NM V65: Sandvik og Vatna fant veien til gullet

26.06.2024

Sommerøya har vist seg i all sin skrud dagen lang: 24 lag med godt voksne kjemper mot hverandre på NMs første spilledag. Med krevende baner og steikende solskinn gjelder det å holde hodet kaldt og fokusere på best mulig kuler.

Lagene ble på forhånd trukket inn i 6 firelagspuljer, hvor alle enerne utenom to forhåndstrukne gikk direkte til kvartfinalen. Her gikk det derimot galt for begge puljeenerne.

En spiller som derimot har gjort det veldig sterkt i NMs første dag er arrangørklubbens Gunnar Nesse, som i tospann med mer rutinerte Angeltveit, er sikret medalje i sitt aller første norgesmesterskap i petanque. Han holdt i petanquekuler for første gang bare et snaut år siden...! 

Øvrige semifinalister må sies å være etter oppskriften. Forhåndsfavorittstempelet er innfritt, for faste V65-vinnere de siste årene kom alle på pallen:

  • Trond Sandvik og Per Geir Vatna - Odd-Reidar Gullbrandsen og Birger Hansen: 13-8
  • Ole Angeltveit og Gunnar Nesse - Bjørnar Endal og Ståle Baksetersveen: 0-13

Finalen stod dermed mellom et kruttsterkt Stordlag, Trond og Per Geir, og et like kruttsterk Holmestrandslag, Bjørnar og Ståle. - Perfekt i V65!

Tett resultatmessig ble det også: Fra 4-4 gjorde HPK et byks opp til 9, men SPK utnyttet mislykkede kuler og tok noen viktige jafs opp til 11-12 og kapret to poeng med en kule igjen.

Gratulasjoner til Trond Sandvik og Per Geir Vatna fra Stord Petanqueklubb, norgesmestere i Dobbel V65 2024!

 

NM DOBBEL V65

1. Trond Sandvik og Per Geir Vatna , SPK

2. Bjørnar Endal og Ståle Baksetersveen,  HPK

3. Odd-Reidar Gullbrandsen og Birger Hansen, HPK

3. Ole Angeltveit og Gunnar Nesse, SPK

5-8. plass:
Arne Olsen og Johnny Johansen, FPK
Syver Næss og Arne Sandberg, STIF
Jean Jaques Razaka og Svein Bruu, OPC
Kjell-Olav Flatmo og Robert Svensen, SPK