Vinnerne av det aller gjeveste

27.06.2015

I en ren Groruddalen Petanque Klubb-finale, var Rune Kristoffersen, Benny Bel-Lafkih og Robert Pettersen i en klasse for seg. Uslåelige i innledende, 13-8 i åttendedels og 13-9 i kvartfinale, før de ikke slapp inn et eneste poeng i semifinale - og, enda mer imponerende, heller ikke i finalen. I morgen premieres trioen med gull og kongepokalen!

Dag 3 av Norgesmesterskapet kjenner man definitivt på såre muskler, stiv rygg, ømme føtter og solbrent nakke. Noen få hadde sin første øvelse denne dagen, andre hadde tre strake. 44 lag fra 13 klubber ble trukket inn i 8 puljer, fire 6-lagspuljer og 4 femlagspuljer. De to beste skulle gå til åttendedels.

Innledende

Gruppe A

Atle Andersen har vist tidligere i mesterskapet at han virkelig er i storslag, og sammen med sine makkere Rolf Hermansen og Odd Porsmyr vant han tre kamper på rad. Selv om Frederikstadskællæne tapte siste hadde de nok i score til å vinne pulja. Kampen de tapte var for øvrig mot Stordguttene Joar Losnegard, Odd Kvarme og Lars Sleen, kjent som henholdsvis speaker, Fru Bjørk-kunstner og presisjonsskytter. Spillferdighetene deres visste Østlandsmiljøet heller lite om, men de langveisfarne spilte solid og sikret seg avansement. Dette til skuffelse for Holmestrandingene Ståle Baksetersveen, Hans-Erik Røneid Hansen og Helge Skjørberg, som i siste runde ikke kunne gjøre annet enn å bare bivåne det hele med sin walkover. Tre lag med tre seiere hver, altså, hvorav de sistnevnte hadde desidert minst i score.

Gruppe B

Det er alltid spesielt og gledelig når familielag stiller i NM. Og desto mer gledelig når disse lykkes. – Slik som Vilde Berge Vidnes og hennes foreldre Gunvor og Bjørn. Før siste runde hadde de vunnet tre kamper, og tapte siste vel vitende om at de ikke hadde noe å spille om. De var uansett videre, da eneste lag som kunne true de var Holmestrands Ramsvik/Ramsvik/Pettersen, og familielaget hadde vunnet mot de i andre kamp. Også disse tapte sin siste, og dermed var det tre lag med to seiere. Follos Jim Pettersen, Mike Barker og Annemarie Barker hadde best score av disse.

Gruppe C

En av trippelfavorittene befant seg i denne gruppen. Groruddalens Benny Bel-Lafkih, Rune Kristoffersen og Robert Pettersen vant sine fire kamper med hele 30 pluss i score. I siste kamp var spenningen stor foran oppgjøret mellom Økerns Larry Young, Riina Hein og Krister Janssonm, samt OPCs Ranu Homniam, Simohamed Menzhi og Mustapha Djebrouni. Vinneren var klar for åttendels. Taperen var ute. Her trakk OPC det lengste strået, og slapp inn kun fem poeng. To seiere hver, men dømt på innbyrdes oppgjør.

Gruppe D

En av puljene det var vanskeligst å spå på forhånd var nettopp denne gruppen. Tidligere visepresident i Fleridrettsforbundet, Freddy Bruu, spilte tradisjonen tro med Frank Sekulic og Ellen Sanna Andersen. Herrenes manglende treningsgrunnlag til tross, et halvt liv med petanquekuler i sin besittelse gir et grunnlag man kan komme langt med. Tre seiere av fire mulige, og tapet var attpåtil med knappest mulig margin. Dette holdt til puljeseier, og de fikk med seg Boule Frederik IIs Lise Østby, Inger Berit Kristiansen og Roar Håvig til sluttspillet. Også disse med tre seiere, men rangert under grunnet deres tap mot team Bruu i første runde.

Gruppe E

Med stø kurs: Groruddalens Leif Høgberg, Ole Hågensen og Lars Storaker Bruu med fem seire av fem mulige. 39 i plusscore. Puljetoer ble Thor Arne Smestad, Ellen og Dag Meisingset som for øvrig tapte fanny mot puljevinneren. Smestad/Meisingset tapte kun denne i innledende.

