Knoll og Tott tipper NM: Kampen om pokalen

19.06.2022

Nytt år, nytt Norgesmesterskap - og ny Knoll og Tott! I dagene frem mot NM publiseres rikssynsernes vurderinger av de enkelte øvelser og deltakere. Blir du skuffet over å ikke bli nevnt i tippinga, får du snu skuffelsen til at det blir en ekstra motivasjon under NM!

Tekst: "Knoll" og "Tott"

Først ut var Norgesmesterskapets Mix-øvelser, så hoppet vi galant over til Singel og Presisjonsskyting, øvelsene hvor man ikke kan få noe støtte fra andre. Veteranenes to dobbeløvelser ble publisert som neste vurdering, etterfulgt av dobbel i åpen og kvinneklassen. Vi har spart gulroten til slutt, selve kongepokaløvelsen!

 

Knoll og Tott tipper NM Trippel Åpen

Mesterskapets gjeveste øvelse – Trippel Åpen – gir vinnerne Kongepokalen! 50 lag fra 14 klubber er representert. Her er det en herlig blanding av erfarne spillere med lang tid som lagkamerater til debutanter i NM-sammenheng. Opptakten til mesterskapet kan ikke bli bedre. La oss se på konkurrentene, klubb for klubb:

Bergen Petanque Klubb

Fire lag med erfarne spillere i alle posisjoner. Vi har størst tro på Mari Presthus, Mostafa Elharrar og Herve S. Juglard.

Boule Frederik II

Hele fem lag fra en klubb i full fart framover. Stor og god vinteraktivitet innendørs gir resultater. Her kan det komme overraskelser, selv om ringrevene Rolf Hermansen, Atle Andersen og Odd Porsmyr må være de det stilles størst forhåpninger til.

Follo Petanca Klubb

Tre lag fra den gamle storheten Follo. Her er det rutine i søkk og kav. Medaljer fra allerede (tidlig) forrige årtusen er nok ikke glemt for Larry Young, Oddvar Karlsen og Per Klevenberg– og drømmen om nye lever sterkt.

Groruddalen Petanque Klubb

Etter turneringer sitter man ofte med følelsen av at det er så mange lag fra GPK, men det er kun fire lag fra GPK i årets trippel. Men det er kvalitet i alle ledd. Vi tror at to lag kan blande seg helt inn i toppen: Ole Hågensen, Gabriel og Benny Bel-Lafkih og Ranu Homniam, Robert Pettersen og Jean Espic.

Hamar og Elverum Petanqueklubb

Ett lag fra Norges ferskeste petanqueklubb. Om Lars Kiplesund med all sin erfaring tar skipperansvar for familielaget med Vetle og Ingvild kan det bringe dem langt i turneringen.

Holmestrand Petanqueklubb

Hele syv lag fra den aktive Vestfold-klubben. Regelmessig vinterspill i Peter Pan-hallen og nytt anlegg på Hvitsten har gitt godt grunnlag for NM. Vi har størst tro på Kjell Rune Karlsen, Johnny Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen, men se opp for Svein Rune Fuglesang, Svein Erik Johansen og Odd-Reidar Gullbrandsen!

Økern Petanque Club

Økern har gledelig stablet et lag på beina. Her er det erfaring og dyktighet i massevis. Lisbeth Fossen og Roger Støa er i høyeste grad petanque-aktive, og når rusten etter noen runder faller av kulene til Ronny Gudmundsen, kan dette bære riktig langt.

Oslo Petanque Club

Det er lenge siden OPC stilte syv lag i NM, men det skjer i år. Av turneringens største favoritter må vi nevne regjerende mestere Marius Wang og Marius Breimo som i år har fått med seg Camel Benkheira. Et annet fremadstormende lag som kan få god flyt er Øystein Kruge, Einar Skancke og Andero Kelu. Og du, få med deg: Svein, Freddy og Lars – tre blad Bruu sammen på banen kan hamle opp med hvem det skal være!

Saltdal Petanqueklubb

Tradisjonen tro er Saltdal Petanqueklubb representert under NM. Denne gangen blant annet med et rent damelag, Marit Helen Hansen, Line Karlsen og Bjørg Ramskjell fra Norges nordligste aktive petanqueklubb. Vi heier på dere!

Sinsen Petanque

To lag fra de glade Sinsen-gutta! Vi tror noen fortsatt er i lykkerus etter prestasjoner tidligere i NM, så denne gangen bærer det lengst for Jan Arild Holm, Jørn Gillstrøm og Øyvind Gundersen i trippelen.

STIF Petanque

Sandefjord Turn og Idrettsforening debuterte i fjorårets NM, og stiller i år med tre lag. Når konkurransen drar seg til tror vi det er Arne Sandberg, Jonatan Kettels og Peter Häring som takler trykket best, og kommer lengst i årets turnering.

Stokke Idrettslag, Petanque

Tre lag fra arrangørklubben. Selv om mange av spillerne er relativt ferske petanquespillere, vil lokalkunnskap om banene og boblende spilleglede kunne gjøre at dette blir bra. Vi har størst tro på Roger Wold, Eva Fjære og Edvart Fjære som har drillet samspillet mot mesterskapet.

Stord Petanqueklubb

Norges største klubb har også flest lag i konkurransen – selv når mesterskapet går på Østlandet. Åtte lag, med solid trening gjennom vinter og vår, er klare for dyst. Resultatene så langt i sesongen gir størst forhåpninger til Viljar Losnegard, Tore Blokhus og Odd Kvarme; og Lisbeth Johannesen, Per Johannesen og Sissel Lekven Larsen.

Tønsbergs Turnforening - Petanque

TT stiller med ett lag. Edith Andersen, Erik Brunsell og Dag Andersen er ingen nybegynnere, så samlet erfaring er omfattende. Kommer disse i siget kan det bære langt i turneringen!

 

Dette blir en lang og krevende turnering for de som skal toppe dagen med seier, kalle seg norgesmestere i Trippel Åpen og ikke minst avrunde med å motta Kongepokalen. Evne til å holde konsentrasjonen oppe og ikke minst kunne løfte den på laget som dabber underveis kan bli avgjørende faktorer.

Vi tror at seieren i år vestover og at Viljar Losnegard, Tore Blokhus og Odd Kvarme endelig krabber helt til topps. Resten av medaljene blir pent fordelt mellom Kjell Rune Karlsen, Bjørn Arne Nordhagen og Johnny Skjørberg fra Holemstrand; Ole Hågensen, Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og Benny Bel-Lafkih fra Groruddalen; og Marius Wang, Marius Breimo og Camel Benkheira fra Oslo.

 

Og bare så det er sagt

Vi, Knoll og Tott, er vant til å få juling på slutten av dagen. Er du ufortjent ikke nevnt i denne artikkelen – tar vi gjerne en omgang til!