Hallcup 1

18.01.2016

Bare to uker inn i det nye året har rankingsesongen 2016 allerede startet. Smått historisk og veldig gledelig! Stedet var Oslo Petanquehall, datoen var 16. januar og turneringens navn var Hallcup 1.

Arrangørene hadde, for å kunne søke om rankingstatus, planlagt tidlig og sen spillestart, med sluttspill søndag. Skuffende nok valgte kun 13 trippellag å melde seg på begivenheten. Av 39 spillere hadde kun åtte klubbtilhørighet utenfor Oslo. Vi håper dette antallet, begge antallene, øker betydelig til neste gang. - For som turneringsnavnet antyder: Det kommer flere muligheter! 20. - 21. februar arrangeres Hallcup 2, også denne med rankingstatus.

Men altså,

Hallcup 1. For å sikre mange kamper og god flyt for det uheldige antallet, valgte arrangørene å forsøke seg på monradvarianten som anvendes i VM. Første runde trekkes, hvorpå vinnerne møter en annen vinner, taperne en annen taper, etc. Her skiller man ikke på scorepoeng, simpelthen kun antall seiere og tap. Ved likt antall opererer man med en form for bonuspoengsystem for å skille. Har man eksempelvis tapt mot et lag høyt oppe på listen, vil dette gi gylne bonuspoeng.

Etter fire runder innledende var følgende klare for kvartfinaler:

1. Menzhi/Testaniere/Taoubane: 4 seiere, 9 bonus (Score: 52-27)

2. Hovind/Baksetersveen/Nordhagen: 3 seiere, 8 bonus (Score: 51-34)

3. Gjengstø/Finne/Razaka: 3 seiere, 8 bonus (Score: 47-36)

4. Gudmundsen/Bel-Lafkih/Bel-Lafkih: 3 seiere, 8 bonus (Score: 45-45)

5. Bruu/Pettersen/Kristoffersen: 2 seiere, 11 bonus (Score: 39-38)

6. Mevel/Collin/Djebrouni: 2 seiere, 10 bonus (Score: 40-31)

7. Johansen/Johansen/Homniam: 2 seiere, 9 poeng (Score: 42-39)

8. Skjæveland/Smeby/Nygaard: 2 seiere, 9 bonus (Score: 32-40)

Også to andre lag, Rey/Nasolonaina/Kaddaj og Støa/Breimo/Wang hadde 2 seiere hver, men fattige 1 og 3 bonuspoeng for lite til avansement. Skuffende for de involverte og overraskende for øvrige. Selv om det var få lag med, var det i alle fall ingenting å si på nivået!

I kvartfinalen var det klart for flere kjempers fall. Førsteplass etter innledende: Simo, Bastien og Youssef gjorde ingen skam på plasseringen og slapp inn kun ett poeng mot åttende best etter innledende: Arild, Atle og Dag. Jevnt ble det heller ikke i kampen mellom Ronny, Gabriel og Benny og Lars, Robert og Rune. 13-4. Derimot ble begge de resterende kvartfinalene på godt norsk rysare.

Gildas/Samuel/Mustapha la inntil gris og skjøt bort forstyrrende kuler og fosset frem til 12-8 ledelse over Eli/Tomas/Jean Jaques. Sistnevnte fosset derimot frem og helt til mål og greide med et nødskrik 13-12. I kampen mellom Signe/Ståle/Bjørn Arne og Ellen/Erik/Ranu var det jevnt løp, men sistnevnte avgjorde til slutt 13-11.

Far og datter Johansen med skytter Homniam kapret mange poeng per runde i semifinalen og vant brått og ubønnhørlig 13-4 over Eli/Tomas/Jean Jaques som dermed måtte ta til takke med den laveste pallplasseringen. De fikk selskap av far og sønn Bel-Lafkih og petanquehallens leder Gudmundsen, som til tross for jevnt løp i sin semifinale gikk fra 8-9 til 8-13 på en runde.

Finalen ble aldri spennende, forhåndsfavorittene fra første kulekast denne lørdagen vant like lett selve finalen 10 timer senere. Simos fine legg er sjeldent langt unna gris, Youssef er suveren på sitt beste og Bastien kjenner banene inn og ut etter utallige treningstimer i hallen. En virkelig sterk kombinasjon! 

Fra 3-1 til 6-4 og så ble det ikke mer til Økern-trioen. 3 runder senere stod det 13-4 til OPC/GPK-konstellasjonen. Gratulasjoner til Simohamed Menzhi, Bastien Testaniere og Youssef Taoubane!

 

Resultatliste

Hallcup 1, Oslo Petanquehall, 13. januar 2016

1. Simohamed Menzhi, Bastien Testaniere, Youssef Taoubane (OPC/GPK)

2. Ellen Johansen, Erik Johansen, Ranu Homniam (ØPC)

3. Ronny Gudmundsen, Gabriel G Bel-Lafkih, Benny Bel-Lafkih (ØPC/GPK)

3. Eli Gjengstø, Tomas Finne, Jean Jaques Razaka (GPK/OPC)

5. - 8. plass

Arild Skjæveland, Atle Smeby, Dag Nygaard (SPK/FPK/Saddle)

Signe Hovind, Ståle Baksetersveen, Bjørn Arne Nordhagen (OPC/HPK)

Lars Bruu, Robert Pettersen, Rune Kristoffersen (GPK)

Gildas Mevel, Samuel Collin, Mustapha Djebrouni (OPC)

Øvrige lag:

(9) Michel Rey, Rivo Nasolonaina, Hadi Kaddaj (SIN/OPC)

(10) Roger Støa, Marius Breimo, Marius Wang (ØPC/OPC)

(11) Larry Young, Maija Juva, Mili Selimovic (FPK/GPK)

(12) Vidar Hauger, Sven Kolstad, Knut Lomsø (OPC/FPK)

(13) Vilde Berge Vidnes, Gunvor Berge, Bjørn Vidnes (OPC)