Med senkede skuldre i finalen

31.08.2015

Etter en treg start og nervepirrende øyeblikk i sluttspillet falt alt på plass da det gjalt som mest.

Benny Bel-Lafkih og Eli Gjengstø fra Grorruddalen entret finalen lette til sinns etter knepne seiere både i kvart og semi. Motstanderne fra Holmestrand, Ståle Baksetersveen og Johnny Skjørberg, kjempet hele tiden men kunne lite gjøre. Mating av gris og fantasicarreauer: 13-2 på temmelig kort tid.

Anledningen var Follos Høstslag lørdag 29. august. Dette var tredje siste rankingturnering i 2015, og både lagkonstellasjoner og oppmøte viste med tydelighet at spillere ønsker å kapre viktige poeng på tampen av sesongen. Nå begynner det virkelig å haste for å sikre seg plass blant de seks beste som får reisestøtte, og for å bli blant de 15 beste og dermed plass på adelskalenderen.

24 dobbellag deltok i turneringen, noe som et veldig bra antall såpass sent på året. Lagene ble trukket inn i firelagspuljer hvor de to beste fra hver pulje samt de fire beste treerne gikk videre til åttendelsfinale. 

2. plass: Ståle Baksetersveen og Johnny Skjørberg

Blant spillerne fant vi for øvrig hele tre med engelsk lisens og et rent juniorlag. Alle gikk videre til sluttspillet, også nevnte juniorlag: Nora og Gabriel. - Riktignok som puljetreer, men med en seier og pluss 2 i score. Youssef og Marianne ble for tøffe i åttendelsfinalen, men de yngste fikk i alle fall fem poeng.

Hyggelig også å se tre av landslagsspillerne som deltar i kommende helgs veteranturnering i Danmark, på pallen. Ståle Baksetersveen som til helgen spiller med klubbkameratene Helge Skjørberg og Hans-Erik Røneid Hansen, gikk hele veien til finalen sammen med Johnny Skjørberg. På den ene tredjeplassen fant vi Atle Smeby og Jean Jaques Razaka, som benyttet anledningen til samkjøring helgen før helgen. Tredjemann på veteranlandslaget, Morten Torp, deltok også - men denne gang som dommer. 

Verdt å nevne er også landslagets Gunvor Berge og Ellen Johansen som skjøt grisen to ganger i sin åttendelsfinale mot Tom Johansen og Ole Hågensen. Herrene ledet 12-7 før damene startet en høyst dramatisk - og langvarig - innhenting. Kvinnelig list og særs viktige skudd endte i favør damene. Det så ut til å gjenta seg i kvartfinalen mot Eli og Benny, også denne gangen med gris ut. - Men i denne kampen var det motstanderne som skjøt ut grisen på stillingen 12-12.

På delt 3. plass: Marianne Myrbråten og Youssef Taoubane, Jean Jaques Razaka og Atle Smeby

Benny og Eli vant altså finalen 13-2 mot Ståle og Johnny. Semifinalen ble vunnet 13-12 av Benny og Eli over Youssef og Marianne, mens Ståle og Johnny vant sin semifinale 13-7 over Atle og Jean Jaques. - Kort oppsummert og gratulerer til vinnerne!

 

Takk til Follo for godt gjennomført arrangment!

 

Follos Høstslag

Sofiemyr, 29. august 2015

1. Benny Bel-Lafkih og Eli Gjengstø, GPK
2. Ståle Baksetersveen og Johnny Skjørberg, HPK
3. Youssef Taoubane og Marianne Myrbråten, GPK/ØPC
3. Jean Jaques Razaka og Atle Smeby, OPC/FPK

5. - 8. plass
Larry Young og Knut Lomsø, ØPC/FPK 
Gunvor Berge og Ellen Johansen. OPC/ØPC 
Riina Hein og Krister Jansson, ØPC 
Roger Støa og Ronny Gudmundsen, ØPC

9. - 16. plass
Nora Kiplesund og Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih, FPK/GPK 
Lars Kiplesund og Rune Kristoffersen, FPK/GPK 
Ole Hågensen og Tom Johansen, GPK/ØPC 
Dag Nygaard og Liz Charters, Saddle (UK) 
Anita Stadheim og Maija Juva, FPK/ØPC 
Mustapha Djebrouni og Mike Barker, OPC/FPK 
Don Jackson og Jim Pettersen, Saddle/FPK 
Oddvar Karlsen og Ranu Homniam, FPK/OPC

Øvrige lag

Anita Kullberg - Christer Kullberg (FPK), Bastien Testaniere - Gildas Mevel (OPC), Sverre Meisingset - Reidun Størkersen (VIKA/HPK),  Ellen Meisingset - Ingunn Thorvik (PCH/VIKA),  Jon Norborg - Willy Mørkhagen (SON), Simen Kiplesund - Arne Olsen (FPK), Birger O. Hansen - Hans-Erik Røneid Hansen (HPK), Bjørn Vidnes - Dag Morten Brekke (OPC/ØPC)