NM Dobbel Damer: Sikret Økern NM-gull etter snuoperasjon

28.06.2024

Norgesmesterskapets kanskje åpneste øvelse på papiret, med 23 lag skulle kjempe om gullet i dame-dobbelen på Stord, ble det akkurat så jevn og spennende som forventet. 

Innledende runder var tre runder Swiss, der Naidu/Hartveit fra STIF lå best rangert etter at tredje kamp var spilt, som et av tre lag med tre seire. Men allerede i 8. delsfinalen stoppet det opp for laget som var best innledende, da ungjenta Elise Helland med makker Silje Ersland fra Stord Petanqueklubb stod for en av dagens prestasjoner, og vant 13-10 over Naidu/Hartveit, og tok seg med det videre til kvartfinale. 

Kvartfinaler:

  • Helland/Ersland (SPK) 10 - 13 Mathiesen/Nilsen (HPK)
  • Larsen/Røkenes (HPK) 13 - 12 Hoel/Jørgensen (BPK) 
  • Lekven/Johannesen (SPK) 1 - 13 Åkvåg/Fossen (ØPC) 
  • Hystad/Stølen (SPK) 3 - 13 Andersen/Østby (BFII) 

I kvartfinalene gjorde Helland/Ersland nok en imponerende kamp mot en av de store forhåndsfavorittene Mathiesen/Nilsen, men måtte til slutt se seg slått 13-10 av laget fra Holmestrand Petanqueklubb. Også Lekven/Johannesen og Hystad/Stølen fra Stord Petanqueklubb måtte se seg slått i kvartfinalene, og håpet om nok en medalje til vertsklubben forsvant på brutalt vis med tap henholdsvis 13-1 og 13-3 for de to Stord-lagene. 

Semifinale: 

  • Mathiesen/Nilsen (HPK) 13 - 8 Larsen/Røkenes (HPK)
  • Åkvåg/Fossen (ØPC) 13 - 4 Andersen/Østby (BFII) 

I semifinalene fortsatte Åkvåg/Fossen storspillet sitt fra kvartfinalene som hadde sendt ut Lekven/Johannesen, og BFIIs Ragnhild K. Andersen og Lise Østby måtte se seg slått 13-4. I den andre semifinalen ble det jevnere, men i den rene HPK-semifinalen gikk Mathiesen/Nilsen mot Larsen/Røkenes gikk Mathiesen/Larsen seirende ut med 13-8-seier. 

Finale: 

  • Mathiesen/Nilsen (HPK) 9 - 13 Åkvåg/Fossen (ØPC)

At det var nettopp disse lagene som gikk helt til finalen i Dobbel damer, overrasket de færreste, og som Knoll & Tott var inne på i forhåndsomtalen før NM, var dette to lag som på forhånd var blant de største favorittene. 

Finalen ble en jevnspilt affære, der lagene fulgte hverandre tett hele veien. HPK-laget med Veronica Mathiesen og Heidi Skjørberg Nilsen (bildet over) gikk tidlig opp i en 5-2-ledelse, men derfra tok Økern-damene Mette Bakke Åkvåg og Lisbeth Fossen over initiativet og opp i 7-5-ledelse, før HPK igjen snudde kampen til 9-7-ledelse i sin favør. Nok en gang svinget det tilbake, og plutselig var det Økern som ledet 11-9. 

Deretter så de seg ikke tilbake, og med sin siste kule i runden etter avgjorde Lisbeth Fossen kampen i Økerns favør, og sikret NM-gull med 13-9-seier i finalen. 

 

For Petanque.no

Vebjørn Bjørkås

 

NM Dobbel Damer

1. Lisbeth Fossen og Mette Bakke Åkvåg, ØPC

2. Heidi Skjørberg Nilsen og Veronica Mathiesen, HPK

3. Lise Østby og Ragnhild Andersen, BFII

3. Anette Røkenes og Bente Larsen, HPK

5. - 8. plass 

Elise Helland og Silje Ersland, SPK

Toini Hoel og Linda Jørgensen, BPK

Sissel Lekven og Lisbeth Johannesen, SPK

Helene Mossefin Hystad og Ellen Stølen, SPK

9. - 16. plass

Vina Naidu og Else Hartveit, STIF

Grethe Ramsdal og Kim C Veland, BPK

Eva Karin Pettersen og Rosa Nyoni, KAR

Mari Presthus og Solveig Molven, BPK

Anita Magnussen og Anne Gjøsæter, SPK

Berit Sæbø og Ellen Strømme,  BPK

Ellen Meisingset og Torunn Rostad, BFII

Liv Helen Strand og Anita Gurrich, HPK

- 24. plass