Hederspris til Ranu Homniam

28.06.2022

Norges Fleridrettsforbund Seksjon Petanque utdelte lørdag 25. juni en helt spesiell hederspris. Nestleder Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih leste opp styrets begrunnelse foran en fullsatt tribune, og overrakk det synlige beviset til Ranu Homniam. Begrunnelsen følger i sin helhet under:

 

Tradisjonen tro skal vi i dag hedre noen som har gjort det lille ekstra, og det er ikke hvem som helst som skal hedres i dag. I fjor hedret vi Svein og Lars Bruu for deres innsats for norsk Petanque, og at de nå stiller NM Trippel Åpen sammen med sønn og bror Freddy Bruu sier vel sitt. Forøvrig har begge sønnene byttet klubb for anledningen. Alt dette som en 70-års gave til far Svein.

I år skal vi hedre en person som det siste året har vist oss at alt er mulig. Bare vi vil det nok og jobber mot et mål.

Med sine 97 seniorlandskamper, 7 gull, 3 sølv og 3 bronse under NM og 5 ganger blant topp 15 på rankinga, visste vi allerede at hun var god, men at hun skulle oppnå det hun har gjort det siste året er helt unikt.

I dag skal vi hedre noen som har gjort en ekstra innsats både i turneringer, men mest av alt under trening, både før og etter turneringer. Hun deltar i de aller fleste av turneringene, og kan absolutt vise til imponerende resultater nasjonalt, men nå også internasjonalt

Det hele startet for en del år siden, da hun som barn ble introdusert til spillet petanque. Etterhvert så sluttet hun å spille petanque, før hun ble introdusert til det norske petanquemiljøet. Historien om henne er ganske unik.

Det gikk ikke lang tid før resultatene kom og hun ble raskt en av de beste skytterne her til lands. Siden den gangen så har hunutviklet seg på flere måter, men kanskje aller mest på det som lenge var hennes største svakhet, nemlig legging.

Ranu Homniam har tidligere kjempet seg til en medalje i EM i Presisjonsskyting, men lite visste vi for et år siden at vi kunne stå her å hedre nettopp deg for nye prestasjoner.

Siden vi sto her for et år siden har hun vunnet ytterligere 2 NM-gull, og enda mer imponerende tatt bronse i VM i Presisjonsskyting.

Som sagt tidligere har hun i lang tid etablert seg som en av de beste skytteren i landet. Det kombinert med at hun har klart å forbedre leggingen din, har Ranu vist oss at alt er mulig med enorm innsats både i kamper, men viktigst av alt under trening. Det er få spillere i Norge som er i nærheten av alle de timene hun har lagt ned for å spille petanque de siste årene.

I mai 2022, fikk vi alle følge henne i VM, sammen med Charlotte kom de på en 9.plass, men det er ikke derfor vi skal hedre Ranu i dag. I dag skal vi hedre den største idrettsprestasjonen Norsk Petanque noen gang har opplevd.

Ranu deltok ikke kun i dobbel det mesterskapet, hun deltok også i Singel.

Kjære Ranu,

Vi ser tidlig at du spiller veldig bra, både på skudd og legg. Du feide gjennom de 4 første kampene med 3 seiere og 1 knepent tap, før du tok deg videre til sluttspill, der måtte både Monaco og Tsjekkia se seg slått. På dette tidspunktet hadde du sikra deg en bronsemedalje, men du ville ha mer. Du hadde jo tapt de 2 andre semifinalene du hadde vært i tidligere. Men det var ikke hvem som helst som sto mellom deg og en finale.

Selveste Thailand, kanskje den største favoritten i hele mesterskapet, men ikke nok med det, du møter ditt eget hjemland. Vi som var tilstede og de som satt hjemme visste at dette kom til å bli tøft. Men med fantastisk spill så har du gått opp i en 10-7 ledelse når du har muligheten, muligheten du har drømt om i mange, mange år. Du har carreau ferdig mot Thailand i en semifinale, og du tok den. Du satte carreau for seier, og du var klar for finale.

Sveits var motstander, og du var nære, veldig nære. Men vi som står her i dag har troa på deg, dette skal du få revansjere. Du beviste for oss alle at alt er mulig, med hardt arbeid gjennom flere år.

 

Årets hederspris går til Ranu Homniam

for hennes enestående  sølvmedalje i Verdensmesterskapet i Singel