To turneringer, en karusell og mange stivfrosne

01.02.2016

Fullt kjør i Petanque-Norge hele helgen! Aktivitetstilbudet er stort og mangfoldet ligeså. 

Husk at for å opprettholde dette må vi alle være bevisste på å støtte opp om hverandre. For å beholde eget tilbud, er man avhengig av tilreisende... og det fordrer også at man selv må reise ut. Ingen kan være overalt hele tiden, men vi kan alle bidra.

Nok alvorsprat. På tide med litt resultater! Først de to turneringene:

Dobbelturnering

Lørdag 30. januar arrangerte Oslo Petanquehall turnering i dobbel. Femten påmeldte lag, hvorav ett måtte trekke seg grunnet sykdom. Legg merke til at kun en eneste klubb utenom Osloklubbene var representert, og også denne spilleren er bosatt i hovedstaden. 

Turneringen ble gjennomført med det såkalte VM-systemet, en variant av monrad hvor score ikke er avgjørende. Første runde trekkes vilkårlig, mens de øvrige kampene i innledende trekkes vinnere mot vinnere og tapere mot tapere. 

Startfeltet var tøft, og dette bød på ditto oppgjør og noen overraskelser etter endt innledende spill. De åtte øverste på tabellen gikk videre til kvartfinaler:

  • Rune og Robert 13-0 mot Ellen og Steinar
  • Ronny og Roger 13-7 mot Jean Jaques og Rivo
  • Lisbeth og Ranu 13-11 mot Eli og Gabriel
  • Tomas og Benny 13-5 mot Gildas og Bastien

Semifinalene bestod av spillere fra Groruddalen og Økern, og utfallet ble helt likt: 13-3 i begge kamper. Tomas og Benny fra GPK vant 13-3 over Lisbeth og Ranu mot ØPC, mens Ronny og Roger fra ØPC vant 13-3 over Rune og Robert fra GPK.

GPK mot ØPC i finalen også, altså. Etter seks runder stod det 4-3 til Økern, og publikummet hadde for lengst ant en langvarig kamp med godt spill og gjerrig taktikk. Skjønt, det var selvsagt bare stille før stormen. Her gjalt det å ha is i magen og benytte muligheten til det fulle når det først var mulig. Sjuende runde ga full pott til Tomas og Benny, men revansjen var kjapp og brutal: fra 4-9 til 8-9 på en runde. Den påfølgende runden var tett spill på ti meter og endte med enda fire poeng til Økern. - Så ble det hele avgjort i neste. 13-9, gratulasjoner til Roger Støa og Ronny Gudmundsen!

Resultatliste

1. Ronny Gudmundsen og Roger Støa, ØPC
2. Tomas Finnè og Benny Bel-Lafkih, GPK
3. Lisbeth Fossen og Ranu Homniam, ØPC
3. Rune Kristoffersen og Robert Pettersen, GPK

5. - 8. plass
Jean J. Razaka og Rivo Nasoloniaina, OPC
Eli Gjengstø og Gabriel G. Bel-Lafkih, GPK
Gildas Mevel og Bastien Testaniere, OPC
Ellen Andersen og Steinar Andersen, ØPC/GPK

Øvrige lag
Hadi Khaddaj og Samuel Collins, BPK/OPC
Marius Wang og Marius Breimo, OPC
Gunvor Berge og Bjørn Vidnes, OPC
Marianne Myrbråten og Tom Johansen, ØPC
Simo Menzhi og Youssef Taoubane, OPC/GPK

Signe Hovind og Lars Storaker Bruu  OPC / GPK 

 

National Turnering 4

Søndag inviterte Peter Pan-gjengen til vinterens fjerde nasjonale turnering. Åtte trippellag, hvorav fjorten vestfoldinger og ti tilreisende. Med andre ord: Her er det rom for flere både hjemme og borte.

Lagene spilte seg gjennom fem innledende runder monrad og avsluttende finale og plasseringskamper. Aller best etter innledende var mor, far og sønn Gjengstø Bel-Lafkih som etter fire strake seiere, avsluttet med tap mot HPKs kongepokalgrossister: Skjørberg/Karlsen/Nordhagen. Da var derimot familielaget allerede klare for finale, og siden de nevnte herrer allerede hadde tapt to, stod andre oppgjør for spenningen. Signe Hovind, Jean Jaques Razaka og Ståle Baksetersveen lå aller best an og kunne sikre finale selv ved å vinne sin siste, noe de også gjorde. 

Bronsefinalen stod mellom Økerns rene damelag: Ellen Johansen, Lisbeth Fossen og Ranu Homniam, mot Johnny Skjørberg, Kjell Rune Karlsen og Bjørn Arne Nordhagen. Kun ett eneste scorepoeng skilte de to på plasseringslisten etter innledende, i favør damene. Tett kamp de i mellom var det også i deres plasseringskamp, men HPK-trioen halte det hele i land med fire poeng mer. 

Øvrige plasseringskamper:

13 Maija Juva, Larry Young, Helge Skjørberg
02 Sverre Meisingset, Sissel Skjørberg Nilsen, Wenche Unni Hansen

10 Vina Naidu, Line Eliassen, Peter Häring
13 Rolf Bjercke, Jan Erik Jensen, Ingri Lie

Finalen stod som nevnt lenger oppe mellom Eli Gjengstø, Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og Benny Bel-Lafkih, og Signe Hovind, Jean Jaques Razaka og holmestrandingen Ståle Baksetersveen. Når vi først har vært inne på kongepokalprat skal det også sies at de to sistnevnte på hvert lag har god kjennskap til norsk idretts fremste trofe. Ståle var blant de tre som mottok norsk petanquehistories første pokal, mens Benny har vært med å vinne kongepokalen to ganger. Tilbake til søndagens finale: Til tross for mer spenning enn duellen i innledende: 13-8 til familielaget. Gratulasjoner til Eli Gjengstø, Benny Bel-Lafkih og fjorten år gamle Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih!

Resultatliste

1. Eli Gjengstø, Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih, Benny Bel-Lafkih, GPK
2. Signe Hovind, Jean Jaques Razaka, Ståle Baksetersveen, OPC/HPK
3. Johnny Skjørberg, Kjell Rune Karlsen, Bjørn Arne Nordhagen, HPK
4. Ellen Johansen, Ranu Homniam, Lisbeth Fossen, ØPC
5. Maija Juva, Larry Young, Helge Skjørberg, FPK/HPK
6. Sverre Meisingset, Sissel Skjørberg Nilsen, Wenche Unni Hansen, VPK/HPK/TT
7. Rolf Bjercke, Jan Erik Jensen, Ingri Lie, HPK
8. Vina Naidu, Line Eliassen, Peter Häring, VPK/HPK

 

Norsk ekstrempetanque

Stord Petanqueklubb imponerer og inspirerer på mange måter, både med tanke på rekruttering og promotering. Noe imponert og småskremt, skjønt kanskje ikke direkte inspirert, blir vi av deres unektelige spilleglede på vinterføre. Bokstavelig talt. 

Svært interessante forhold.

Posted by Stord Petanqueklubb on 31. januar 2016

Sist, men ikke minst

Stinn brakke i Vestbyhallen hver lørdag! Karusellen snurrer stadig rundt, og på lørdag deltok over tjue spillere. Fire kamper spilles, og lag trekkes for hver runde. Mike Barker var solid hele dagen og vant alle sine kamper. Gratulerer!