- De har gjort det igjen!

30.08.2023

Begge vinnerduoene fra kvalifiseringen til Verdensmesterskapet i Singel/Dobbel/Mix har gjort det igjen! Landslaget som valgte å trekke seg fra høstens VM i Benin får en ny sjanse neste år:

Etter kvalifiseringen til Europamesterskapet 2024 i samme øvelser stod Charlotte Jayer og Ranu Homniam, Benny Bel-Lafkih og Bastien Testaniere, atter en gang som vinnere i hver sin klasse... og er dermed på nytt Norges landslag!

Vi bøyer oss i grusstøvet og gratulerer de fire blåkledde med skyhøye treffprosent.

Kvalifiseringen ble avholdt i dobbel på NM-banene i Holmestrand helgen 25. - 26. august. Fem lag stilte i kvinnenes dobbel, mens sju lag kjempet mot hverandre i herrenes dobbel. Førstnevnte med tre runder mot hverandre, herrene med dobbel runde. 

Kvinnenes kvalifisering viste seg å bli langt jevnere og mere spennende enn de fleste trodde på forhånd. Særlig to stk Lisbeth'er skal fremheves med sine skuddegenskaper, som sørget for at taktikken til Charlotte og Ranu ikke var like effektiv som normalt, og at de kanskje ble litt overrumplet av motstanden. Så ble det også tap mot begge lag - riktignok kun en gang hver.

Da siste kamp i innledende skulle spilles, var Lisbeth Fossen og Mette Bakke Åkvåg avhengig av seier mot Charlotte og Ranu, for å sikre en siste finale mot de samme. Slik ble det ikke. Charlotte og Ranu holdt koken og sikret de siste poengene som sørget for - nok en gang - billett til mesterskap!

1. Charlotte Jayer og Ranu Homniam, GPK
2. Mette Bakke Åkvåg og Lisbeth Fossen, GPK/ØPC
3. Toini Hoel og Lisbeth M. Johannesen, BPK/SPK
4. Eli Gjengstø og Heidi Skjørberg Nilsen, GPK/HPK
5. Signe Hovind og Maija Juva, OPC/FPK

På sidelinjen satt en meget spent - og etterhvert enormt glad - Bastien Testaniere, som et par timer tidligere hadde sikret landslagsplass sammen med Benny Bel-Lafkih. Etter mange års iherdig trening og liv dedikert til petanque kvalifiserte han seg omsider til et mesterskap (attpåtil to) tidligere i år, og denne helgen mesterskap nummer 3. Fra før har han landskamper i herrenes trippel i VM Madagascar, et landslag som ble samlet for å i det hele tatt kunne stille en tropp. Nå kvalet han for tredje mesterskap, og for første gang sammen med sin samboer... vel og merke i separate kval-turneringer.

Bastien og Benny vant med solide sifre i de aller fleste kamper, vel og merke med 13-12-seier og et tap da alt allerede var avgjort. Etter den tiende runden av fjorten planlagte, var alt avgjort. Kvalifiseringen ble avsluttet med følgende tabell:

1. Benny Bel-Lafkih og Bastien Testaniere, GPK
2. Johnny Skjørberg og Gabriel G. Bel-Lafkih, HPK/GPK
3. Max Carlström-Refsum og Marius Wang, OPC
4. Roger Støa og Ronny Gudmundsen, ØPC
5. Ståle Baksetersveen og Are Rystad, HPK
6. Egil Olsen og Arne Olsen, FPK
6. Birger O. Hansen og Jan Erik Jensen, HPK
 
Dette blir første gang samboerparet Charlotte og Bastien spiller sammen på landslaget, og derfor ekstra verdifullt for de to. Nå gjenstår det å spille høstens mesterskap hver for seg: Charlotte og Ranu i VM i Bangkok, og Benny og Bastien i EM i Frankrike, begge mesterskap i trippel. - Før puslespillet til EM og hvem som skal spille hvilke øvelser skal legges!
 
Europamesterskapet i Singel/Dobbel/Mix spilles i Martigny, Sveits, 19. - 23. juni 2024.