NM Dobbel V55 2022 | Ille bra, se!

01.07.2022

Med stadig flere godt voksne spillere, har nivået på den yngste veteranklassen, minimumsalder på 55 år, blitt stadig bedre. - Og flere. I år ville tilfeldighetene det slik påmeldingslisten i V55 var lenger enn i åpen klasse. 32 lag var påmeldt, og selv trukket fra noen sykdomsforfall, er dette et svært bra antall i veteranklassen.

Mens den eldste veteranklassen, V65, fikk æren av å kåre det ordinære norgesmesterskapets første norgesmestere, fikk den yngste veteranklassen æren av å avslutte NM. - Heldigvis før siste ferga hadde gått for dagen.

For det var to lag fra andre siden av fjorden som skulle knive seg imellom om gullet. Boule Frederik IIs Ragnhild og Ib fikk bronse i V65, og med ren BFII-finale var Fred(e)rikstadsklubben sikret medaljer i alle valører i NM 2022.

Som eneste unntak spilte V55 gruppespill, med 8 puljer hvor de to beste gikk til sluttspill.

Æresmedlem Signe Hovind og NM-legenden og bronsemedaljør i Singel, Svein Bruu, OPC, gikk sammen med Rolf Stordahl og Enver Zecic fra BFII videre fra sin pulje, begge med to seire. OPC gikk seirende ut av oppgjøret, men begge lagene skulle senere møtes igjen - på seierspallen.

De fleste åttendedelsfinalene ble fort ferdige, men Hovind/Bruus kamp mot Follos Torp/Smeby ble av det langvarige slaget: 13-11. De fulgte opp med en like langvarig kvartfinale mot hjemmehåpet Roger Wold og Edvard Fjære, som med sin plassering fikk en god avslutning på NM i Stokke.

Vel spennende ble det også for BFIIs Steinar Friberg og Rune Nilsen som vant de samme sluttspillkampene med nøyaktig samme sifre: 13-11 mot Helge Skjæveland og Trond Sandvik, SPK, i åttendedels, og mot Birger O. Hansen og Odd-Reidar Gullbrandsen, HPK, i kvart. Dermed var fjorårets vinnere i begge veteranklasser ute av leken.

Rolf Stordahl og Enver Zecic viste muskler mot langt mer rutinerte Per Klevenberg og Oddvar Karlsen, to av spillerne som har vært med siden oppstarten av petanque i Norge, i sin semifinale: 13-5. I runden før hadde de beseiret Hølens Ellen Meisingset og Arne Bergmål med samme resultat. Klevenberg/Karlsen vant for øvrig over Norgesmesterne i V65, Baksetersveen og Endal, i sin åttendedels, med ubarmhjertige 13-2.

Dommer under NM-veka, Rune Andersen fra Sinsen, fikk med sin semifinaleplass en flott avslutning på det ordinære NM.  Sammen med makker Jan Arild Holm vant han puljen, åttendedels (13-5) mot OPCs Kolstad/Razaka og kvarten (13-3) mot de tidligere Norgesmestrene fra Stord, Per Geir Vatna og Børge Presthaug.

Enver og Rolf evnet å stoppe Sinsenduoens fremgang, og klubbkompisene Steinar og Rune sørget med seier over Signe og Svein for en ren BFII-finale i NM Dobbel V55. Det lå lenge an til et rotterace, men våre nye norgesmestere Steinar Friberg og Rune Nilsen parkerte sølvvinnerne på 6 poeng. Ille bra, se!

 

NM Dobbel V55

26. juni 2022, Stokke

1. Rune Nilsen og Steinar Friberg, Boule Frederik II

2. Enver Zecic og Rolf Stordahl, Boule Frederik II

3. Signe Hovind og Svein Bruu, Oslo Petanque Club

3. Rune Andersen og Jan Arild Holm, Sinsen Petanque

5. - 8. plass

Roger Wold og Edvart Fjære, Stokke IL Petanque

Birger Hansen og Odd-Reidar Gullbrandsen, Holmestrand Petanque Klubb

Per Geir Vatna og Børge Presthaug, Stord Petanqueklubb

Per Klevenberg og Oddvar Karlsen, Follo Petanca Klubb

9 - 16. plass

Morten Torp og Atle Smeby, Follo Petanca Klubb

Arnstein Barstad og Fred Olaf Korsgården, Holmestrand Petanque Klubb

Pål Johansen og Rune Solevåg, Stord Petanqueklubb

Helge Skjæveland og Trond Sandvik, Stord Petanqueklubb

Øyvind Gundersen og Morten Jensen, Sinsen Petanque

Sven Kolstad og Jean Jaques Razaka, Oslo Petanque Club

Ståle Baksetersveen og Bjørnar Endal, Holmestrand Petanque Klubb

Ellen Meisingset og Arne Bergmål, Petanque Club Hølen

 

 

Tekst og foto: Eli Gjengstø, Petanque.no