Hansasprett i bergenssol

07.05.2024

 

Trippel:

Det hele startet i strålende sol lørdag morgen med 10 lag og 4 runder swiss på tapetet.

 

Per, Øystein og Mostafa var i det strålende slaget og holdt lekestue i innledende runder. 13-4, 13-3, 13-3 og 13-2 gjorde at de seilte opp som storfavoritter før semifinalene.

 

Rett bak på tabellen kom Gisle, Jarle og Andrew som kun hadde tapt for ovenfornevnte lag. Bak der igjen var det mer spenning med 6 lag med 2 seire. Viljar, Vebjørn og Lars hadde pakket snippesken, men måtte snu 180 når de siste resultatene kom inn. Med seg fikk de Hervé, Børge og Kjell Arne til semifinalene.

 

Andrew sitt lag gjorde kort prosess og slo Viljar & co 13-4. I den andre kampen var det langt jevnere. Lag Mostafa åpnet i stor stil og gikk opp til 6-0. Så tok lag Børge over før nok engang lag Mostafa meldte seg på. På 12-12 kom lag Børge inn til poeng med sistekule og lag Mostafa hadde 5 kuler igjen til disposisjon. 2 bomskudd, så treff med griseflytt til 13 m med poeng til Børge på 80 cm. Ett legg ut av bane og ett i kuler foran. Dermed gikk Børge, Kjell Arne og Hervé videre til finalen.

 

Finalen bydde også på en jevn kamp og 2-3 runder før slutt hadde også lag Børge mulighet til å avgjøre kampen med 5 kuler i hånd. Det gikk ikke, og Gisle, Jarle og Andrew slo nådeløst tilbake og vant finalen 13-12.

 

Gratulerer!

 

 

Resultater trippel:

1. Gisle Hjelmen, Andrew Nyoni og Jarle Larsen (alle SPK)

2. Børge Presthaug (SPK), Kjell Arne Presthaug (SPK) og Hervé Socquet-Juglard (BPK)

3. Vebjørn Bjørkås, Viljar Losnegard og Lars Sleen (alle SPK)

3. Mostafa Elharrar (BPK), Øystein Johannesen (BPK) og Per Johannesen (SPK)

 

Øvrige lag er rangert etter innledende tabell:

5. Rumen Angelov (SPK), Kim Czernia Veland (SPK) og Kari Larsen (BPK)

6. Rune Solevåg, Roger Thiger og Joachim Tharaldsen (alle SPK)

7. Lisbeth Johannesen (SPK), Sissel Lekven (SPK) og Linda Hoel Jørgensen (BPK)

8. Solveig Molven, Line Jørgensen og Rune Askeland (alle BPK)

9. Robert Svensen, Ole Angeltveit og Kjell-Olav Flatmo (alle SPK)

10. Sissel Stuberg, Berit Sæbø og Ellen Strømme (alle BPK)

 

Dobbel:

Søndagen var Swiss byttet ut med gruppespill, og med 16 påmeldte lag var det duket for fire spennende firelagspuljer. To lag måtte dessverre trekke seg før start, men regnet uteble fremdeles, og da skal man ikke klage når man er i Bergen.

 

Gruppe A skulle vise seg å bli den jevneste gruppen, og også gruppen som var best representert i finalene senere på dagen. Mari og Mostafa hadde sikret seg gruppeseieren allerede før det avsluttende 13-5-tapet mot Toini og Øystein, og Jon og Rune knep også en plass i kvartfinalen etter en overbevisende 13-6-seier i en ren kamp om andreplassen mot Per og Jarle.

 

I gruppe B ble Øyvind og Påls 13-10-seier over Robert og Kjell-Olav avgjørende for at førstnevnte lag gikk videre som gruppevinnere, mens sistnevnte kvalifiserte seg for kvartfinalene som andrelag. Solveig og Ellen måtte nøye seg med B-sluttspill.

 

Det nykomponerte laget Rumen og Kim skal spille NM sammen senere i år, og de viste lovende takter allerede fra start på Flaktveit. De vant alle kampene sine i gruppe C og kvalifiserte seg for kvartfinalene sammen med Gisle og Andrew, som var sultne på mer suksess etter triumfen dagen i forveien.

 

I den siste gruppen ble det en kamp mellom Sissel og Lisbeth og Viljar og Vebjørn om gruppeseieren, og det var damene som trakk det lengste strået med 13-12 i deres innbyrdes oppgjør. Berit og Sigurd ga begge lagene kamp, men måtte likevel gi tapt mot gode motstandere.

 

I kvartfinalene fikk vi flere høydepunkt. Mari og Mostafa var lystne på å revansjere tapet i siste gruppespillkamp, og Vebjørn og Viljar møtte et bergenslag i det umulige hjørnet: 13-0! Verdt å nevne er også kampen mellom Lisbeth og Sissel og Jon og Rune, som ble svært tett og jevn. På det som skulle vise seg å bli kampens siste gris, skyter Rune carreau for fire poeng, og dermed 13-11 til BPK. Rumen og Kim fortsatte også seiersmarsjen, og slo Kjell-Olav og Robert 13-3, mens Gisle og Andrew utmanøvrerte Øyvind og Pål i sin kvartfinale.

 

I semifinalene fant aldri Jon og Rune den samme flyten som i kvartfinalen, og Rumen og Kim utnyttet situasjonen. Første gang på lag sammen og rett til finale. Imponerende! Mostafa og Mari har derimot vært i finaler før, uten at de ser ut til å gå lei av det. De slo ut Gisle og Andrew med solide 13-3, og måtte nok finne seg i å være favoritter også i finalen.

 

Selve finalen ble en lang og seig affære, og begge lag hadde gode sjanser til å avgjøre. Skuddene satt ikke like godt som de hadde gjort tidligere på dagen for noen av lagene, og de ble mange kuler i spill og rundt gris. Ett og ett poeng, og lagene byttet på å ha føringen. Til slutt slo likevel Mari og Mostafas rutine inn, og hansasprettgullet skulle visst hem i år. 13-11 og turneringsseier. Gratulerer!

 

I B-finalen fikk ikke Toini og Øystein sin etterlengtede revansje for et forsmedelig 13-12-tap mot Per og Jarle i gruppespillet, og ringrevene fra Stord vant 13-11. Kanskje kommer revansjen på Karmøy neste helg?

 

Takk for en strålende helg til alle som var med! Vi ses igjen i september. Ta med solkrem.

 

 

Resultater dobbel:

1. plass:           Mari Presthus og Mostafa Elharrar (begge BPK)

2. plass:           Rumen Angelov og Kim Czernia Veland (begge SPK)

3.plass:            Gisle Hjelmen og Andrew Nyoni (begge SPK)

Rune Askeland og Jon Larsen (begge BPK)

5.-8. plass       Vebjørn Bjørkås og Viljar Losnegard (begge SPK)

                            Pål Johansen og Øyvind Bjørkås (begge SPK)

                            Lisbeth Johannesen og Sissel Lekven (begge SPK)

                            Kjell-Olav Flatmo og Robert Svensen (begge SPK)

 

B1                       Per Johannesen og Jarle Larsen (begge SPK)

B2                       Toini Hoel og Øystein Johannesen (begge BPK)

B3                       Ole Angeltveit og Margit Tveito (begge SPK)

B3                       Linda Hoel Jørgensen og Sissel Stuberg (begge BPK)

B4-5                   Solveig Molven og Ellen Strømme (begge BPK)

                            Berit Sæbø og Sigurd Fjeldsgaard Rasmussen (begge BPK)

 

 

Tekst: Jon Larsen/Øystein Johannesen, BPK