Skjøt seg til topps

27.06.2015

Benny Bel-Lafkih, den store forhåndsfavoritten, vant finalen i NMs presisjonsskyting etter imponerende score i flere av sluttspillets runder. Det ble med nesten ny norsk rekord, og garantert gullmedalje rundt halsen under morgendagens premieseremoni. Gratulerer som Norgesmester anno 2015!

Her gjentas det viktigste, fra kvartfinalene og frem til aller siste skudd: Og siden vi allerede har avslørt utfallet, starter fra toppen og ned, 

Finale

Skytefinalen startet halv ni, og etter mye spilling en lang dag, hvorav den ene finalisten attpåtil ventet på å spille sin kvartfinale, ble det ingen store poengsummer. – Det blir sjeldent det i finaler. Vi gjengir, for enkelthetens skyld, øvelser og poengsummer:

Øvelse 1: Kule

6 meter: Johnny 3, Benny 0

7 meter: Johnny 0, Benny 3

8 meter: Johnny 3, Benny 3

9 meter: Johnny 1, Benny 5

Totalt etter en øvelse: Johnny 7, Benny 11

Øvelse 2: Gris foran kule

6 meter: Johnny 3, Benny 5

7 meter: Johnny 1, Benny 0

8 meter: Johnny 0, Benny 0

9 meter: Johnny 3, Benny 0

Totalt etter to øvelser: Johnny 14, Benny 16

Øvelse 3: Kule mellom to kuler

6 meter: Johnny 0, Benny 1

7 meter: Johnny 1, Benny 5

8 meter: Johnny 0, Benny 0

9 meter: Johnny 1, Benny 1

Totalt etter tre øvelser: Johnny 16, Benny 23

Øvelse 4: Kule bak kule

6 meter: Johnny 0, Benny 0

7 meter: Johnny 0, Benny 0

8 meter: Johnny 0, Benny 0

9 meter: Johnny 3, Benny 1

Totalt etter fire øvelser: Johnny 19, Benny 24

Øvelse 5: Gris

6 meter: Johnny 0, Benny 5

7 meter: Johnny 0, Benny 0

8 meter: Johnny 5 – Bonus, kan ikke vinne, men pynter på resultatet.

Johnny 24, Benny 29.

Semifinaler

Johnny Skjørberg vs Trond Rekdahl

Begge plukket poeng relativt jevnt, men det stoppet opp for Trond etter de tre første øvelsene. Rutinerte Rekdahl beholdt nok likevel troen på at det kunne snu, men Johnny traff mer og bedre med sine 29 poeng totalt.

Benny Bel-Lafkih vs Jon Norborg

Jon hadde en bra start med fire treff på de sju første mulighetene, men han måtte vente helt til første griseskudd før han plusset ytterligere på. Det ble følgelig bare for å pynte litt på resultatet, da Benny hadde en soleklar ledelse. – Skjønt det er alltid spennende før siste øvelse.

Benny hadde igjen sjanse til ny personlig rekord – og norsk rekord. 42 poeng før siste griseskudd. – men bom. Likevel suverent best i de tre rundene som til nå har vært.

Kvartfinaler

De seksten forhåndskvalifiserte, inkludert regjerende norgesmester Benny Bel-Lafkih, skjøt en runde etter innledende i singel, hvorav de åtte med høyest poengsum gikk videre til kvartfinale. Nr 1 mot nr. 8 skulle deretter skyte mot hverandre i rene utslagsrunder frem til og med finale.

Midt på tabellen i første utslagningsduell: Bjørn Arne Nordhagen mot Trond Rekdahl. Sistnevnte scoret fjorten på første øvelse, plukket noen enere og en treer, og avsluttet med to femmere på griseøvelsen. 31 poeng og vinner av sin kvartfinale. Bjørn Arne fikk poeng i kun første og tredje øvelse og stoppet på 13.

Jon Nordborg og Ronny Gudmundsen ble en thriller. Ronny ledet klart helt frem til siste øvelse. Det stod da 25-15 i Ronnys favør, men Jon snudde det hele på hodet med intet mindre enn tre treff og full klaff på ni meter. 26-25 til Jon!

Rivososa Nasoloniaina var kanskje en av de fremste favorittene i Presisjonsskyting, men mot Johnny Skjørberg kom han for kort. 31-13 også her. Som i Oslo-kvalifiseringen hadde Rivo mange treff, men ble stort sett belønnet kun med ettpoengere.

I den siste kvarftinalen skjøt rangeringsrundens soleklare vinner, Benny Bel-Lafkih, mot åttende beste, Morten Torp. Sistnevnte fikk en svært poengfattig start, men høstet trøstepoeng, uten at den helt store given naturlig nok var til stede. Benny ledet på det tidspunktet med altfor mye. For ham stoppet det på 40 poeng, med treff på gris, 8 meter. – Nesten rekord igjen, altså, etter sine 42 i rangeringsrunden. 

 

NM 2015: Presisjonsskyting

Fredag 26. juni

1. Benny Bel-Lafkih, GPK

2. Johnny Skjørberg, HPK

3. Jon Norborg, SON

3. Trond Rekdahl, ØPC

5. – 8. plass

Morten Torp, FPK

Rivosoa Nasoloniaina, OPC

Bjørn Arne Nordhagen, HPK

Ronny Gudmundsen, ØPC

9. – 16. plass

Jim Pettersen, FPK

Per Klevenberg, FPK

Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih, GPK

Daniel Hushovd, HPK

Bastien Testaniere, OPC

Bjørn Vidnes, OPC

Lars Sleen, SPK

Viljar Losnegard, SPK