Knoll og Tott tipper NM: Double Trouble

18.06.2022

Nytt år, nytt Norgesmesterskap - og ny Knoll og Tott! I dagene frem mot NM publiseres rikssynsernes vurderinger av de enkelte øvelser og deltakere. Blir du skuffet over å ikke bli nevnt i tippinga, får du snu skuffelsen til at det blir en ekstra motivasjon under NM!

Tekst: "Knoll" og "Tott"

Først ut var Norgesmesterskapets Mix-øvelser, og så hoppet vi galant over til Singel og Presisjonsskyting. Deretter var det veteranenes tur i Dobbel V55 og V65. Vi fortsetter i dag med resterende dobbel-øvelser.

 

Knoll og Tott tipper NM Dobbel Kvinner

Det er gledelig å se at antallet lag i denne konkurransen har økt med 50 % siden i forrige NM. I år er det 15 lag med.

Også i år er det ett lag som skiller seg ut som soleklare favoritter. Charlotte Jayer og Ranu Homniam (GPK) vant klassen i fjor, og har blitt enda sterkere i år. Laget er i toppform etter deltagelse i VM i Danmark og EM i Spania denne våren. Begge jentenes navn finner vi som oftest blandt de øverste plasseringene på de nasjonale konkurransene og begge er inne blant de 10 beste på årets rankingliste. Dette laget er så sterkt at de ville vært blant favorittene i dobbel uansett klasse. Vi er glade for at de valgte å være med i dameklassen. Det er alltid morsomt å treffe de beste i kamp, og i år vil mange av damene møte et lag i verdenstoppen.

Men, i petanque kan alt gå an. Det har alle petanquespillere erfart!  Det er flere lag som er sultne på medaljer og som gjerne vil slå ut favorittene. Linda Hoel Jørgensen og Line Matheson (BPK) fikk sølv på hjemmebane i fjor, og Lise Østby og Inger Berit Kristiansen (BFII) har som vane å plukke medaljer i dameklassen. Det samme har Lisbeth Johannesen og Sissel Lekven Larsen (SPK). En outsider kan også være Veronica Mathiasen og Heidi Skjørberg Nilsen (HPK). Heidi har fått mye og ny petanquerfaring det siste året fra både inn og utland. Kanskje har hun plukket opp noen triks som kan brukes i konkurransen?

 

Knoll og Tott tipper NM Dobbel Åpen

Stor deltakelse i V55+ og damedobbel gir litt færre lag enn normalt i Dobbel Åpen. Men konkurransen er ikke nevneverdig svekket av den grunn. 

Resultatet av denne konkurransen kan godt bli medaljer til Max Carlström og Marius Wang (OPC), samt GPK-duoene Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og Jean Espic, Ole Hågensen og Benny Bel-Lafkih, samt Robert Pettersen og Bastien Testaniere.

Men, dette er konkurransedag 5 for mange, og det kan gi noen uventede utslag. Har noen spart mer av kruttet til avslutningen enn andre?

Det er derfor ikke utenkelig at medaljørene heller blir Sigurd Sævareid og Kjell Arne Presthaug (SPK); Gildas Mevel og Marius Breimo (OPC); Larry Young og Egil Olsen (FPK);  og Jonatan Ketels og Peter Häring (STIF).

 

Og bare så det er sagt

Vi, Knoll og Tott, er vant til å få juling på slutten av dagen. Er du ufortjent ikke nevnt i denne artikkelen – tar vi gjerne en omgang til!