NM Singel Kvinner 2022 | Hoppende glad overraskelse

29.06.2022

Fredager under Norgesmesterskapet kalles gjerne den ensomme dag. 24. juni 2022 var intet unntak. Godt over hundre spillere gikk rundt omkring i sine egne bobler med seg selv som eneste trygge støttespiller, og samtidig sin egen verste fiende. Singeløvelsen er definitivt noe for seg selv.

Med flere runder innledende er det hele en lang og hard kamp, også med tanke på det indre. Du er fullstendig overlatt til deg selv, totalt avhengig av kun dine egne tanker og kuler. Noen elsker det, mange gruer seg, svært få er uberørte.

Du skal spille godt for å lykkes i Singel. Selvsagt. Du skal mestre legging, og skyte bort det som kommer i veien. - Men bare når det kreves. Den største suksessfaktoren er god taktikk og nerver i sjakk.

Fredag 24. juni innfridde tidenes NM-spiller Benny Bel-Lafkih (GPK) i herrenes Singel, og det i et år hvor han ikke hadde noe egentlig favorittstempel. Det var vel heller mer det at Benny er Benny, han presterer best når det gjelder som mest. Kvelden i forveien hadde han dessuten fått en solid opptur med gull i Dobbel Mix.

Mer overraskende var det tross alt i kvinnenes Singel. Heidi Skjørberg Nilsen (HPK) har trent og spilt mer enn de fleste andre de siste årene, men uten de helt store resultater. Denne dagen tok hun noen gigantiske steg opp i toppen med sin gullmedalje.

Heidi Skjørberg Nilsen ble altså best av 29 kvinnelige spillere som stilte til start. Ingen gikk gjennom de seks innledende matcher som ubeseirede, men hele fire spillere endte med fem seire: Charlotte Jayer GPK, Gunvor Berge OPC (bildet under), Heidi Skjørberg Nilsen HPK og Berit Sæbø Larsen BPK. De siste kvartfinaleplassene gikk til Ranu Homniam GPK, Maija Juva FPK, Sissel Lekven Larsen SPK og Ragnhild Andersen BFII, alle med 4 seire. Tre spillere med fire seire røk ut av det gode selskap. Verdt å nevne er også at alle spillerne fikk minst en seier hver, og ingen av de tre med en seier skyldtes walkover.

Den største overraskelsen var likevel Bente Marie Larsen fra HPK. Hun har ikke spilt lenge, men er søster av Lisbeth Johannesen fra SPK og har fått solid opplæring av Heidi. Bente endte på en niendeplass og var uhyre nær kvartfinale i sitt aller første Norgesmesterskap. NM-debutanten Else Turid Hartveit fra STIF må også nevnes med sine 3 seire, og av disse ingen walkovers.

Heidi beseiret Ranu Homniam i innledende, plasserte Gunvor Berge på tredjeplass i semifinalen, og frarøvet Charlotte Jayer gullet i den ensomme øvelse. Du skal ha rimelig bra psyke for å ikke la deg pille på nesa av den type motstand, særlig når du ikke er vant til å være i toppen.

Så BLE hun faktisk toppen. Lange og seige sluttspillkamper endte med knapp seier mot Maija Juva og en like knapp seier mot Gunvor Berge i semi. Heidi ledet hele veien i finalen, men Charlotte Jayer kom farlig nær med sine 11 poeng. Charlotte grep ikke sjansen da den bød seg. - DET gjorde Heidi Skjørberg Nilsen.

Gunvor Berge var ikke til stede under medaljeseremonien, se bilde lenger oppe.

 

NM Singel Kvinner

24. juni 2022, Stokke

1. Heidi Skjørberg Nilsen, Holmestrand Petanqueklubb

2. Charlotte Jayer, Groruddalen Petanque Klubb

3. Gunvor Berge, Oslo Petanque Club

3. Ranu Homniam, Groruddalen Petanque Klubb

5. - 8. plass

Maija Juva, Follo Petanca Klubb

Ragnhild Andersen, Boule Frederik II

Sissel Lekven Larsen, Stord Petanqueklubb

Berit Sæbø Larsen, Bergen Petanqueklubb

9. - 16. plass

Bente Marie Larsen, Holmestrand Petanqueklubb

Inger Berit Kristiansen, Boule Frederik II

Silje Akre, Follo Petanca Klubb

Mari Presthus, Bergen Petanqueklubb

Linda Jørgensen, Bergen Petanqueklubb

Else Turid Hartveit, Sandefjord Turn & Idrettsforening

Anita Monsrud Magnussen, Stord Petanqueklubb

Margit Olava Tveito, Stord Petanqueklubb

 

 

Tekst og foto: Eli Gjengstø, Petanque.no