VM Singel/Dobbel/Mix 2023: Norges landslag

31.05.2023

Benny Bel-Lafkih og Bastien Testaniere, Ranu Homniam og Charlotte Jayer, er allerede vunnet de norske kvalifiseringene til EM og VM i Trippel. - Nå er alle fire også klare for Verdensmesterskapet i Singel/Dobbel/Mix!

Landslagskvalifiseringene ble avholdt 27. - 28. mai på Hvitstein stadion i Holmestrand. Kun tre lag deltok i hver klasse, noe som medførte mange oppgjør mot de samme lagene, og en utfordring både teknisk, taktisk og ikke minst mentalt.

Benny og Bastien vant samtlige oppgjør i tre runder, og en potensiell fjerde runde ble dermed unødvendig. Landslagsklare allerede på kvalets første dag...! På andreplass kom Gabriel G Bel-Lafkih (GPK) og Johnny Skjørberg (HPK), som lykkes å slå laget som endte på tredjeplass: Marius Wang og Camel Benkheira, OPC.

Ranu og Charlotte vant samtlige oppgjør på dag 1, men røk på et knepent tap mot resterende spillere på trippellandslaget, Eli Gjengstø (GPK) og Heidi Skjørberg Nilsen (HPK) i søndagens første møte. Det var nettopp denne seieren som til slutt avgjorde hvilket lag som kom på andreplass. Duellen Eli og Heidi vs Lisbeth Fossen (ØPC) og Mette Bakke Åkvåg (GPK) endte likt, med svært tette oppgjør i samtlige kamper. Lisbeth og Mette valgte å trekke seg fra resterende kamper, da vinnerne allerede var klare, og sjansen for å oppnå andreplass var liten.

Benny, Bastien, Ranu og Charlotte danner dermed landslaget som er klare for VM i Benin i september. Troppen fordeler seg ut på de totalt fem mesterskapene, hvor spillerne som ikke deltar i Singel spiller sammen i Dobbel Mix. 

Umiddelbart etter VM Singel/Dobbel/Mix spilles VM Herrer Trippel, hvor Benny og Bastien er klare.