NM Dobbel Kvinner 2022 | Lagd av noe annet

01.07.2022

Charlotte Jayer og Ranu Homniam har begge stått på pallen både i NM Singel Kvinner, NM Dobbel Mix og NM Trippel Åpen. Skulle de endelig få sine etterlengtede gullmedaljer, og dermed innfri sitt skyhøye favorittstempel med å vinne kvinnenes Dobbel på NMs siste dag?

Ranu Homniam presterte i mai det historiske ved å kjempe seg frem til finalen i Verdensmesterskapet i Singel, en milepæl som ga henne hederspris tidligere i Norgesmesterskapet. Norge har tre internasjonale medaljer, og Ranu har stått for alle tre.

Charlotte Jayer har like gode kvaliteter som Ranu, uten at dette så langt har resultert i medaljer i EM eller VM, og vant for noen år siden Norgesrankingen som første kvinne i historien. Charlotte er alltid å regne med i toppen, men det hun har gjort det siste drøye halvåret er ut av en annen verden. 

Charlotte med gullmedalje rundt halsen til sitt største gull, datteren Lilly.

I midten av desember fikk hun og Bastien Testaniere sitt første barn. Hun spilte turnering bare noen dager før fødselen - og den gang kom de til finalen. Alle fortalte henne at prioriteringene ville bli annerledes, at hun ikke ville ha tid til spilling … Men Charlotte har talt de alle midt imot. Hun vant årets første rankingturnering, har spilt nærmest alt som spilles kan, vant landslagkvalifisering, har spilt VM og EM og har NM-medaljer i Presisjonsskyting, Trippel Åpen og Singel Kvinner. - Hun må være lagd av noe annet!

Ranu og Charlotte vant i fjor, og måtte også i år finne seg i å være tidenes favoritt i Dobbel Kvinner. Kulene er runde, og med svært lange dager for begge i hele mesterskapet, skal det likevel noe til for å gå helt til topps. De greide det, og det ER imponerende.

Skjønt, Bergensjentene Ida Sæbø Larsen og Toini Hoel (bildet over) var uhyggelig nærme i finalen: 13-12, men der BPK klappet sammen når det gjalt som mest, hentet Charlotte og Ranu frem siste rest av krefter og ble Norgesmestere.

Langt enklere var det i semifinalen, hvor de plasserte Holmestrands Line Eliassen og Heidi Skjørberg Nilsen på bronseplass med 0-13 i bagasjen. På andre siden av banen slet Ida og Toini seg til finaleplass med seier mot Follo Petancas Maria Olsen og Silje Akre (bildet under), som i alle fall kunne glede seg stort over NM-medalje.

Charlotte Jayer og Ranu Homniam var for øvrig rangert på førsteplass også etter innledende, med fire seire av fire mulige. Fire lag hadde ett tap, og fire lag hadde to seire, hvor Stords Margit Olava Tveito og Grethe Ramsdal røk ut med for få bucholtzpoeng.

Nest best etter innledende var Berit Sæbø og Ellen Strømme som røk i en tight match mot datter og bysbarn Ida Sæbø Larsen og Toini Hoel. Bronsemedaljørene var ranket på 3. og 4. plass og beseiret Camilla Bruu og Eli Gjengstø fra GPK og Inger Berit Kristiansen og Lise Østby fra BFII, begge med 13-10. Siste laget som gikk videre til sluttspillet, mor og datter Linda Jørgensen og Line Matheson fra BPK, tapte 8-13 mot Charlotte og Ranu.

… Som altså ble Norgesmestere på NMs siste dag. De hadde da vært på pallen i samtlige øvelser i det ordinære Norgesmesterskapet. Nå kunne de endelig stige opp på øverste palltrinn og ta imot sine etterlengtede gullmedaljer.

 

NM Dobbel Kvinner

26. juni 2022, Stokke

1. Charlotte Jayer og Ranu Homniam, Groruddalen Petanque Klubb

2. Toini Hoel og Ida Sæbø Larsen, Bergen Petanque Klubb

3. Line Eliassen og Heidi Skjørberg Nilsen, Holmestrand Petanque Klubb

3. Maria Olsen og Silje Akre, Follo Petanca Klubb

5 - 8. plass

Linda Jørgensen og Line Matheson, Bergen Petanqueklubb

Camilla Storaker Bruu og Eli Gjengstø, Groruddalen Petanque Klubb

Inger Berit Kristiansen og Lise Østby, Boule Fredrik II

Berit Sæbø og Ellen Strømme, Bergen Petanque Klubb

9. - 13. plass

Margit Olava Tveito og Grethe Ramsdal, Stord Petanqueklubb

Lisbeth Merete Johannesen og Sissel Lekven Larsen, Stord Petanqueklubb

Wenche Unni Hansen og Bente Marie Larsen, Holmestrand Petanqueklubb

Marit Hansen og Bjørg Ramskjell, Saltdal Petanque Klubb

Else Turid Hartveit og Vina Naidu, STIF Petanque

 

 

Tekst: Eli Gjengstø, Petanque.no