Trippelsuksess for Lisbeth, Per og Viljar

30.05.2022

Viljar Losnegard, i kompaniskap med Lisbeth og Per Johannesen, viste seg å være uslåelige på første dag av Stordturneringa, som for første gang siden oppstarten i 2015 gikk uten lag fra Østlandet.

- Og det er selvsagt kjipt. Vi ønsker jo at det vi arrangerer av nasjonale rankingstevner her i vest, skal være en happening med eliten fra øst tilstede, medgir arrangørklubbens leder Pål Johansen. Han vet ikke hvorfor årets Stordturnering ble en lokal affære, med fem spillere fra Bergen Petanque i tillegg til Stord Petanqueklubbs 36 påmeldte.

Seksjonsstyrets leder Tore Blokhus, også han stordabu, peker på at Stordturneringa alltid har fått veldig gode tilbakemeldinger fra tilreisende. Han tror årsaken denne gangen er en kombinasjon av at mange nylig har vært på reise - og stang ut med andre forpliktelser denne helga.

- Eg er sikker på at austlendingane er attende ved neste høve, når Stord Petanqueklubb arrangerer Stordøy Open i slutten av juli, smiler Blokhus.

Andre som virkelig dro på smilebåndet - og det etter mer enn ni timer med petanque - var altså ekteparet Johannesen, som denne gang hadde hyret inn talentfulle Viljar Losnegard i en slags allroundrolle.

 

Trioen vant alle sine sju kamper, og kjørte over Eivind Sakseid, Helge Skjæveland og Nils Runnane i finalen. «Livets glade gutter» hadde, også de, en sterk dag på grusen på Hatland. Men i finalen stoppet det på fire poeng, mot Losnegard/Johannesens 13.

Om det var lukten av premiepenger som spilte dem et puss, vites ikke. Men 300 kroner rett i lomma var nå uansett en liten opptur. Vinnerne stakk av med 500 kroner hver.

 

Stordturneringa Trippel

28. mai 2022, Hatland, Stord

1. Lisbeth Johannesen, Per Johannesen og Viljar Losnegard, SPK
2. Nils Runnane, Helge Skjæveland og Eivind Sakseid, SPK
3. Rolf Ekre, Sigurd Sævareid og Dag Otto Koppang, SPK
3. Berit Sæbø, Ida Sæbø Larsen og Mari Presthus, BPK

5. - 8. plass
Per Geir Vatna, Børge Presthaug og Trond Sandvika, SPK
Tore Blokhus, Odd Kvarme og Sissel Lekven, SPK
Pål Johansen, Øyvind Bjørkås og Per Svein Sakseid, SPK
Rune Bekkevold, Roar Kyvik og Harald Gjøsæter

B-sluttspill

1. Rumen Angelov, Roger Thiger og Rune Solevåg, SPK
2. Kjell Olav Flatmo, Robert Svendsen og Jarle Larsen, SPK
3. Bagher Portazedi, Gisle Hjelmen og Sigve Blokhus, SPK
3. Andrew Nyoni, Anita Magnussen og Jim Pettersen, SPK/FPK
5. Anne Jorunn Økland, Bjarte Espe og Olav Skorpen, SPK

 

Tekst: Trond Sandvik, SPK

Foto: Pål Johansen/Magne Blokhus, SPK