Øsende regn, strålende sol

13.06.2022

To rene NM-lag møttes i finalen under GPK-helgens første turnering, attpåtil fra samme klubb. Ikke nok med det: Et rent OPC-lag kom til B-finalen, og det med en turneringsdebutant. Arrangørklubben svarte ved å gå til topps i søndagens Komlett Duo. - Generalprøve eller forsmak til NM, tiden vil vise!

Begge turneringer, henholdsvis i trippel lørdag og dobbel på søndag, ble gjennomført med fire runder sveitsisk monrad, godt kjent fra internasjonale mesterskap, og trolig brukt også i kommende Norgesmesterskap. Her er ikke score så viktig, men hvem man møter, for å samle såkalte buccholz-poeng. Et så rettferdig system som mulig, mener mange: Man premieres for å trekkes mot gode lag.

Et flere timer langt tordenvær var et skår i gleden under lørdagens sluttspill, og særlig hardt gikk det ut over finalen. Desto gledeligere var innbitt ønske om å vinne, og en sta motivasjon til å gjøre sine kuler, og holde ut, tross fattig innhøsting av poeng i det som i alle fall føltes som en evighet.

- Jeg hadde med meg tre klesskift, fortalte finalist Øystein Kruge. - Alt ble brukt, og likevel ble jeg søkkvåt. Arrangørene kan bekrefte nedbørsmengden, her gjalt det å søke tilflukt under et dryppende telt sammen med spillere som selv ikke skulle kaste kuler.

Selv om det rene kvinnelaget Charlotte Jayer, Ranu Homniam og Heidi Skjørberg Nilsen ledet etter innledende med samtlige seire, var det nok Øystein og hans makkere som hadde størst grunn til å glede seg. Deres første seier i innledende ble sikret med kun fire kuler...!

Øystein Kruge, Einar Schanke og Andero Kelu kriget stadig inn viktige kuler i finalen mot Marius Wang, Marius Breimo og Camel Benkheira, men sistnevnte trio plusset på godt i siste fase av kampen: 13-9!

Vi tror nok også finaleplassen i B smakte godt for turneringsdebutant Heine Fagervik, som hadde blitt lokket til Torshovparken av hans tidligere lærer Bjørn Vidnes og Gunvor Berge. Unggutten har ikke spilt i mange uker, men viste både talent og konkurranseinstinkt!

Det var derimot HPKs Vina Naidu, Birger O. Hansen og Odd-Reidar Gullbrandsen som gikk til topps i B.

Mer GØY var det nok uansett dagen derpå, under dobbelturneringen Komplett Duo. Et par frafall i siste sekund ga 17 lag på startfeltet. Fem av spillerne fra lørdagens pall kledte pallen også denne dagen. 

Best etter innledende var far og sønn Bel-Lafkih som viste seg uovervinnelige, og de gjorde også kort prosess i kvartfinalen. Semifinalen mot Johnny Skjørberg og Bastien Testaniere var jevn og spennende, men endte 13-10 til HPK/GPK-duoen. På andre siden av sluttspilltreet fant vi Ole og Ranu, som tross kun 2 seire hadde nok buchholz-poeng til A-sluttspillet. DEN sjansen tok de virkelig godt vare på. Charlotte og Morten måtte se seg tapt i kvart, og i semi var det Larry og Camel sin tur. 13-8 i begge oppgjør.

Finalen, som ble delvis streamet på Petanqueresultater, ble spilt i strålende sol og med langt flere skuelystne enn dagen før. Ole og Ranu var trygge både med legg og skudd, og hadde god kontroll. Kun en fatal runde endte med 5 trøstepoeng til Johnny og Bastien.  

B-finalen ble spilt mellom OPCs Martin Svensen og Stefan Ellmer, som tapte alle kampene i innledende, og HPKs Are Rystad og Arild Eliassen, som manglet noen buchholzpoeng for å gå videre med sine 2 innledende seire. Martin og Stefan som stadig er i parken for å spille, mestret banene best når det gjalt som mest, og kunne juble over 13-6 seier.

Gratulasjoner til vinnere og øvrige på pallen, både lørdag og søndag, både i A og B.

Tusen takk til alle som deltok, og til alle som tilbød seg hjelpende hender underveis i  arrangementet, både med turneringer og kvalifisering til NM Presisjonsskyting.

En ekstra stor takk rettes til Maija Juva som stilte opp som dommer etter at hun selv røyk ut, og brukte egne pauser til å dømme flesteparten av Oslo-skytterne begge dager.

 

GPK Utfordrer

11. juli 2022, Torshovparken i Oslo

1. Camel Benkheira, Marius Wang og Marius Breimo, OPC

2. Øystein Kruge, Einar Schanke og Andero Kelu, OPC

3. Charlotte Jayer, Ranu Homniam og Heidi Skjørberg Nilsen, GPK/HPK

3. Ole Hågensen, Gabriel G. Bel-Lafkih og Benny Bel-Lafkih, GPK

5. - 8. plass

Lars Bruu, Tom Johansen og Bastien Testaniere, OPC/ØPC/GPK

Rune Kristoffersen, Jean Espic og Eli Gjengstø, GPK

Are Rystad, Ståle Baksetersveen og Johnny Skjørberg, HPK

Jean Jaques Razaka, Jan Egil Andresen og Sven Kolstad, OPC

B-sluttspill

B 1. Vina Naidu, Birger Hansen og Odd-Reidar Gullbrandsen, HPK

B 2. Heine Fagervik, Bjørn Vidnes og Gunvor Berge, OPC

B 3. Inger Berit Kristiansen, Odd Porsmyr og Rolf Hermansen, BFII

B 3. Øyvind Gundersen, Morten Jensen og Jan A. Holm, SIN

B 5. - 8. plass

Ib Andersen, Enver Zecic og Stefan Løvaas, BFII

Larry Young, Arne Olsen og Egil Olsen, FPK

Lisbeth Johannesen, Vidar Hauger og Bente Larsen, SPK/OPC/HPK

Maija Juva, Signe Hovind og Lisbeth Fossen, FPK/OPC/ØPC

 

Komplett Duo

12. juni 2022, Torshovparken i Oslo

1. Ole Hågensen og Ranu Homniam, GPK

2. Bastien Testaniere og Johnny Skjørberg, GPK/HPK

3. Larry Young og Camel Benkheira, FPK/OPC

3. Gabriel G. Bel-Lafkih og Benny Bel-Lafkih, GPK

5. - 8. plass

Charlotte Jayer og Morten Torp, GPK/FPK

Øystein Kruge og Einar Schanke, OPC

Heidi Skjørberg Nilsen og Eli Gjengstø, HPK/GPK

Ragnar Weseth og Lise Østby, SIN/BFII

B-sluttspill

B 1. Martin Svensen og Stefan Ellmer, OPC

B 2. Are Rystad og Arild Eliassen, HPK

B 3. Bente Larsen og Lisbeth M. Johannesen, HPK/SPK

B 3. Birger O. Hansen og Odd-Reidar Gullbrandsen, HPK

B 5. - 8. plass

Rune Kristoffersen og Lars Kiplesund, GPK/HEP

Silje Akre og Egil Olsen, FPK

Sven Kolstad og Jean Jaques Razaka, OPC

Rolf Stordahl og Enver Zecic, BFII

Øvrige lag