Generalprøve i Stokke

02.05.2022

Så mye som tretti dobbeltlag testet ut årets NM-baner i Stokke lørdag 30. april! Anledningen var rankingturnering i regi av teknisk NM-arrangør Stokke IL Petanque.

Hilsen fra arrangørene

Tusen takk til alle som delte lørdagen med oss i å spille Stokke Open på vår nygrusede parkeringsplass der NM-spillet skal foregå. Litt myk ble banene, men de skal bli bedre til NM.

Stokke IL  sender en stor takk til HPK ved Heidi og Johnny for god hjelp i sekretariatet.

Spillet var Monrad slik at alle fikk spilt minimum 5 kamper med kampstart kl.10.00. Siste kule i finalespillet ble kastet ca. kl. 20.00. I NM starter vi klokken 9.00, noe som ville ha medført finalespill for publikum mellom kl. 16.00 og 19.00. Ja, vi i Stokke IL tar dette frem som «vår drøm» i diskusjon for et effektivt NM for spillere, og med dere og publikum ringside under ettermiddagstimene.

Velkommen til NM i Stokke. Vi skal gjøre vårt beste for at dere skal få en hyggelig opplevelse i sommerfylke.

Hilsen Stokke IL Petanque
v/ Sverre Meisingset

Etter de fem innledende kampene var to lag ubeseirede: Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og Bastien Testaniere, samt Eli og Benny, førstnevntes foreldre. Hele sju lag hadde fire seire, og dermed måtte ett uheldig lag finne seg i å "rykke ned" til B-sluttspill. Attpåtil måtte virkelig fintelling til, da 8. og 9. best etter innledende hadde like mye i score.

Birger O. Hansen og Odd-Reidar Gullbrandsen røk i første i B, og det gjorde også 8. beste, Sven Kolstad og Jean Jaques Razaka i A (1-13, favør Gabriel og Bastien). Fred(e)rikstadslaget mestret løftebanene og kjempet hardt i sin kvartfinale, men Enver Zecic og Rolf Stordahl måtte med sine 11 poeng se seg slått av langt mer rutinerte Marius Breimo og Gildas Mevel. Øvrige kvartfinaler endte hele 13-0 til Ole Hågensen og Magnus Utgård mot Larry Young og Camel Benkheira, og 13-3 til Eli Gjengstø og Benny Bel-Lafkih over Are Rystad og Arild Eliassen.

I semifinalene fikk Gabriel og Bastien knapt noe uttelling for kulene sine, og Ole og Magnus fosset frem til 13-4, nesten før den andre semifinalen rakk å starte. Denne trakk langt lenger ut i tid. Marius og Breimo sikret seg et stort forsprang på Eli og Benny, som med et par runder med solid utnyttelse klarte å utjevne kampen. Så fikk de omsider siste stikk: 13-11!

Så var det også disse to som gikk seirende ut av selve finalen: 13-7 til Eli og Benny over klubbkompisene fra GPK, Ole og Magnus.

B-sluttspillet ble en ren maktdemonstrasjon av Holmestrand Petanqueklubb som rett og slett tapetiserte pallen. HPKs leder Svein Erik Johansen vant sammen med Kjell Rune Karlsen, med Bjørn Arne Nordhagen og Johnny Skjørberg på andreplass. Sifrene i finalen var 13-10. Ståle Baksetersveen og Bjørnar Endal samt Marianne Moholt og Heidi Skjørberg Nilsen endte på tredjeplass i B.

Samtlige i B-sluttspillet deler resultatlistens 9. plass, slik at rankingpoeng reservert topp 3 i B gikk til turneringens C-sluttspill. Denne vant Maija Juva og Ellen Meisingset med sifrene 13-11 i finalen over arrangørklubbens Roger Wold og Eva Fjære. Også Sandefjords Marek Gieniusz og Vina Naidu fikk rankingpoeng med sin tredjeplass i C, i likhet med HPKs Arnstein Barstad og Fred Olaf Korsgården. D-sluttspillet ble vunnet av Tønsberg Turns Erik Brunsell og Dag Andersen.

Vinnere i B:

Vinnere i C:

Vinnere i D:

Vi gratulerer samtlige og takker alle for topp oppmøte! Neste gang vi møtes på disse banene blir det hardere, i mer enn en forstand...!

 

 

Stokke Open

30. april 2022, NM-banene i Stokke

1. Eli Gjengstø og Benny Bel-Lafkih, GPK
2. Ole Hågensen og Magnus Utgård, GPK
3. Gildas Mevel og Marius Breimo, OPC
3. Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og Bastien Testaniere, GPK

5. - 8. plass
Sven Kolstad og Jean Jaques Razaka, OPC
Larry Young og Camel Benkheira, FPK/OPC
Enver Zecic og Rolf Stordahl, BFII
Are Rystad og Arild Eliassen, HPK

9. - 16. plass
Svein Erik Johansen og Kjell Rune Karlsen, HPK
Bjørn Arne Nordhagen og Johnny Skjørberg, HPK
Ståle Baksetersveen og Bjørnar Endal, HPK
Marianne Moholt og Heidi Skjørberg Nilsen, HPK
Birger O. Hansen og Odd-Reidar Gullbrandsen, HPK
Ranu Homniam og Lisbeth Fossen, GPK/ØPC
Edvart Fjære og Oscar Ericsen, STO
Gunvor Berge og Bjørn Vidnes, OPC

"B-sluttspill" (C)

1. Ellen Meisingset og Maija Juva, PCH/FPK
2. Roger Wold og Eva Fjære, STO
3. Arnstein Barstad og Fred Olaf Korsgården, HPK
3. Vina Naidu og Marek Gieniusz, SAN 

 

 

Foto: Sverre Meisingset og Edvard Fjære, Stokke IL

Tekst: Eli Gjengstø, Petanque.no