta lærdom av. Ingen taper på forhånd, men det skal litt til for å innfri favorittstempelet også. Gratulerer og takk for besøket!

Så, til slutt, en bønn til samtlige. 27. – 28. mars arrangeres tredje og siste innedørsrankingturnering. 13 trippellag i et rankingstevne er for dårlig, måtte denne samle mange, mange flere. Med innledende lørdag og sluttspill søndag vil hele helgen gå med, men det håper vi mange ser verdien av. Jo flere lag, jo morsommere å spille. – Og får man spille også på søndag, ja, så betyr det bare at man kjemper i toppen og kan hamstre rankingpoeng. Vinn-vinn!

Hallcup 2

20. februar 2016, Oslo Petanquehall

1. Marius Wang OPC, Rickard Nilsson (Sverige), Anders Csapo (Sverige)
2. Ronny Gudmundsen ØPC, Tomas Finné GPK, Gabriel G. Bel-Lafkih GPK
3. Eli Gjengstø GPK, Ole Hågensen GPK, Benny Bel-Lafkih GPK
3. Jan Vidar Hauger OPC, Ulf Lundby OPC, Jan Egil Andresen OPC

Øvrige lag:

Rune Kristoffersen GPK, Barly Pettersen GPK, Lars Bruu GPK
Mili Selimovic GPK, Andre Erdahl GPK, Tony Manzano OPC
Simo Menzhi OPC, Bastien Testaniere OPC, Roger Støa ØPC
Charlotte Jayer OPC, Gildas Mevel OPC, Fabien Chaon OPC
Larry Young FPK, Mustapha Djebrouni OPC, Svein Bruu OPC
Lisbeth Fossen ØPC, Ellen Johansen ØPC, Ranu Homniam ØPC
Signe Hovind OPC, Gunvor Berge OPC, Bjørn Vidnes OPC
Jean J. Razaka OPC, Michel Rey SIN, Rivo Nasoloniaina OPC
Bjørn A. Nordhagen HPK, Ståle Baksetersveen HPK, Birger O. Hansen HPK