EM Herrer | Bon chance, Norvege!

20.09.2023

Norges herrelandslag bestående av Benny Bel-Lafkih, Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih, Bastien Testaniere og Robert Pettersen er klare for Europamesterskapet for herrer. EM spilles, slik som i veteranenes mesterskap, i Albertville, Frankrike. Torsdag 21. september kl. 09.00 er det åpningsseremoni, etterfulgt av EM Presisjonsskyting.

Norges representant er Gabriel G. Bel-Lafkih, som får sjansen til å prøve seg for første gang i seniorklassen. Tidligere har han skutt i Junior-EM så langt tilbake som i 2018. Etter knallskyting i innledende var han direkte kvalifisert til kvartfinalen, som fjerde beste skytter! - Og nærmere medalje kommer man ikke, det ble et bittert tap i kvartfinalen mot Monaco.

Hvor mange poeng Gabriel klarer å samle i år finner vi ut allerede i morgen, men vi håper det er nok til omskyting. Det vanvittige skytenivået blant europeisk elite gjør at denne øvelsen er ren bonus. - Skjønt han har det absolutt i seg. Det blir veldig spennende!

Trippelen gjennomføres på fredag, hvor samtlige fem kamper spilles. Om teknologi og nett står oss bi, vil Tore Blokhus gjøre sitt beste for å streame Norges kamper. Det er bare å benke seg foran PC eller ha mobilen klar i hånda, og heie frem vårt norske landslag.

Sluttspillet gjennomføres lørdag og søndag.

Robert har fordelen av å ha blitt godt kjent med banene grunnet sin deltakelse i Veteran-EM for bare et par dager siden. Benny har nok også fått testet underlaget, da han deltok som coach. Gabriel og Bastien ankom Albertville i dag, sammen med herrelandslagets coah Lars Storaker Bruu. - En ren GPK-tropp, med andre ord, men nå legges de blå skjortene i skapet for en stakket stund.

Nå er det NORGE som gjelder. Masse lykke til, gutta!

 

 

Petanque.no vil så godt det lar seg gjøre live streame fra de norske kampene på våre Facebooksider. Arrangøren selv sender kamper via FFPJPs nettsider.

HEIA NORGE!

 

 

Europamesterskapet for herrer

21. - 24. september

Torsdag 21. september
09.00

  • Åpningsseremoni
  • Kvalifisering, EM Presisjonsskyting

Fredag 22. september
09.00

  • EM Herrer: Innledende kamper (5)

Lørdag 23. september
09.00

  • EM Presisjonsskyting: Kvart- og semifinaler

14.00

  • EM Herrer / Nasjonscup: Åttendedels- og kvartfinaler

Søndag 24. september
09.00

  • EM Herrer / Nasjonscup: Semifinaler

14.00

  • EM Presisjonsskyting: Finale

15.00

  • EM Herrer / Nasjonscup: Finale