VM 2023: Klart for avreise Thailand

13.11.2023

Det nittende verdensmesterskapet for kvinner og juniorer avholdes i Bangkok, Thailand, 22. - 28. november. Norge stiller dessverre ikke i juniorenes mesterskap, men vårt kvinnelandslag er klare for å gi jernet!

Norges representanter er langt fra uskrevne blad i petanque. Charlotte Jayer, Ranu Homniam og Eli Gjengstø (alle fra GPK) har ikledd seg landslagstrøya mange ganger de siste ti årene, både i trippel, dobbel, singel og presisjonsskyting. Charlottes mesterskapsdebut ble kronet med kvartfinale i VM i Kina sammen med blant annet Eli, kun slått av Frankrike som senere ble verdensmestere. - Men det er kun Ranu som har oppnådd medaljer, attpåtil flere, som den eneste i Norge gjennom historien: Sølv og bronse i EM Presisjonsskyting og en enestående sølvmedalje i VM Singel.

Unntaket fra regelen denne gang er Lisbeth Merete Johannesen (SPK) som i en alder av 62 år debuterer på landslaget! Lisbeth kom med på laget tidlig i høst, da kvalifiserte Heidi Skjørberg Nilsen (HPK) valgte å trekke seg fra VM. Hun har de siste årene virkelig fått vist frem sine skytteregenskaper, og glir rett inn i det meget treffsikre norske kvinnelandslag. 

Forøvrig er Lisbeth den eneste av de fire som har spilt NM-finale vist i sin helhet på Norsk RiksKringkasting... Begivenheten var NM Trippel Mix under NM-Veka 2022. Hvem som vant og ble norgesmester? Lisbeth og hennes lag, vel! 

Med seg som coach får de med seg OPCs Marius Breimo, som både har spilt på landslaget og coachet landslag, både for herrer og kvinner. Hans ro, kløkt og analytiske evner vil være viktige bidrag gjennom stressende, varme og kaotiske dager i Bangkok.

Som et eget mesterskap finner vi som sedvanlig VM Presisjonsskyting. Norges representant er denne gang Charlotte Jayer, som med dette får prøve seg for andre gang. Også i Kina i 2017 deltok hun som Norges skytterhåp. Den gang gikk hun videre til omskyting - i sin debut!

VM spilles på universitetsområdet, hvor samtlige delegasjoner også innlosjeres. For å kunne tilpasse seg ny døgnrytme og nytt klima reiser Norges landslag nedover allerede lørdag for en så god oppladning som mulig.

Ekstra spesielt blir det selvsagt for Ranu som er født og oppvokst i Thailand. Desto større trygghet vil det være for hennes lagvenninner og Marius. 

Selve mesterskapet starter torsdag 23. november med VM Presisjonsskyting med omskyting neste morgen. Første kamp i innledende starter for kvinnene kl. 11.00 thailandsk tid. Også kamp 2 og 3 spilles fredag, mens resterende to kamper spilles lørdag formiddag. Sluttspillet starter kl. 14 og spilles til og med åttendedelsfinale. Søndag morgen starter sluttspillet i Presisjonsskyting og finalen er satt til kl. 13.30. Dagen avsluttes med sluttspillkamper. Mandag, mesterskapets siste dag, er konsentrert til semi og finale.

Generalsekretær i Norges Fleridrettsforbund, Christian Grønli, tar turen til Bangkok fredag til søndag for å oppleve petanqueeventyret og heie frem Norge. Han vil også forsøke å streame på Petanque.nos Facebookside og rapportere hjem mellom slagene. 

Lykke til og heia Norge!