NM Singel Herrer 2022 | Og han gjorde det igjen...!

30.06.2022

Bare noen timer etter at han ble Norgesmester i Presisjonsskyting, stod Benny Bel-Lafkih fra Groruddalen Petanque Klubb igjen i en finale, og også i Singel Herrer gikk han helt til topps. - Og det dagen etter at han vant NM Dobbel Mix.

Å beseire samtlige motstandere i ensomhet, attpåtil i begge øvelser på en og samme dag, er uhyre sterkt.

Øvelsen Presisjonsskyting stiller knallharde krav om å holde seg i bobla, stenge ute alle forstyrrelser, holde fullstendig fokus. Slik er det også i Singel.

Med flere runder innledende er det hele en lang og hard kamp, også med tanke på det indre. Du er fullstendig overlatt til deg selv, totalt avhengig av kun dine egne tanker og kuler. Noen elsker det, mange gruer seg, svært få er uberørte.

Du skal spille godt for å lykkes i Singel. Selvsagt. Du skal mestre legging, og skyte bort det som kommer i veien. - Men bare når det kreves. Den største suksessfaktoren er god taktikk og nerver i sjakk.

Og er det noen som er i stand til dette er det vel Benny Bel-Lafkih. Han har et konkurranseinstinkt som få andre, og er kjent for å spille bedre og bedre utover dagen. Når andre kanskje slapper litt for mye av på tampen av turneringer eller mesterskap, gir han seg ikke før siste kamp - og siste kule. Det lykkes han stadig med.

Ikke gjør han det enkelt for seg selv heller. Benny krever fullt fokus, og sparer på energien. Du finner han aldri vandrende rundt, opptatt med kaffeslabberaser med andre deltakere. Han holder seg til noen få, og aller mest med seg selv. I Singel er han kun seg selv, kun i sin egen boble. Han vet det må til.

- Så lykkes han også denne gang, så til de grader.

For der Heidi Skjørberg Nilsen i kvinnenes Singel-NM kunne nyte hele veien frem til sin første Norgesmester-tittel, måtte Benny takle det sedvanlige forhåndsfavoritt-stempelet. Denne gang ikke ut fra resultater tidligere i sesongen, men på grunn av tidligere meritter og mentalitet.

Han snublet i første runde, og visste at tapet medførte kniven på strupen resten av mesterskapet. Rune Nilsen fra Boule Frederik II ble den eneste som denne dagen maktet å beseire Benny.

Av 95 deltakere i herrenes Singel var det skyhøye krav for å gå videre til kvartfinale. De sju beste etter sju innledende runder swiss hadde alle seks seire hver. Hele 15 spillere hadde fem seire hver, og tre av disse hadde 62 bucholtzpoeng. Lars Bruu (OPC) fikk siste plass i sluttspillet, takket være fattige to fine bucholtz mer enn Kjell Arne Presthaug (SPK) og åtte flere enn Marius Breimo (OPC).

Best av alle etter innledende var GPKs Robert Pettersen (bildet til venstre), som slo Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih (GPK) i siste runde, og degraderte ham til foreløpig tredjeplass. Benny var ranket som nr. 7. En gledelig plassering var NM-legenden Svein Bruu (OPC) på foreløpig fjerdeplass, og mesterskapets komet Rolf Stordahl (BFII) på nest øverste plass. De to øvrige, Atle Andersen (BFII) og Kjell Rune Karlsen (HPK) lå på henholdsvis 5. og 6. plass, og begge har tidligere vært Norgesmestere i Singel.

NM Presisjonsskyting ble ferdigskutt etter innledende, og for Rolf medførte dette en solid pause på flere timer. Han tok det hele med stor ro og tålmodighet, og håpet vel kanskje at Bennys nyervervede gullmedalje skulle forstyrre ham i kvartfinalen. Slik gikk det ikke, Benny ønsket en medalje til.

Ved siden av knuste sønnen Gabriel medaljehåpet til Kjell Rune, og det var nettopp Gabriel som Benny skulle møte i semifinalen. Far og sønn duellerte også under fjorårets NM - til alt overmål i finalen. Den gang som nå viste far seg hakket hvassere.

Motstander i finalen ble nok en GPKer; Robert. Han hadde i kvartfinalen slått GPK-leder Lars (i år med lisens i OPC), og i semifinalen slo han Lars sin far Svein med tilnærmet samme sifre.

I finalen tok Robert føringen og ledet 6-2 før Benny først utlignet, og deretter fosset fra: 13-7.

To Norgesmester-titler på samme dag, altså. Og begge to i de ensomme øvelser. - Uhyre sterkt av Benny Bel-Lafkih!

 

NM Singel Herrer

24. juni 2022, Stokke

1. Benny Bel-Lafkih, Groruddalen Petanque Klubb

2. Robert Pettersen, Groruddalen Petanque Klubb

3. Svein Bruu, Oslo Petanque Club

3. Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih, Groruddalen Petanque Klubb

5. - 8. plass

Rolf Stordahl, Boule Fredrik II

Atle Andersen, Boule Frederik II

Lars Storaker Bruu, Oslo Petanque Club

Kjell Rune Karlsen, Holmestrand Petanque Klubb

9. - 16. plass

Kjell Arne Presthaug, Stord Petanqueklubb

Marius Breimo, Oslo Petanque Club

Jan Egil Andresen, Oslo Petanque Club

Rune Nilsen, Boule Frederik II

Bjørn Arne Nordhagen, Holmestrand Petanque Klubb

Tore Blokhus, Stord Petanqueklubb

Johnny Skjørberg, Holmestrand Petanque Klubb

Camel Benkheira, Oslo Petanque Club

17. - 32. plass

Gildas Mevel, Oslo Petanque Club

Krister Jansson, Økern Petanque Club

Gisle Hjelmen, Stord Petanqueklubb

Viljar Losnegard, Stord Petanqueklubb

Arild Eliassen, Holmestrand Petanqueklubb

Steinar Friberg, Boule Frederik II

Jean Jaques Razaka, Oslo Petanque Club

Svein Rune Fuglesang, Holmestrand Petanqueklubb

Jean Espic, Groruddalen Petanque Klubb

Birger O. Hansen, Holmestrand Petanqueklubb

Per Geir Vatna, Stord Petanqueklubb

Svein Erik Johansen, Holmestrand Petanqueklubb

Odd Reidar Gullbrandsen, Holmestrand Petanqueklubb

Max Carlström, Oslo Petanque Club

Larry Young, Follo Petanca Klubb

Marius Wang, Oslo Petanque Club

 

 

Tekst og foto: Eli Gjengstø, Petanque.no (forsøksvis nøytralt)