GPK-trio seiret i Hvitsteingrisen

15.08.2022

Dagen i dag startet med overskyet vær. Men det varte ikke lenge. Etterhvert som spillerne ankom Hvitstein kom solen frem mer og mer. Kl. 11 var det ikke en sky å se og varmen ble intens. 

Maija Juva var dommer denne dagen og holdt oss i ørene. 
 
18 spilleglade trippellag var påmeldt til Hvitsteingrisen. Oppsettet var 4 runder med Monrad før 8 gikk videre til A-sluttspill og 8 til B. 
 
I første runde startet HPK sterkt. Hans-Erik Røneid-Hansen, Helge Skjørberg og Svein Erik Johansen vant 13-1 over Ranu Homnian, Charlotte Jayer og Marius Breimo. Are Rystad, Ståle Baksetersveen og Milan Milosalvjevic tok godt for seg: 13-1 mot Unn Fodstad, Arild Eliassen og Glenn Gurrich. Johnny Skjørberg, Bjørn Arne Nordhagen og Heidi Skjørberg Nilsen fikk også med seg en god score: 13-4  mot klubbkameratene Bjørnar Endal, Rune Fuglesang og Line Eliassen. 
 
Andre som gjorde det veldig godt i første runde var Fredrikstadgutta med masse selvironi, godt humør og masse humor: Vildar Gulliksen, Rolf Stordahl og Aleksandar Obradovic vant 13-2 over Per Klevenberg, Larry Young og Oddvar Karlsen. 
 
Etter 2 runder var det 4 lag som hadde vunnet begge kampene: Groruddalens Eli Gjengstø, Benny Bel-Lafkih og Youssef Taoubane samt Mix-laget Lisbeth Fossen, Roger Støa og Gabriel Bel-Lafkih (ØPC, ØPC, GPK), HPK-laget Skjørberg, Nordhagen, Skjørberg Nilsen og HPKs Baksetersveen, Rystad og BFIIs Milosalvjevic. 
 
Etter 3 kamper i stekende varme, holdt GPK-laget og ØPK/GPK fortsatt på kondisen og var de 2 eneste lagene med kun seiere. Etter 4 runder var eneste lag med 4 seiere GPK. 5 lag hadde 3 seiere og det var 2 lag med 2 seiere, dermed videre til...
 

A-sluttspillet

 
Her møttes GPK og IB, Ragnhild og Enver, og GPK slo de ut av sluttspillet: 13-2. Johnny, Bjørn Arne og Heidi møtte ØPK/GPK og vant 13-8. Are, Milan og Ståle møtte Per, Oddvar og Larry og tapte 4-13. Ranu, Charlotte og Marius møtte et rent OPC-lag med Gildas Mevel, Pierre Espic og Lars Bruu og vant 13-2.
 
 
Videre møttes GPK og HPK i semi, en forholdsvis jevn kamp i begynnelsen, før HPK tok ledelsen 11-7 og ting fløt helt til de gikk på en skikkelig smell, og fikk ikke til verken legg eller skudd. Dette utnyttet GPK til det fulle og fikk 3 poeng. I siste runde ble GPK for sterke og dro i land seieren: 13-11.
 
Ved siden av vant GPK/OPC-laget 13-8 over FPK.
 
I finalen møtte Eli, Benny og Youssef laget bestående av Charlotte, Ranu og Marius. Her tror jeg rett og slett dagen hadde blitt for lang med steikende sol for GPK/OPC-laget - eller at det rene GPK-laget var for sterkt. For de ga ikke bort ett eneste poeng og gikk helt til topps med en fanny: 13-0 
 

B-sluttspillet

 
Helge Skjørberg, Hans-Erik Røneid-Hansen og Svein Erik Johansen vant hårfint over BFll/STIFs Tronn Kleven, Stefan Løvaas og Peter Häring: 13-12. Unn, Glenn og Arild slo BFll's  Rolf Hermansen, Rolf Stordahl og Aleksandar Obradovic 13-4 og møtte dermed klubbkameratene i semifinale.
 
