Landslag 2023 | Norges tripler er klare

16.05.2023

For første gang stod en vestlandsklubb som teknisk arrangør av en landslagskvalifisering. 13. - 14. mai ble det kjempet om retten til å representere Norge både i herrenes og kvinnenes VM Trippel - samt EM Herrer.

***

Det blir en travel høst for GPK-spillerne Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih, Benny Bel-Lafkih, Robert Pettersen og Bastien Testaniere (her med datter og supersupporter Lilly). - Og for Robert i sær!

Avgjørelsen falt i siste ordinære kamp mot OPCs Marius Wang, Max Carlstrøm og Camel Benkheira samt SPKs Viljar Losnegard, som var avhengig av seier for å få en siste finalekamp mot GPK. På stillingen 11-5 til OPC greide GPK å snu det hele til sin favør: 13-11!

Fem lag deltok i herrenes kvalifisering, og alle møtte alle tre ganger. Etter første gjennomføring var tre lag i delt ledelse. Stords fremste håp Odd Kvarme, Tore Blokhus og Per Vidar Johannesen eneste tap var mot Gabriel, Benny, Robert og Bastien. De hadde igjen tapt mot Max, Marius, Camel og Viljar. - Som igjen hadde tapt mot Odd, Tore og Per.

Team Gabriel slo Team Max i runde to, samtidig som Team Odd tapte sin første kamp. Gabriel og co kom dermed et hestehode foran, og det var nettopp det hestehodet som ble værende kvalet igjennom. Odd sitt lag maktet ikke holde takten fra de to andre lagene, men sikret nok seire totalt til en tredjeplass.

Fra venstre: Camel Benkeira, Marius Wang og Max Carlström. Viljar Losnegard var ikke til stede da bildet ble tatt.

Fra venstre: Per Vidar Johannesen, Tore Blokhus og Odd Kvarme.

Verdensmesterskapet skal spilles i Benin i september, uken før Europamesterskapet i Albertville, Frankrike. De to tette mesterskapene medførte derfor felles kvalifisering, hvor det vil være et poeng i seg selv å komme høyest mulig opp på resultatlisten og dermed reserveplass. Som om ikke det er nok: Europamesterskapet for veteraner spilles i Albertville mellom VM og EM for herrer, og der er Robert Pettersen kvalifisert...

Landslagstrøyene ligger klare allerede, for dette er en rutinert gjeng... Men kanskje ikke så rutinert som man skulle tro: Dette er faktisk første gang Bastien har kvalifisert seg til et mesterskap uansett øvelse! Kun en gang tidligere har han spilt på det norske landslaget: I Madagascar 2016, men den gang ble det ikke arrangert kval. - Nå får han ikke bare en, men to muligheter.

Vi gratulerer herrelandslaget 2023: Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih, Benny Bel-Lafkih, Robert Pettersen og Bastien Testaniere!

 

Landslagskvalifisering

VM og EM Herrer, 13. - 14. mai 2023

1. Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih, Benny Bel-Lafkih, Robert Pettersen og Bastien Testaniere

2. Max Carlström-Refsum, Marius Wang, Camel Benkheira og Viljar Losnegard

3. Odd Kvarme, Tore Blokhus og Per Vidar Johannesen

4. Gisle Hjelmen, Rumen Angelov og Harald Gjøsæter

5. Sigurd Sævareid, Kjell Arne Presthus og Per Geir Vatna

***

Førstereis Heidi Skjørberg Nilsen fra HPK (med supporter Lilly på fanget) er klar for Verdensmesterskapet i Trippel 2023, etter å ha vunnet kvalifiseringen sammen med GPK-spillerne Eli Gjengstø (foran), Charlotte Jayer og Ranu Homniam.

Regjerende norgesmester i Singel får med dette endelig sin debut i landslagstrøya etter å ha vært delegat de to siste trippelmesterskapene.

Øvrige tre spillere har representert Norge gjennom mange år, og måtte tåle et stort favorittstempel. - Men det skulle bli jevnere enn forventet.

Vårt nye landslag vant 5-3 i kamper mot motstanderne fra Vestlandet: Lisbeth Johannesen (SPK) og BPKs Mari Presthus og Toini Hoel. Sistnevnte har spilt flere mesterskap, både i Singel og Trippel. Flere stilte ikke i kvalet, men kvaliteten på begge sider av landet sikret likevel en skikkelig nervekamp.

Vestlendingene fikk sin første seier i kamp 3, men røk deretter 1-13 og 0-13 i lørdagens siste kamper. Søndags formiddag var fight mode on, samtidig som østlendingene måtte grave dypt og komme seg ut av tankekjøret. På stillingen 4-3 var det stadig GPK/HPK som var et steg foran, men det begynte å bli ubehagelig. Jentene fikk hodet på riktig plass, og sikret VM-plass med 13-2 i åttende kamp - og dermed femte seier!

VM spilles siste helgen i november i Bangkok, Thailand. Eli og Ranu spilte forøvrig VM samme sted tilbake i 2014. Vi gratulerer kvinnelandslaget 2023!

 

Landslagskvalifisering

VM Kvinner, 13. - 14. mai 2023

1. Heidi Skjørberg Nilsen, Eli Gjengstø, Charlotte Jayer og Ranu Homniam

2. Lisbeth Johannesen, Mari Presthus og Toini Hoel