Ranking 2022 | Norges fremste poengsankere

10.10.2022

Årets rankingkonge ble som mange ganger før Benny Bel-Lafkih, Groruddalen Petanqueklubb. Den meritterte spilleren med et udiskutabelt konkurranseinstinkt fikk denne gang selskap av sine to aller nærmeste på pallen.

Vi kan med rimelig sikkerhet påstå at det aldri tidligere har skjedd at de tre øverste plassene på Norgesrankingen har blitt bekledd av en og samme familie: Far på førsteplass, sønn på andreplass og mor på tredjeplass!

Imponerende er det også at to øvrige kvinnelige spillere - nok en gang - er blant de 6 beste nå som årets siste rankingturnering er spilt. Siste spiller på topplisten, dog på femteplass, er eneste med lisens i annen klubb enn GPK.

Så er det kanskje ikke så utenkelig at nettopp Groruddalen Petanque Klubb atter en gang vant klubbrankingen med god margin, i all hovedsak takket være de fem poengsankerne. - For klubben er liten, med kun en håndfull spillere. Det er sterkt!

Nest beste klubb i 2022 ble Norges største, Stord Petanqueklubb. Nærmere 400 poeng skiller mellom første- og andreplass! Norges nest største må finne seg i den sure fjerdeplassen, mens Norges eldste klubb sikret siste pallplassering. Tretten klubber havnet på klubbrankingen, hvorpå Sinsen Petanque tok noen jafs opp på listen i siste liten med sin sterke sesongavslutning.

Fra disse tretten klubbene kjempet 207 spillere til seg poeng i en eller flere av årets 36 turneringer eller NM-øvelser med rankingstatus. 2022 har vært et særdeles aktivt år!

Grensen for den magiske adelskalenderlisten (topp 15) ble denne gang 72 poeng. Dette er 204 poeng færre enn Benny Bel-Lafkihs fangst. Spilleren på 6. plass samlet totalt 124 poeng, og premieres i likhet med de fem øvrige på topplisten med reisestøtte, differensiert ut i fra plassering. 

Rankingvinneren får i tillegg til glassvase til odel og eie, et napp i nok en vandrepokal - og stor applaus. Gratulerer til rankingvinner 2022: Benny Bel-Lafkih!

 

Spillerranking 2022

Topplisten

1. Benny Bel-Lafkih, GPK, 276 poeng

2. Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih, GPK, 240 poeng

3. Eli Gjengstø, GPK, 211 poeng

4. Ranu Homniam, GPK, 164 poeng

5. Johnny Skjørberg, HKP, 128 poeng

6. Charlotte Jayer, GPK, 126 poeng

Se hele rankingtabellen

 

Klubbrankingen 2022

Topplisten

1. Groruddalen Petanque Klubb, 1.419 poeng

2. Stord Petanqueklubb, 1.065 poeng

3. Oslo Petanque Club, 999 poeng

Se hele rankingtabellen