Klart for avreise VM

10.05.2022

Benny Bel-Lafkih, Ole Hågensen, Ranu Homniam og Charlotte Jayer er klare for å gi alt under Verdensmesterskapet i Singel/Dobbel/Mix. Hele fem mesterskap spilles samtidig!

Her må også hjemmepublikummet holde tunga rett i munnen, og et strengt tidsskjema kan studeres og lagres via (denne nettsiden).

Program

Først ute av alle er kvinnenes VM Singel torsdag kl. 10.00, hvor Norge representeres av Ranu Homniam. Deretter følger Ole Hågensen i herrenes VM Singel. Det fortsetter å gå slag i slag med VM Dobbel Kvinner kl. 12.30, etterfulgt av VM Dobbel Herrer før VM Dobbel Mix med Benny Bel-Lafkih og Charlotte Jayer.

Også runde 2 i samtlige klasser spilles torsdag, med de to neste fredag. Hver runde spilles i samme rekkefølge. Innledende spilles med andre ord med 4 runder sveitsisk monrad. Samtlige av kampene i innledende spilles på tid: 1 time og 1 grisekast, uavhengig av om det er Singel eller Dobbel.

De 16 beste i hver klasse går videre til sluttspillet, med åttendelsfinaler i begge singelklasser samt Dobbel Mix lørdag kl. 09.00. Antatt start på Dobbel Kvinner og Dobbel Herrer er kl. 11.00, med en noe optimistisk tro på at kvartfinalene kan starte kl. 13.00. Også semifinaler spilles ferdig lørdag, noe som frigjør hele søndag til finaler i de fem verdensmesterskapene.

Disse deltar

Selv om det er en fast tropp på fire spillere, teller hvert VM for seg. Alle har anledning til å ha med to coacher pr. tropp, og de norske spillerne har med seg Robert Pettersen og Marius Breimo i disse rollene.

Hele 49 nasjoner deltar, hvorav Danmark som vertsnasjon stiller med to landslag. Kun noen få nasjoner stiller med færre enn fire spillere. En av disse er Ukraina, som deltar med to kvinnelige spillere, nok til å kjempe for sitt land i VM Singel Kvinner og VM Dobbel Kvinner. Oversikt over samtlige landslag ser dere på (denne siden).

Streaming

Seksjonsstyrets Gabriel G. Bel-Lafkih er med som delegat og vil forsøke streame kamper så langt det lar seg gjøre innimellom andre oppgaver. Disse vil sendes via Petanque.nos Facebookside. Følg også med på teknisk arrangørs side: Dansk Petanque Forbund.

 

Vi holder tomlene opp for Norges landslag, masse lykke til!