Ny rekord for Sinsenspretten

23.05.2023
Dagen opprant med strålende sol, men med en litt kjølig vind i praktfulle omgivelser i Lille Tøyen Hageby. Det var ny rekord for Sinsenspretten i antall påmeldte lag, 37, hvorav 35 lag stilte til start. 70 lisensierte spillere med alt fra landslagsspillere til glade amatører.
 
Kort om Sinsenspretten:
- Spilles med innledende gruppespill før man går over i A-, B- og C-sluttspill.
- Sluttspillet er ren cup.
A- og B-sluttspillet besto av 16 lag i hver gruppe. De resterende 3 lagene spilte C-sluttspill.
Resultatene finnes nederst i denne artikkelen.
 
Spillerne kom i hovedsak fra østlandsområdet, men i tillegg hadde vi storfint besøk fra Stord som stilte med to dobbel-lag; to damer på ett lag og 2 herrer på det andre.
 
Sinsen Petanque, her representert ved Kay Bergh og Jan A. Holm, kunne glede seg over deltakerrekord på en strålende Kr. Himmelfartsdag!
 
Lisbeth Merete Johannesen fra Stord fortalte at de var veldig fornøyde med mulighetene for parkering med bobil i nærområdet. De kunne kombinere petanque med sightseeing og familiebesøk før de skulle videre til ny turnering i Holmestrand. Imponerende å høre hvordan klubben deres trener og involverer mange mennesker i petanque på Stord. De har ordnet seg med egen innendørshall slik at de kan spille hver dag året rundt. De spilte til og med på julaften, fortalte Lisbeth.
 
Arrangøren, Sinsen Petanque, hadde laget i stand 17 baner av god kvalitet slik at man slapp å vente på å få spille. Vi så mange veldig ivrige og motiverte spillere; alle innstilt på å prestere på sitt beste nivå.
 
Caroline Hovind og Gildas Mevel testet samspillet frem mot NM Dobbel Mix og gikk helt til semifinalen. OPC-spillerne delte tredjeplass med Boule Frederik IIs Rune Nilsen og Steinar Friberg.
 
Verdt å bemerke i en så tett konkurranse er at det var svært få høylytte verbale utbrudd og absolutt ikke noen fysisk håndgemeng. Dommeren, Rune Andersen, fikk en veldig rolig dag på jobben.
 
 
Benny Bel-Lafkih og Bastien Testaniere startet gruppespillet med å tape for Larry Young og Are Rystad. I sin 2.kamp ble de holdt til 7-7 før de våknet og dro i land en sikker seier som brakte dem til A-sluttspillet.
 
I cup-spillet var det ikke mulig å true fjorårets finalist, Benny, og hans lagkamerat Bastien. De endte opp med å vinne Sinsenspretten 2023. Gratulerer!
 
Benny Bel-Lafkih, her med tom cola-flaske, gikk helt til topps med Bastien Testaniere. Lengst til venstre: Finalistene Øystein Kruge og Einar Skancke.
 
I et intervju med Benny kunne han fortelle at de prøvde å spille så mange turneringer som mulig. Forrige helg hadde han spilt kvalifisering på Stord hvor han kvalifiserte seg til EM i Albertville, Frankrike, og i VM i Benin. Vi ønsker både Benny og resten av de norske deltakerne all mulig lykke i de kommende mesterskapene. Det var virkelig morsomt for oss «vanlige dødelige» å få prøve oss mot de beste også.
 
Leder av Sinsen Petanque, Ragnar Weseth, sørget for at arrangementet ble gjennomført prikkfritt.
 
Til slutt vil vi gjerne takke kioskbetjeningen som kunne tilby brus, pølser, kaffe, kake og nystekte vafler til sultne deltakere og publikum.
 
Tekst: Lars Hjerpseth
Foto: Petter Alexandersen
 

Sinsenspretten

18. mai 2023, Lille Tøyen hageby i Oslo
 
1. Benny Bel-Lafkih/Bastien Testaniere
2. Øystein Kluge/Einar Skancke
3. Steinar Friberg/Rune Nilsen
3. Gildas Mevel/Caroline Hovind Fantoft
 
5.-8. plass
Vidar Hauger/Sven Kolstad
Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih/Robert Pettersen
Max Carlstrøm-Refsum/Marius Breimo
Lisbeth Fossen/Roger Støa
 
9.-16. plass
Atle Andersen/Zoran Puvatcha
Aleksandar Obradovic/Stefan Løvås
Rolf Stordahl/Freddy Friberg
Line Eliassen/Arild Eliassen
Jean Jaques Razaka/Rarivosoa Dadatoa
Ranu Homniam/Heidi Skjøberg
Mostapha Djebrouni/Atle Smeby
Larry Young/Are Rystad
 
17. Bjørn Arne Nordhagen/Johnny Skjørberg
18. Jarle Larsen/Per Johannesen
 
19.-20. plass
Kay Bergh/Jan Holm
Mike Barker/Silje Akre
 
21.-24. plass
Frode Bjørklund/Lars Dahlin
Egil Olsen/Ole Evenstad
Arne Olsen/Johnny Johansen
Robin Alexandersen/Erik Lindberg
 
25.-32. plass
Jørn Gillstrøm/Øyvind Gundersen
Lisbeth Johannesen/Sissel Lekven Larsen
Jan Erik Jensen/Veronica Mathiesen
Bente Marie Larsen/Birger O. Hansen
Nina Augustin/Lise Østby
Eva Efterdal/Ambjørn Efterdal
Morten Jensen/Lars Hjerpseth
Camel Benkheira/Olivier Nardreau
 
33. Signe Hovind/Svein Bruu
34. Tor Olsen/Erik Sjøberg
35. Ragnhild Andersen/Ib Andersen
 
Gratulasjoner til alle vinnere og øvrige med pallplasseringer!