Briljant generalprøve

22.06.2015

Årvollbanen badet i solskinn da Økern inviterte til generalprøve og to-dagers rankingturnering helgen 20.-21. juni. En liten uke før Norgesmesterskapet i Petanque stilte flere til dyst med lagkonstellasjoner som i NM. En av disse feide all motstand av banen på imponerende vis!

Annerledes turneringsopplegg er alltid velkomment, og opplegget fikk sin debut i fjor. Svært positiv mottakelse i fjor – og like positivt i år. Samtlige lag får mange kamper, og spenningen om avansement holdes ved like nærmest helt til siste slutt.

Nora Kiplesund fyller 13 år i høst og debuterte med sin første rankingturnering. Med gode legg, spilleforståelse og konkurranseinstinkt gjorde hun et veldig positivt inntrykk!

Innledende spilles over ni runder, hvor motstander blir trukket på forhånd. De åtte beste går videre til A, de neste 8 til B og så videre, avhengig av hvor mange lag som deltar. En walkover i hver runde. Med tre gjenstående kamper var det ingen som lørdag kveld måtte legge seg med knuste drømmer om A-sluttspill. Alle hadde i prinsippet muligheter til avansement.

GPK-trioen Robert Pettersen, Rune Kristoffersen og Benny Bel-Lafkih var nærmest i en liga for seg selv i innledende. Da de ni kampene i innledende var spilt, hadde de vunnet samtlige, riktignok med en walkover, og scoretallene sier det meste: 117-35. Hele fire 13-0 seiere! Det blir ikke mindre imponerende når trioen vant 13-0 også i kvart- og semifinalene. Forventningene er definitivt skrudd opp foran lørdagens kamp om den gjeve kongepokalen!

Kvartfinaler

13 Robert Pettersen, Rune Kristoffersen og Benny Bel-Lafkih

00 Sven Kolstad, Morten Torp og Atle Smeby

/

13 Pierre Espic, Gildas Mevel og Samuel Collin

02 Lisbeth Fossen, Gunvor Berge og Ellen Johansen

/

13 Simohamed Menzhi, Youssef Taoubane og Larry Young

03 Ranu Homniam, Jean Jaques Razaka og Eli Gjengstø

/

13 Roger Støa, Ronny Gudmundsen og Andero Kelu

11 Marianne Myrbråten, Tom Johansen og Ole Hågensen

Nesten hele veien gikk det også for Økerns Ronny Gudmundsen, Andero Kelu og Roger Støa som hadde åtte seire i innledende. I kvartfinalen holdt det med et nødskrik, og også i semifinalen måtte de skru på rutine og kampvilje for å ikke bli tatt igjen.

Tapende semifinalister: Pierre Espic, Samuel Collin og Gildas Mevel (øverste bilde), samt Larry Young, Youssef Taoubane og Simohamed Menzhi.

Semifinaler

13 Benny

00 Pierre

/

13 Roger

09 simo

Finale

I en svært velspilt og underholdende finale hvor begge lag glimret med gode skudd og sikre legg var likevel GPK overlegne. Vi gratulerer!

13 Robert Pettersen, Rune Kristoffersen og Benny Bel-Lafkih

03 Ronny Gudmundsen, Andero Kelu og Roger Støa

Solid innsats av disse tre herrer: Økerns Andero Kelu, Ronny Gudmundsen og Roger Støa på 2. plass blir vanskelige å bryne seg mot under NM.

B-sluttspill

I år viste påmeldingslisten kun 13 lag, noe som følgelig ga et litt amputert B-sluttspill. Arrangørene løste dette med walkover for lag ni etter innledende og rett til semi. Øvrige lag måtte spille kvart. Vinneren som slapp inn færrest poeng gikk rett til finale, mens den andre kvartfinalevinneren møtte walkoverlaget til semifinale. B-sluttspillet ble vunnet av primus motor for årets NM: Karianne Fleischer og Finn Gundersen som spilte sammen med Økerns Maija Juva. Gratulerer!

Vinnere av B-sluttspillet: Maija Juva, Karianne Fleischer og Finn Gundersen.

Takk til Økern for et riktig flott arrangement!

 

Resultater

Økern 2-dagers, 20. – 21. juni 2015

1. Benny Bel-Lafkih, Robert Pettersen og Rune Kristoffersen, GPK

2. Ronny Gudmundsen, Andero Kelu og Roger Støa, ØPC

3. Simohamed Menzhi (OPC), Youssef Taoubane (GPK) og Larry Young (ØPC)

3. Pierre Espic, Samuel Collin og Gildas Mevel, OPC

5. – 8. plass

Marianne Myrbråten, Tom Johansen og Ole Hågensen ØPC/GPK

Lisbeth Fossen, Ellen Johansen og Gunvor Berge ØPC/OPC

Ranu Homniam, Jean Jaques Razaka og Eli Gjengstø OPC/GPK

Sven Kolstad, Morten Torp og Atle Smeby OPC/FPK

Øvrige lag

Finn Gundersen, Karianne Fleischer og Maija Juva SON/ØPC

Charlotte Bjørno, Mario Rodriguez og Thor Eivind Kise ØPC/GPK

Erik Johansen, Nora Kiplesund og Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih ØPC/FPK/GPK

Knut Lomsø, Jim Pettersen og Mike Barker FPK

Ulf Lundby, Michel Rey og Bjørn Vidnes OPC

 

 

Foto: Petanque.no, Lisbeth Fossen og Ronny Gudmundsen