NM 2023 Dobbel V55 | Finalens vendepunkt

02.07.2023

Det holdt nesten for arrangørklubbens V55-finalist i Norgesmesterskapets innspurt. Med 10 poeng mot Boule Frederik IIs 4, blinket gullmedaljene i det fjerne. Atle Andersen og Rolf Hermansen har derimot stått i det før og vet at det fort kan snu. På få runder fosset BFII-laget oppover og kunne juble over norgesmesterstittel i den yngste veteranklassen: Gratulerer!

Ikke for det, tross den kjipe opphentingen, kan isolert settogså Arild Eliassen juble høyt over en etterlengtet NM-medalje, og iherdig trening har gitt åpenbare resultater for makker Are Rystad fra Holmestrand Petanqueklubb. 

Et fint punktum på NM fikk også Stord Petanqueklubbs Per Geir Vatna og Børge Presthus, som fikk bronse i trippelen. Plassen delte de med Økern Petanque Clubs solide lag Lisbeth Fossen og Tom Johansen. Per Geir og Børge var riktignok bare ett poeng unna finale, men en litt tidligere retur hjem over fjellet var kanskje et slags plaster på såret. Lisbeth og Toms 13-5 tap i semifinalen matchet ikke spillet tidligere på dagen, for fokuset gikk rett og slett tapt. Det er litt av sjarmen, og forbannelsen, med petanque.

- Og når Atle Andersen er i slag er det hardt å være motstander, desto artigere å være publikummer. Makker Rolf Hermansens gjør kun forsiktige forsøk på å roe ned tempoet, for det funker som gull rett som det er... og definitivt i dag da det telte som mest. Det ga gull, selv når det så mørkt ut.

Gratulasjoner til Atle og Rolf som ferske norgesmestere og øvrige på pallen i prestisjefylte v55!

 

NM Dobbel V55

1. Rolf Hermansen og Atle Andersen, BFII

2. Arild Eliassen og Are Rystad, HPK

3. Per Geir Vatna og Børge Presthaug, SPK

3. Lisbeth Fossen og Tom Johansen, ØPC

5. - 8. plass

Bagher Portazedi og Rolf Ekre, SPK

Arnstein Barstad og Daniel Hushovd, HPK

Atle Smeby og Morten Torp, FPK

Jarle Larsen og Per Johannesen, SPK

9. - 16. plass

Ragnar Weseth og Øyvind Gundersen, SIN

Freddy Friberg og Odd Porsmyr, BFII

Fred Olaf Korsgården og Jan Erik Jensen, HPK

Rune Andersen og Jan A Holm, SIN

Roger Thiger og Trond Sandvik, SPK

Tom Roger Engblom og Sverre Meisingset, STO

Rolf Bjercke og Eddie Solberg, HPK

Birger O. Hansen og Odd Reidar Gullbrandsen, HPK

Øvrige lag

33 lag stilte til start