Gruppe F

Her smalt bomben. Attpåtil bombene. To av favorittene røk allerede i innledende. Før siste runde stod hele tre lag med tre seiere. Follos Oddvar Karlsen, Morten Torp og Espen Hallen vant også siste, som den eneste av de tre. Denne kampen var mot Rune Fuglesang, Mario Rodrigues og Thor Eivind fra GPK, som tap til tross gikk videre med tre seiere på innbyrdes oppgjør mot Økerns Ellen Johansen, Trond Rekdahl og Tom Johansen. Den aller største overraskelsen var likevel at Marius Breimo, Marius Wang og Jean Jaques Razaka kun vant to kamper.

Gruppe G

Alle hadde nok tippet på Kongepokalgrossistene Bjørn Arne Nordhagen, Kjell Rune Karlsen og Johnny Skjørberg, men det holdt på å ryke allerede i innledende. Uhyre jevnt,  hvor tre lag hadde fire seiere hver. Brødrene Jean og Pierre Espic med sin landsmann Gildas Mevel vant puljen med hele 34 i score, mens HPKs flaggskip sikret andreplass med sine 26 plusspoeng. Unggutta fra Stord: Vebjørn Bjørkås og nok et brødrepar: Vebjørn og Magnus Losnegard, vant hele 13-1 i siste kamp, men det ble for lite totalt i score. Kun 17 i pluss.

Gruppe H

Sist men ikke minst; en av de tøffere puljene på papiret. – Men ingen kunne true storfavorittene Ronny Gudmundsen, Andero Kelu og Roger Støa. Fem seiere og pluss 35. Før siste kamp stod spenningen mellom de tre lagene som kunne bli med til sluttspillet. GPKs Youssef Taoubane, Eli Gjengstø og Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih måtte vinne, men var samtidig avhengige av at OPC-laget Rivosoa Nasoloniaina, Bastien Testaniere og Fabien Chaon tapte sin kamp. Også HPKs Peter Häring, Geir Høistad og Odd-Reidar Gullbrandsen hadde svært gode muligheter for avansement, men kun dersom de vant sin kamp. De spilte mot team Taoubane, og hadde allerede vunnet mot team Testaniere. Sistnevnte vant intet mindre enn 13-1 i sin siste kamp, og måtte spent følge den siste kampen for å vite om de var videre eller ei. Taoubane, mor og sønn vant sin kamp. Ikke for egen vinning annet enn å pynte på resultatet, men til glede for Testaniere og hans makkere.

Åttendelsfinaler

Atle Andersen – Ranu Homniam, 13-5

Oddvar Karlsen – Lise Østby, 11-13

Ronny Gudmundsen – Bjørn Arne Nordhagen, 13-8

Ole Hågensen – Jim Pettersen, 13-0

-

Vilde Berge Vidnes – Dag Meisingset, 13-1

Jean Espic – Bastien Testaniere, 13-8

Freddy Bruu – Rune Fuglesang, 13-3

Benny Bel-Lafkih – Joar Losnegard, 13-8

Kvartfinaler

Atle Andersen – Lise Østby, 13-6

Ronny Gudmundsen – Ole Hågensen, 9-13

Vilde Berge Vidnes – Jean Espic, 13-7

Freddy Bruu – Benny Bel-Lafkih, 9-13

Rent Frederik-oppgjør i den ene kvartfinalen, og garantert medalje til Boule Frederik II. Team Gudmundsen ledet 8-0, før Ole-Showet startet og de snudde hele matchen. Familielaget ledet klart mot franskmennene, men mistet litt og litt på tampen av kampen. Medalje til Lersolveien uansett utfall av neste kamp. Team Bel-Lafkih slet i åttendelsfinalen og fulgte opp med å slite også i kvartfinalen, men på stillingen 9-9 satte de til alt av krefter og trillet inn de siste nødvendige poeng.

Semifinaler

Vilde, Bjørn og Gunvor mot Benny, Rune og Robert: 0-13

Ole, Lars og Leif mot Atle, Rolf og Odd:

Som tallene viser hadde GPKs Benny, Rune og Robert fullstendig kontroll på sin semifinale. Første runde ga kun ett poeng, men i de påfølgende rundene bøttet de på: 4, 5 og deretter de tre resterende.

I den andre semifinalen var det langt mer spenning. Det ble i det hele tatt en underholdende match som kunne vippet begge veier. GPKs Ole, Lars og Leif rodde det hele i land

Finalen

Det ene laget var supertente. De andre var reduserte. Snart fikk Rune, Robert og Benny et solid overtak, og de siste kreftene virket å ta slutt for de andre. Rune, Robert og Benny var rett og slett for gode.

