NM V55: GPK-gull på første forsøk

26.06.2024

De aller yngste deltakerne på Norgesmesterskapets første dag er rene ungdommen: Nedre grense er bare 55 år... Ingen alder i petanquesammenheng, med andre ord. Faktum er at nivået er så høyt at dette er en svært hard øvelse å komme langt i.

De store forhåndsfavorittene Rune Kristoffersen og Robert Pettersen fra Groruddalen Petanque Klubb sørget for GPKs første deltakelse noensinne i denne aldersgruppen. Endelig har Rune blitt voksen nok! Og duoen var blant de tre ubeseirede etter innledende.

Tatt buscholtzpoeng i betraktning var derimot to Stord-lag hakket vassere. Harald Gjøsæter og Rolf Ekre samt Jarle Grov og Odd Kvarme var begge øverst på tabellen. To lag med en seier hver hadde samlet nok buscholtzere til å karre seg videre til åttendedels.

Verdt å nevne fra første sluttspillkamp kan enkelte oppgjør nevnes. Rune Solevåg og Pål Johansen slo ut Johnny Skjørberg og Edvart Fjære med sifrene 13-10. Jarle Larsen og Per Johannesen hadde tidenes mulighet til å slå ut favorittene Rune og Robert, men måtte se seg selv slått 11-13. Enda nærmere var Anita Magnussen og Sissel Lekven som tapte med minste mulige margin mot Are Rystad og Bjørn Arne Nordhagen. Sissel hadde to kuler for å fjerne poengkula til Holmestrand, men det ble med bare nesten.

En ekstra stor prestasjon står en stordabuer for: Harald Gjøsæter gjennomgikk en laseroperasjon på øyet tirsdag kveld. Få timer senere spilte han seg til semifinalen sammen med makker Rolf Ekre. Med et øye banket han inn den ene carreauen etter den andre..!

Kvartfinaler

Gjøsæter/Ekre - Holm/Bruvik: 13-7

Rystad/Nordhagen - Vidnes/Berge: 13-3

Pettersen/Kristoffersen - Østby/Nilsen: 13-7

Solevåg/Johansen - Kvarme/Grov: 1-13

Semifinaler

Gjøsæter/Ekre - Rystad/Nordhagen: 5-13

Pettersen/Kristoffersen - Kvarme/Grov: 13-10

Sistnevnte ble en berg og dalbanekamp, hvor Pettersen og Kristoffersen lå under 1-8 (fritt etter hukommelsen), før de kjempet seg oppover. Kunne det virkelig bli edleste medalje på GPK i første forsøk i V55, eller skulle gullet gå til HPK...?

Fasit ble 13-4 til nettopp Robert Pettersen og Rune Kristoffersen. Det er sterkt i seg selv, og sterkt å innfri egne og andres forventninger. Gratulerer så mye!

 

NM Dobbel V55

1. Rune Kristoffersen og Robert Pettersen, GPK

2. Are Rystad og Bjørn Arne Nordhagen, HPK

3. Odd Kvarme og Jarle Grov, SPK

3. Harald Gjøsæter og Rolf Ekre, SPK

5. - 8. plass

Jan A. Holm og Geir Bruvik, SIN

Gunvor Berge og Bjørn Vidnes, OPC

Lise Østby og Rune Nilsen, BFII

Rune Solevåg og Pål Johansen, SPK

9. - 16. plass

Per Klevenberg og Oddvar Karlsen, FPK

Koppang og Børge Presthaug, SPK

Anita Magnussen og Sissel Lekven, SPK

Einar Jacobsen og Joar Losnegard, SPK

Per Johannesen og Jarle Larsen, SPK

Toini Hoel og Linda Jørgensen, BPK

Johnny Skjørberg og Edvart Fjære, HPK

Marianne Myrbråten og Roger Støa, ØPC