Fullstendig kontroll hele dagen

29.06.2015

Youssef Taoubane briljerte med sine carreauer i finalen, da han sammen med Lars Storaker Bruu feide over klubbkompisene fra Groruddalen Petanque Klubb, brødrene Ole og Joachim Hågensen i Åpen Dobbel. Youssef og Lars ble norgesmestere på NM 2015 sin aller siste dag. Vi gratulerer!

41 lag fra 8 klubber ble trukket inn i seks 6-lagspuljer og en 5-lagspulje (pulje A). To enere (pulje B og D) gikk direkte videre til kvart. Øvrige enere og samtlige toere spilte åttendedelsfinale.

Pulje A

Den eneste walkovere fant vi i første pulje. Det begynte med en overraskende seier for Stords Vebjørn Bjørkås og Viljar Losnegard over Ranu Homniam og Jean Jaques Razaka. Også Steinar Andersen og Eli Gjengstø vant sin første, og fortsatte med en nervepirrende duell mot puljefavorittene Ronny Gudmundsen og Roger Støa. GPK-laget ledet lenge nokså komfortabelt, vel vitende om at det minste feilskjær kunne bli skjebnessvangert. Så ble det også, men GPK kapret det siste poenget. 13-12. Neste kamp ble like nervepirrende for Ronny og Roger, men denne gang gikk det i deres favør: 12-13 mot Vebjørn og Viljar. Dette slo kanskje luften ut av begge, for deretter ble det to tap på begge lagene. Ranu/Jean Jaques og Steinar/Eli fikk begge tre seiere hver og avanserte dermed til sluttspill.

Pulje B

Puljevinner var direktekvalifisert til kvartfinale, og det ble dermed ekstra viktig å få flest seiere. Dette greide Lars Storaker Bruu og Youssef Taoubane med bravur: Fem seire og 39 i plusscore. Det eneste laget som truet, var deres tidligere OPC-klubbkompiser Simohamed Menzhi og Mustapha Djebrouni, men GPK-laget halet inn 13-11. Også avansement til Follos Espen Hallen og Morten Torp med fire seiere, avgjort i siste runde mot OPCs Sven Kolstad og Svein Bruu: 13-12. Da hadde ØPCs Trond Rekdahl og Tom Johansen nettopp vunnet over Simo og Mustapha, og ødela med det deres muligheter for sluttspill. – Såpass jevnt var det altså.

Pulje C

Ståle Baksetersveen og Kjell Rune Karlsen kastet grisen på 9-10 meter og vant. Og vant. Og vant. Og vant. Og vant også den femte. Aller jevnest var det mot 13 år gamle Nora Kiplesund og hennes onkel Oddvar Karlsen. Nora la som en klokke på 6-7 meter, og kampen snudde ikke før Holmestrandingene omsider sikret seg grisen og kastet så langt de kunne. 13-11. Brødrene Jean og Pierre Espic var ikke stort dårligere, og gikk enkelt videre med fire seiere. Dermed var fjorårets dobbelvinner, Rune Fuglesang, og makkeren Mario Rodrigues ute.

Pulje D

Den andre av totalt to puljer hvor vinneren var direktekvalifisert til kvartfinale. Og denne kampen gikk ikke lett for seg: Tre lag hadde fire seiere hver etter endt innledende. Thor Eivind Kise og Leif Høgberg, Gildas Mevel og Fabien Chaon samt Rolf Bolstad og Vidar Hauger.  Attpåtil hadde de to førstnevnte nøyaktig lik score. Sekretariatet måtte derfor avgjøre på innbyrdes oppgjør, som ble vunnet 13-11 av Kise/Høgberg.

Pulje E

Benny Bel-Lafkih hadde allerede vunnet både to gull og to sølv så langt i mesterskapet, og med 1/3 av kongepokalen, kunne han kaste sine kuler svært godt fornøyd. I dobbel spilte han med sin 14 år gamle sønn Gabriel. I første kamp møtte de en av forhåndsfavorittene, Marius Wang og Marius Breimo, og vant med knappest mulig margin. Far og sønn fulgte opp og vant også de fire neste. – Det gjorde også Mariusene. Dette gikk på bekostning av Krister Jansson og Andero Kelu som greide kun tre seire.

Pulje F

Spenningen stod mellom tre lag, som antatt før kulene ble kastet. Best av disse var OPCs Bastien Testaniere og Samuel Collins som vant sine kamper øyensynlig lett med totalt 40 pluss i score. Både Bjørn Arne Nordhagen og Johnny Skjørberg samt brødrene Joachim og Ole Hågensen stod med tre seiere hver før siste runde, men kun sistnevnte vant sin fjerde og måtte dermed vente med å pakke sammen for NM-helgen.

Pulje G

Rett fra nasjonalsang og stolte øyeblikk med løfting av kongepokalen og gull rundt halsen: Rune Kristoffersen og Robert Pettersen fortsatte der de slapp og vant sine fem kamper med innledendes største score: 49, deriblant to fannyer! Bronsemedaljører i trippel, Atle Andersen og Rolf Hermansen, tapte kun sin første kamp og var også videre. En annen bronsemedaljør, Bjørn Vidnes, spilte med sin sønn Truls, og selv med kun ambisjoner om å «i alle fall ta noen poeng», vant de sine to første kamper. Den tredje tapte de snevert med 11-13, så trolig over all forventning uansett!

