Europacup for klubblag

04.11.2023

Nå skjer det! Grytidlig onsdag morgen reiser en liten, men kamplysten gjeng fra Groruddalen Petanque Klubb fra Gardermoen via Paris og Anglouleme til St. Yriex. For tredje gang skal de kjempe for Norge i Europacupen for klubblag i St. Yriex, og femte gang totalt. I fjor endte det med seier og tidenes største pokal i B-sluttspillet.

GPK kvalifiserte seg i august til å representere Norge i mesterskapet. Den gang spilte Ranu Homniam, Charlotte Jayer, Eli Gjengstø, Mette Bakke Åkvåg, Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih, Benny Bel-Lafkih, Rune Kristoffersen og Bastien Testaniere (bildet over).

Med Europacup i november er det en utfordring å stille tropp, men etter mye om og men lykkes det den lille klubben GPK å samle nok spillere som innfrir CEPs krav. At medlemmene må ha løst lisens i gjeldende klubb samme år er en selvfølge, men et verre krav er at lisens må ha blitt løst senest et halvt år før påmelding - også for delegaten!

Søknaden om å registrere Maria Nergård (medlem, gift med Rune) som delegat ble overraskende for klubben blankt avslått, og Marias status i Europacupen blir dermed supporter sammen med deres datter Carla. Veldig flott for spillerne, men temmelig krevende logistikkmessig. Fremtidige tropper i cupen: Dere anbefales å planlegge i god tid!

En stor utfordring for klubben har også vært kravet om minimum en kvinnelig spiller. Årets Europacup er lagt til helgen før kvinnelandslaget reiser til Thailand for å delta i VM. Landslaget består av tre spillere fra GPK, og klubben har kun fem lisensiserte kvinnelige spillere. De to øvrige var forhindret fra å delta i cupen.

- Men det ordnet seg til slutt, og nå er troppen fulltallig!

Fra VM-landslaget spiller Ranu Homniam, mens Eli Gjengstø deltar som delegat for troppen. EM-landslagets Robert Pettersen, Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og Benny Bel-Lafkih er også klare. Troppen kompletteres med Rune Kristoffersen og Youssef Taoubane, også de to meritterte spillere.

At troppen er sterk er det ikke tvil om, men aberet er at de ikke har innbyttere. Ingen andre hadde mulighet til å ta fri fra jobb og andre forpliktelser.

32 nasjoner deltar i årets Europacup for klubblag. Innledende spilles med gruppespill, og samtlige oppgjør spilles med 6 singelmatcher, to tripler og tre dobler. Begge kjønn skal være representert i singel, mens en trippel- og en dobbelmatch er i mix, øvrige i åpen.

Torsdag 9. november går startskuddet, og det blir spennende å se om GPK nok en gang makter å sette Norge på Europacup-kartet. I fjor ble det nemlig et gledelig GULL - i B-sluttspillet mot et sterkt slovensk lag. Internasjonale titler for norske petanquespillere er sjeldent kost!

Europacupen forsøkes live streames på Petanque.nos Facebook-side. Heia Norge!