Rolf Såheim til minne

18.02.2023

Rolf Såheim døde 16. februar etter lang tids sykdom, nær 86 år gammel. Rolf var med i styret for petanqueklubben Boule Frederik II (BFII) fra den ble stiftet i 1999 og helt fram til 2017. I starten var han nestleder under Paavo Tikkanens lederskap, og senere bl.a. en utmerket kasserer i mange år.

Noen mennesker er slik at uansett hvilke hedersord vi bruker for å beskrive dem, så kommer vi til kort. Rolf var et slikt menneske. Han var snill, hjelpsom, ærlig, pålitelig, og dessuten meget kreativ. Han var flink til å markedsføre petanque i mange fora både som idrett og fritidsaktivitet. Det må også nevnes at han har laget klubbens logo og utarbeidet ulike skjemaer og dataprogram for bruk i turneringer.

Rolf var svært sentral de gangene klubben arrangerte nasjonale og internasjonale mesterskap på Tollbodplassen i Fredrikstad. På klubbens årsmøte i 2018 ble han utnevnt til æresmedlem for særlig fortjenestefullt arbeid med å bygge opp og drifte klubben gjennom mange år.

Selv om Rolf var over 60 år da han startet med å spille petanque, ble han en meget habil spiller, og har bl.a. en sølvmedalje fra NM trippel åpen. Han fikk også med seg resten av familien, kone Turid og datter Stine, på denne «leken». Rolf og Turid har bronsemedalje i NM dobbel veteran, Turid, Stine og Turid Lorentzen har både sølv og gull i NM trippel kvinner.

Vi lyser fred over Rolf Såheims gode minne.

 

Rolf Hermansen
Styreleder BFII