Sluttspillet

To lag var allerede klare for kvartfinale: Youssef Taoubane og Lars Storaker Bruu samt Thor Eivind Kise og Leif Høgberg, men resten måtte spille åttendedelsfinaler. Slik gikk dette:

  • Jean Jaques Razaka/Ranu Homniam – Jean Espic/Pierre Espic: 13-8
  • Bastien Testaniere/Samuel Collin – Gildas Mevel/Fabien Chaon: 13-2
  • Ole Hågensen/Joachim Hågensen – Atle Andersen/Rolf Hermansen: 13-2
  • Benny Bel-Lafkih/Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih  - Espen Hallen/Morten Torp: 13-2
  • Robert Pettersen/Rune Kristoffersen – Marius Wang/Marius Breimo: 13-10
  • Ståle Baksetersveen/Kjell Rune Karlsen – Steinar Andersen/Eli Gjengstø: 10-13

Dermed var det duket for nærmest helblå kvartfinalefelt. Seks av åtte lag var fra Groruddalen Petanque Klubb! Mor, far og sønn fordelt på to lag, samt to brødre på ett annet lag. Og som en ekstra liten kuriositet: to av startfeltets tre kvinnelige spillere.

Kvartfinalene resulterte slik:

  • Jean Jaques Razaka/Ranu Homniam – Bastien Testaniere: 0-13
  • Joachim Hågensen/Ole Hågensen – Benny Bel-Lafkih/Gabriel G. Bel-Lafkih: 13-6
  • Youssef Taoubane/Lars S. Bruu – Robert Pettersen/Rune Kristoffersen: 13-6
  • Thor Eivind Kise/Leif Høgberg – Steinar Andersen/Eli Gjengstø: 13-8

Tre GPK-lag, nå redusert til kun brødreparet, og ett OPC-lag i semifinalene, altså. Youssef og Lars ga fra seg kun ett fattig poeng mot Thor Eivind og Leif, mens Bastien og Samuel fikk 7 mot Ole og Joachim før de måtte se seg tapt.

Finalen ble aldri spennende, men i følge tilskuerne en nytelse å se på. Snart vil det også være mulig å se den på internet i sin hele, men samtidig korte, lengde. Hågensenbrødrene startet med to poeng, men fikk ikke flere. Youssef Taoubane skjøt etter hva ryktet forteller i en klasse for seg, og lå igjen på det aller meste. Lars Storaker Bruu hadde deretter en enkel jobb med å legge, og alle vet hvor god legger han er. 13-2! Detaljene kan dere nyte med egne øyne om en ukes tid.

Gratulasjoner til Youssef Taoubane og Lars Storaker Bruu som Norgesmestere i Åpen Dobbel!

 

NM 2015: Åpen Dobbel

Søndag 28. juni

1. Youssef Taoubane og Lars Storaker Bruu, GPK

2. Joachim Hågensen og Ole Hågensen, GPK

3. Leif Høgberg og Thor Eivind Kise, GPK

3. Bastien Testaniere og Samuel Collin, OPC

5. – 8. plass

Eli Gjengstø og Steinar Andersen, GPK

Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og Benny Bel-Lafkih, GPK

Robert Pettersen, Rune Kristoffersen, GPK

Ranu Homniam, Jean Jaques Razaka, OPC

9. – 16. plass

Jean Espic, Pierre Espic, OPC

Gildas Mevel, Fabien Chaon, OPC
Atle Andersen, Rolf Hermansen, BFII
Espen Hallen, Morten Torp, FPK
Marius Wang, Marius Breimo, OPC
Ståle Baksetersveen, Kjell Rune Karlsen, HPK

Øvrige lag (uplasserte)

Freddy Friberg, Odd Porsmyr,BFII
Anita Kullberg, Christer Kullberg, FPK
Atle Smeby, Per Klevenberg, FPK
Jim Pettersen, Johnny Johansen, FPK
Mike Barker, Martin Barker, FPK
Oddvar Karlsen, Nora Kiplesund, FPK
Ole Evenstad, Arne Olsen, FPK
Rune Fuglesang, Mario Rodriguez, GPK
Bjørn Arne Nordhagen, Johnny Skjørberg, HPK
Peter Häring, Odd-Reidar Gullbrandsen, HPK
Bjørn Vidnes, Truls Berge Vidnes, OPC
Rolf Bolstad, Vidar Hauger, OPC
Simohamed Menzhi, Mustapha Djebrouni, OPC
Sven Kolstad, Svein Bruu, OPC
Jarle Grov, Nils Runnane, SPK
Joar Losnegard, Lars Sleen, SPK
Magnus Losnegard, Odd Kvarme, SPK
Markus Reddington, Arild Skjæveland, SPK
Sindre Vikanes, Michael Reddington, SPK
Tarjei Haga, Einar Jakobsen, SPK
Tommy Kvarsvik, Børge Presthaug, SPK
Vebjørn Bjørkås, Viljar Losnegard, SPK
Rex Nimrod Simmons, Rune Solevåg, UTS
Krister Jansson, Andero Kelu, ØPC
Larry Young, Egil Breiby, ØPC
Ronny Gudmundsen, Roger Støa, ØPC
Trond Rekdahl, Tom Johansen, ØPC