Knoll og Tott tipper NM: Mix-øvelsene

15.06.2022

Nytt år, nytt Norgesmesterskap - og ny Knoll og Tott! I dagene frem mot NM publiseres rikssynsernes vurderinger av de enkelte øvelser og deltakere. Blir du skuffet over å ikke bli nevnt i tippinga, får du snu skuffelsen til at det blir en ekstra motivasjon under NM!

Tekst: "Knoll" og "Tott"

Først ut er Norgesmesterskapets aller første øvelse, som også er den nyeste historisk sett. Endelig kan vi igjen ta del i NM-veka, denne gang i Skien, dagen før vårt ordinære NM i Stokke. - Og mens vi er så godt i gang, vi tar med den andre Mix-øvelsen også!

 

Knoll og Tott vurderer NM Trippel Mix

NM Trippel Mix ble avholdt for første gang under NM-veka i Stavanger i 2019. Det ble en umiddelbar suksess, og miljøet ønsket at øvelsen skulle videreføres kommende år. I 2020 og 2021 passet ikke tidspunktene for NM-veka inn petanquens terminliste, og øvelsen gikk begge år som høstarrangement i Holmestrand. Men nå er vi tilbake under NM-veka i Skien, som en prolog til resten av NM-øvelsene i Stokke.

Damene har stått for de beste internasjonale resultatene for norsk petanque i senere tid. På grunn av medlemsmassen er damene likevel en begrensende ressurs for dannelsen av lag til denne øvelsen. Men klubbene har samlet stablet 19 sterke lag på beina, som gjør dette til en åpen og interessant øvelse. Hittil er øvelsen kun vunnet av lag fra klubben som har dominert NM de siste årene – Groruddalen. Kanskje er tiden kommet for en endring?

Vi, erterisene Knoll og Tott, vet lite om hvilke baner som møter lagene i Skien. Men de beste har en tendens til å greie seg best uansett. Resultatene fra de foregående mesterskapene i øvelsen viser at noen lag er gjengangere i toppen, og vi har en mistanke om at de kan være der igjen. Lagene som skal prestere godt gjennom hele dagen bør bestå av spillere som har spilt mye tidligere i sesongen og har greid å finne toppformen til mesterskapet. Med bakgrunn i dette tror vi at GPK-lagene Charlotte Jayer, Simo Menzhi og Youssef Taoubane og de doble mesterne Ranu Homniam, Mili Selimovic og Robert Pettersen, er med i medaljestriden.

Vi tror de får tøffest konkurranse av Stord-laget Sissel Lekven, Tore Blokhus og Odd Kvarme, HPK-laget Marianne Moholt, Johnny Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen og OPCs Signe Hovind, Marius Wang og Camel Benkheira. Men når onsdagen avsluttes, tror vi at de eneste som har tatt medalje i alle Trippel Mix-mesterskapene, familielaget Gjengstø-Bel-Lafkih (Eli, Benny og Gabriel) fra GPK, troner aller øverst. 

 

Knoll og Tott vurderer NM Dobbel Mix

Sjelden er vel damene i PetanqueNorge så populære som når det kommer til Dobbel Mix-konkurransen. Damene er i mindretall i alle klubber, kanskje med unntak av Bergen, så konkurransen om å få seg en kvinnelig makker er stor over alt.

Flest lag er det fra storklubbene Holmestrand og Stord, der begge klubbene stiller med åtte lag. Men, de største favorittene er nok en gang fra Groruddalen Petanque Klubb. Vi har tre av lagene som klare favoritter til gull: Ranu Homniam og Robert Pettersen, Eli Gjengstø og Benny Bel-Lafkih, og Charlotte Jayer og Jean Espic.

Outsidere i denne klassen kommer fra øst og vest. Vi nevner i fleng: Sissel Larsen og Viljar Losnegard fra Stord Petanqueklubb, Jon Larsen og Toini Hoel fra Bergen Petanque Klubb, Lisbeth Fossen og Roger Støa fra Økern Petanque Club og til slutt Signe Hovind og Marius Wang fra Oslo Petanque Club.

 

Og bare så det er sagt

Vi, Knoll og Tott, er vant til å få juling på slutten av dagen. Er du og laget ditt ufortjent ikke nevnt i denne artikkelen – tar vi gjerne en omgang til!