Gull på andre forsøk!

29.06.2015

Stord Petanqueklubbs unge og vitale spillere har de siste par årene imponert hele PetanqueNorge. I Stords andre norgesmesterskap fikk klubben søndag 29. juni sin aller første medalje, attpåtil i edleste valør. - Men denne kom i veteranklassen! 

Tretti års vennskap danner et godt grunnlag for lagmoral og vilje til å prestere godt sammen. Helge Skjæveland og Trond Sandvik feirer selvsagt også seieren sammen. - Rett etter medaljeseremonien reiste de to på ferie.

"No skal dei rett til Kroatia. Det blir utvilsomt medaljeskilje, for dei medaljane skal ikkje av." (Sitat, Stord Petanqueklubbs Facebook-side)

Historien ble skrevet på Drivbanen i Ytre Enebakk, søndag 28. juni 2015. Gratulasjoner til Helge Skjæveland, Trond Sandvik og resten av gjengen i Stord Petanqueklubb!

Veien mot gullmedaljene

Fjorten dobbeltlag for spillere over 55 år deltok under NMs siste dag. Disse ble trukket inn i to puljer, hvor alle skulle spille mot hverandre. Puljevinnerne gikk til finale, mens puljetoerne kom på tredjeplass. De to puljene skulle vise seg å være svært forskjellige.

Pulje A

Med fire seiere i lomma før siste runde, måtte Geir Høistad og Birger O. Hansen nøye seg med å nervøst bivåne klubbkameraters kamper. Walkoveren var nok neppe særlig gledelig. På dette tidspunkt var det dramatisk for flere lag. Flere lag hadde slått hverandre, og alle hadde to tap. HPKs Hans-Erik Røneid Hansen og Helge Skjørberg ville sikret både bronsemedalje for seg selv og avansement for Høistad/Hansen med seier i siste, men kampen mot Stords Helge Skjæveland og Trond Sandvik ble aldri særlig spennende. 13-5 i favør Stord. Og Stord MÅTTE vinne mye for å kunne gå til finale. Med fire seiere hadde de like mange seiere som Høistad/Hansen samt Oddvar Pettersen og Lars Gunnar Lingås, også de fra Holmestrnad. Enda et lag, Jørn Holløkken og Hans-Inge Kongevold, kunne ha sikret fire seiere, men tapte siste. I alle fall: Flere lag med like mange seiere gjorde at sekretariatet måtte finregne på score, og den med mest i score var i verste fall sikret sølvmedalje. Det skilte bare 6 scorepoeng: Skjæveland/Sandvik hadde 19 plusspoeng og var klare for finale. Høistad/Hansen hadde 16 plusspoeng og fikk bronse. Pettersen/Lingås hadde 13 plusspoeng og fikk ingenting. 

Pulje B

Det var nærmest klart etter tre-fire runder hvem som ville gå videre til semifinaler. Reidun Johansen og Kristjana Møller kom sterkt mot slutten, men selv med seier i siste runde ville de ikke kunne avansere. Fire seiere ville ikke være nok: Daniel Hushovd og Harald Tronrud hadde allerede fem seiere, og spilte siste kamp som en ren duell for å komme til finalen. Denne ble vunnet 13-10 av Hushovd/Tronrud, kanskje de største forhåndsfavorittene av dem alle. Likevel hadde Arne Bergmål og Thor Arne Smestad langt mindre spennende kamper, tross ett tap: 40 pluss i score forteller om godt spill! - Det ble i alle fall premiert med bronsemedaljer.

Finalen

Stord plukket sitt første poeng i første runde, men HPKs Daniel Hushovd og Harald Tronrud plukket ett og ett i de to påfølgende. Stord fikk overtaket i fjerde runde, med 4-2, og de fortsetter. Både Helge og Trond gjør det vanskelig for HPK som til tross for Daniels solide treff, sliter med å gjøre annet enn å unngå for mange poeng i mot. På stillingen 6-2 går det trolig opp for finaledebutantene at seier er mulig, for brått blir de mer defensive, samtidig som de rutinerte herrene fra Holmestrand krummer nakken. Etter to runder er stillingen plutselig uavgjort. Enda to runder senere har Stord atter gått opp i en komfortabel ledelse: 9-6, og så skjer det. Kollapsen. Trond skyter, treffer, men kula til motstander blir med. Så skjer det samme en gang til og det skaper masse plass. Fire til Holmestrand som går opp i 10-9.

Den potensielle krisen avblåses umiddelbart: 2 poeng til Stord, og selv om Holmestrand plusser på med ett poeng i neste, holder det ikke. Stord legger inn og kan juble over klubbens aller første medalje. Gratulerer!

 

NM 2015: V55 Dobbel

Søndag 28. juni

1. Trond Sandvik og Helge Skjæveland, SPK

2. Daniel Hushovd og Harald Tronrud, HPK

3. Geir Høistad, Birger O Hansen, HPK

3. Arne Bergmål, Thor A. Smestad, PCH

Øvrige lag (uplassert)

Hans-Erik Røneid Hansen, Helge Skjørberg, HPK
Ivar Ramsvik, Berit Ramsvik, HPK
Oddvar Pettersen, Lars Gunnar Lingås, HPK
Thor Stang, Arild Øynes, HPK
Dag Meisingset, Ellen Meisingset, PCH
Kristjana Møller, Reidun Johansen, PCH
Ragnar Weseth, Terje Eriksen, SIN
Jørn Holløkken, Hans-Inge Kongevold, SON
Kirsti Hagerup, Karin Østlund, SON
Reidun Størkersen, Sverre Meisingset, VPK