Splitter ny petanquelåt er sluppet

08.09.2023
Bjørn Lyster har brukt mye av livet sitt til musikk og petanque. Nå møtes de to aktivitetene i utgivelsen av låta «Telle til tretten».
 
- Dette er min hyllest til den gubbekulturen jeg har sett på reiser til Frankrike. Ideen kom i St Paul de Vence, fra partiet det er bilde av på platecoveret, forteller Bjørn.
 
Hør låta: Telle til tretten
 
Han understreker at han selvsagt ikke har noe imot at damer spiller petanque og heller ikke at petanque organiseres som idrett. Men her har han fantasert og diktet seg inn i gubbenes verden av lek og kameratskap.
 
 
- Vi mannfolk liker ikke alltid å prate om problemer og frustrasjoner. Ofte vil vi heller bare ha et friminutt, rømme litt unna, holde på med noe annet og ikke tenke på om verden går sin skjeve gang, sier Bjørn. Gubbene i låta hans teller langsomt til tretten, mens damer, politikk og klimautfordringer er satt på vent noen timer.
 
- Det fins en tid for å prate, og det fins en tid for å løse problemer. Og så fins det en tid for å spille petanque, sier Bjørn med et bestemt smil.
 
De siste årene har det blitt mer musikk enn kuler for hans del, men han lover at vi skal få se ham mye mer på grusen om et par år. Kanskje har han verken vunnet sitt siste norgesmesterskap eller spilt sin siste landskamp?
 
- Joda, jeg har registrert at det fins noen muligheter i veteranklassene, advarer 63-åringen sine gamle konkurrenter. Men mest av alt kommer han nok til å spille uformelle partier uten andre mål enn å komme først til tretten.
 
 
Hvordan du finner den nye petanque-låta? Søk på «Telle til tretten» på Spotify, YouTube eller hvor som helst ellers du hører musikk. Og som funfact kan du vite at en av stemmene som prater fransk mellom versene, tilhører selveste Momo fra OPC.
 
Hør låta: Telle til tretten