Magnus Utgård, GPK, spilte sammen med Sondre Røste-Kise og Thor Eivind Kise fra HEPK. Det er moro å se fremgangen til den yngste, forholdsvis ferske petanquespilleren Sondre fra Hamar. - Og at de gamle juniorene Magnus og Thor Eivind fortsatt både legger og skyter veldig godt. De tapte for Ingunn Thorvik, Eva Fjære og Sverre Meisingset 8-13, men snart vil jeg tro de er å se i A-sluttspill. 
 
BFll stilte sterkt opp i dag med mange lag. Men Inger Berit Kristiansen, Rolf Hermansen og Freddy Friberg møtte sine overmenn i HPK's Birger Hansen, Odd Reidar Gulbrandsen og Jan Erik Jensen og tapte 7-13
 
Team Helge vant 13- 9 over Team Unn og tok den ene finaleplassen. Det gikk ikke helt veien for SIL sitt lag i semi som tapte 0-13 for HPK's Team Birger. Finalen startet jevnt og det ble tatt ett og ett poeng. Etter 1,5 time kunne Helge, Svein Erik og Hans-Erik glede seg over seier i B. 
 
 
Takk til alle som har vært med på å lage Hvitsteingrisen til en helt perfekt dag. Ikke minst En STOR takk til dere som har stått i kiosken og i sekretariatet. 
 
Heidi S Nilsen 
 
 

Hvitsteingrisen

13. august 2022, Hvitstein i Holmestrand

1. Eli Gjengstø (GPK)/Youssef Taoubane (GPK)/Benny Bel-Lafkih (GPK)
2. Charlotte Jayer (GPK)/Ranu Homniam (GPK)/Marius Breimo (OPC)
3. Heidi Skjørberg Nilsen (HPK)/Bjørn Arne Nordhagen (HPK)/Johnny Skjørberg (HPK)
3. Per Klevenberg (FPK)/Larry Young (FPK)/Oddvar Karlsen (FPK)

5. - 8. plass

Ragnhild K Andersen (BFII)/Enver Zecic (BFII)/Ib A Andersen (BFII)
Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih (GPK)/Roger Støa (ØPC)/Lisbeth Fossen (ØPC)
Are Rystad (HPK)/Milan Milosavljevic (GPK)/Ståle Baksetersveen (HPK)
Pierre Espic (OPC)/Lars S Bruu (OPC)/Gildas Mevel (OPC)

9. - 16. plass

B1 Svein Erik Johansen (HPK)/Hans-Erik Røneid-Hansen (HPK)/Helge Skjørberg (HPK)
B2 Birger O. Hansen (HPK)/Jan Erik Jensen (HPK)/Odd-Reidar Gullbrandsen (HPK)
B3 Unn Fodstad (HPK)/Glenn Gurrich (HPK)/Arild Eliassen (HPK)
B4 Eva Fjære (SIL)/Sverre Meisingset (SIL)/Ingunn Thorvik (SIL)

Tronn Kleven (BFII)/Peter Häring (SFJP)/Stefan Løvaas (BFII)
Vildar Gulliksen (BFII)/Rolf Stordahl (BFII)/Aleksandar Obradovic (BFII)
Magnus Utgård (GPK)/Sondre Røste-Kise (HEPK)/Thor Eivind Kise (HEPK)
Rolf Hermansen (BFII)/Inger Berit Kristiansen (BFII)/Freddy Friberg (BFII)

Øvrige

Glenn Peder Henriksen (SIL)/Oscar Eriksen (SIL)/Ulf Jacobsen Jacobsen (SIL)
Rune Fuglesang (HPK)/Line Eliassen (HPK)/Bjørnar Endal (HPK)

 

 

Tekst: Heidi Skjørberg Nilsen

Foto: Roger Johansen

Resultater: Helge Skjørberg