GPK er vinterens vinner

18.02.2023

De er ikke så mange, men de er gode, både sommer og vinter: Gratulerer til Groruddalen Petanque klubb, vinner av Vinterserien 2022/2023!

Cupen har blitt arrangert i en årrekke av Vestby Petanque Hall og samler Østlandsklubbene til klubbfeider  vinteren gjennom. Denne gang deltok totalt 10 tropper, derav to fra Boule Frederik II. Oppsettet har vært slik det alltid har vært: Hver tropp stiller fire spillere med to dobbeltlag pr. oppgjør. Etter at alle hadde møtt alle i innledende befant Holmestrand Petanqueklubb seg på førsteplass. Både GPK og konstellasjonen Økern/Follo hadde da blitt strøket fire kamper hver da de ikke maktet å stille lag i en runde. Dette hindret dog ingen av klubbene å sikre A-sluttspill.

Dessverre for Sinsen Petanque og Petanque Club Hølen gikk det ikke veien, mens troppene fra Oslo Petanque Club, begge BFII-lagene og overraskelseslaget Hamar og Elverum, førstegangsdeltakere i serien, havnet i B.

Semifinalen mellom Groruddalen og Økern/Follo-samarbeidet gikk fort og brutalt. Med to fanny i første oppgjør, behøvde GPK bare å få ett poeng i en av de to siste dobbelkampene. Også Holmestrand gikk oppskriftsmessig videre, skjønt Follo bidro med noe mer spenning.

Holmestrands sterke tropp måtte se seg slått både en, to, tre og fire ganger. Det var liksom aldri noe tvil: Ranu Homniam og Bastien Testaniere, Eli Gjengstø og Benny Bel-Lafkih sikret solide forsprang og overbevisende seire i alle sine kamper. GPK var der for å vinne, vi gratulerer!

B-sluttspillet ble jevnere i både semi- og finale. I begge semifinaler kjempet Boule Frederik, men bare en av troppene nådde finale - som igjen ble vunnet av Oslo Petanque Club. Det andre BFII-laget delte dermed bronseplassen i B med Hamar og Elverum. Gratulasjoner også til OPC, med dagens spillere Signe Hovind, Max Carlström-Refsum, Jan Vidar Hauger og Jan Egil Andresen.