NM Dobbel Åpen 2022 | Historie er skrevet

01.07.2022

Vi har tidligere skrevet om å være laget av noe annet. Dette gjelder i aller høyeste grad Benny Bel-Lafkih (GPK) som sammen med Ole Hågensen vant NM Dobbel Åpen, og med det årets 5. (FEMTE!) norgesmestertittel. - Og Ole var særdeles deltaktig i foregående dags suksess i Trippel Åpen, så også hans prestasjoner er absolutt noe for seg selv.

Det er bare å ta av seg solhatten (eller sydvesten som hadde vært kjekk å ha under kvartfinalen), og bøye seg i støvet. For et Norgesmesterskap …!

Svært godt fornøyde med årets NM må nok også sølvvinnerne Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og Jean Espic fra Groruddalen Petanque Klubb sies å være. Gabriel vant Trippel Åpen, gull og kongepokal sammen med Benny og Ole, og fikk i tillegg bronse i Singel Åpen. Jean på sin side kom til finalen i Trippel Åpen, og nådde semifinale i Dobbel Mix.

Skjønt, som regjerende norgesmestere hadde de nok gjerne sett seg et nytt gull.

Totalt 27 lag deltok i øvelsen, og innledende ble spilt med fem runder monrad, hvor de åtte beste gikk til kvartfinale. De to siste som gikk videre hadde to seire, men flere bucholtzpoeng enn de tolv andre med like mange seire.

Ubeseirede Johnny Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen tronet alene på topp, og jobbet seg (13-1 mot Pettersen/Kristoffersen, GPK) senere til semifinalen, hvor de falt for Gabriel og Jean med 13-2.

Bronsemedaljer ble det også til klubbkompisene Svein Erik Johansen og Kjell Rune Karlsen fra Holmestrand Petanqueklubb. I sin kvartfinale tok de siste stikk mot OPC fremste håp, EM-aktuelle Marius Wang og Max Carlström. Benny og Ole ble for sterke i semifinalen: 4-13.

Pallen kunne i det hele tatt fort sett annerledes ut. Mari Presthus og Jon Sæbø Larsen fikk 11 poeng mot Gabriel og Jean i kvarten, og samme siffer fikk Jan Egil Andresen og Camel Benkheira fra OPC mot Benny og Ole.

Tilfeldig seier er det likevel ikke. Det gjelder å trøkke til når det gjelder som mest. - Akkurat slik som Benny Bel-Lafkih og Ole Hågensen gjorde i finalen, da de trosset Gabriel og Jeans ledelse og tok dem på både taktikk og utholdenhet: 13-7.

 

NM Dobbel Åpen

26. juni 2022, Stokke

1. Ole Hågensen og Benny Bel-Lafkih, Groruddalen Petanque Klubb

2. Jean Espic og Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih, Groruddalen Petanque Klubb

3. Kjell Rune Karlsen og Svein Erik Johansen, Holmestrand Petanque Klubb

3. Bjørn Arne Nordhagen og Johnny Skjørberg, Holmestrand Petanque Klubb

5. - 8. plass

Robert Pettersen og Rune Kristoffersen, Groruddalen Petanque Klubb

Mari Presthus og Jon Sæbø Larsen, Bergen Petanque Klubb

Marius Wang og Max Carlström, Oslo Petanque Club

Jan Egil Andresen og Camel Benkheira, Oslo Petanque Club

9. - 16. plass

Gunvor Berge og Bjørn Vidnes, Oslo Petanque Club

Christopher Kvarme og Viljar Losnegard, Stord Petanqueklubb

Larry Young og Egil Olsen, Follo Petanca Klubb

Jarle Grov og Nils Runnane, Stord Petanqueklubb

Pierre Espic og Mohamed Zahri, Oslo Petanque Club

Thor Eivind Kise og Lars Kiplesund, Hamar og Elverum Petanque Klubb

Jonathan Ketels og Peter Häring, STIF Petanque

Sigurd Sævareid og Kjell Arne Presthaug, Stord Petanqueklubb

 

 

Tekst og foto: Eli Gjengstø, Petanque.no (sånn passe nøytralt)