2-0, 4-0, 6-0, 11-0, 13-0…!

Rett og slett storspill i finalen og svært verdige vinnere. I morgen venter en – tipper vi – rørende premieseremoni med gullmedaljer og, ikke minst, utdeling av Kongepokalen.

Gratulasjoner til Rune Kristoffersen, Robert Pettersen og Benny Bel-Lafkih som trippelvinnere under NM 2015!

 

NM 2015: Trippel

Fredag 26. juni

1. Rune Kristoffersen, Robert Pettersen og Benny Bel-Lafkih, GPK

2. Leif Høgberg, Lars Storaker Bruu og Ole Hågensen, GPK

3. Atle Andersen, Rolf Hermansen og Odd Porsmyr, BFII

3. Vilde Berge Vidnes, Gunvor Berge og Bjørn Vidnes, OPC

5. – 8. plass

Lise Østby, Inger Berit Kristiansen og Roar Håvig, BFII

Jean Espic, Pierre Espic og Gildas Mevel, OPC

Ronny Gudmundsen, Andero Kelu og Roger Støa, ØPC

Freddy Bruu, Frank Sekulic og Ellen Sanna Andersen, ØPC

9. – 16. plass

Oddvar Karlsen, Morten Torp, Espen Hallen, FPK

Jim Pettersen, Mike Barker, Annemarie Barker, FPK

Rune Fuglesang, Mario Rodriguez, Thor Eivind Kise, GPK

Bjørn Arne Nordhagen, Johnny Skjørberg og Kjell Rune Karlsen, HPK

Rivosoa Nasoloniaina, Bastien Testaniere, Fabien Chaon, OPC

Ranu Homniam, Simohamed Menzhi og Mustapha Djebrouni, OPC

Dag Meisingset, Ellen Meisingset og Thor Arne Smestad, PCH

Joar Losnegard, Lars Sleen og Odd Kvarme, SPK

Øvrige lag (uplasserte)

Berit Sæbø, Kenneth Larsen, Jon Larsen, BPK

Linda Jørgensen, Toini Hoel, Hervé Socquet-Juglard, BPK

Atle Smeby, Johnny Johansen, Per Klevenberg, FPK

Nora Kiplesund, Martin Barker, Elin Rue, FPK

Ole Evenstad, Anita Kullberg, Christer Kullberg, FPK

Gabriel G. Bel-Lafkih, Eli Gjengstø, Youssef Taoubane, GPK

Geir Høistad, Peter Häring, Odd-Reidar Gullbrandsen, HPK

Ivar Ramsvik, Berit Ramsvik, Oddvar Pettersen, HPK

Lars Gunnar Lingås, Glenn Gurrich, Birger O Hansen, HPK

Ståle Baksetersveen, Hans-Erik Røneid Hansen, Helge Skjørberg, HPK

Marius Wang, Marius Breimo, Jean Jaques Razaka, OPC

Sven Kolstad, Svein Bruu, Vidar Hauger, OPC

Arild Kristiansen, Pål Nordby, Bjørn Larsen, PCH

Lars Eriksson, Ragnar Weseth, Terje Eriksen, SIN

Kine Gundersen, Kenneth Røkeness, Jørn Holløkken, SON

Kirsti Hagerup, Karin Østlund, Jon Norborg, SON

Børge Presthaug, Sindre Vikanes, Michael Reddington, SPK

Helge Skjæveland, Markus Reddington, Arild Skjæveland, SPK

Jarle Grov, Nils Runnane, Trond Sandvik, SPK

Tarjei Haga, Einar Jakobsen, Tommy Kvarsvik, SPK

Vebjørn Bjørkås, Magnus Losnegard, Viljar Losnegard, SPK

Edith S. Andersen, Dag Andersen, Jan Henrik Nymoen, TTP

Ingunn Thorvik, Sverre Meisingset, Elisabeth Dalen, VPK

John Løkken, Sonja Løkken, Vina Naidu, VPK

Charlotte Bjørno, Maija Juva, Egil Breiby, ØPC

Dag Morten Brekke, Hanne Arnesen, Marianne Myrbråten, ØPC

Larry Young, Krister Jansson, Riina Hein, ØPC

Trond Rekdahl, Tom Johansen, Ellen Johansen, ØPC