EM Singel/Dobbel/Mix: Norges landslag

25.04.2022

I kvinnenes kvalifisering innfridde favorittene, mens i herreklassen seiret duoen som på mange måter har gjort mest for å lykkes. Vårt nye landslag til sommerens Europamesterskap i Singel/Dobbel/Mix er Charlotte Jayer og Ranu Homniam, Marius Wang og Max Carlström. Vi gratulerer!

 

Herrenes kvalifisering

Seks lag stilte i herrenes kvalifisering hvor det ble spilt alle-mot-alle i tre omganger fordelt på to dager. Man kunne håpet på flere, men det er utfordrende å stille i et kval så tidlig i sesongen. Særlig merkbart var fraværet av spillere fra Vestlandet. 

Verdt å nevne var landslagskvalifiseringens debutant: Max Carlström, født og oppvokst i Sverige, har bodd i Norge i en årrekke. Først i 2021 fikk han norsk statsborgerskap, og kunne omsider kjempe for landslagsplass sammen med kompis og 2 x kongepokalmakker Marius Wang. Ventetiden har åpenbart vært verdt det - også på banen!

Etter første runde alle-mot-alle hadde både Max og Marius samt Johnny og Bjørn Arne samlet 4 av 5 mulige seire. Max og Marius startet kvalifiseringen på verst mulige måte med tap mot nettopp sistnevnte. HPK-duoen på sin side måtte se seg kraftig slått i tredje kamp mot VM-aktuelle Ole og Benny, som fikk totalt 3 seire.

Rangering etter 1. runde
1. Johnny Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen: 4 seire, +10
2. Max Carlström og Marius Wang: 4 seire, +26
3. Ole Hågensen og Benny Bel-Lafkih: 3 seire, +5
4. Bastien Testaniere og Gabriel G. Bel-Lafkih: 2 seire, +9
5. Camel Benkheira og Øystein Kruge: 1 seier, -19
6. Bjørn Vidnes og Jean Jaques Razaka: 1 seier, -31

Bastien og Gabriel hentet seg voldsomt inn og var simpelthen uslåelige i påfølgende runde. Begge de ledende lagene fra første runde gikk på ytterligere ett tap: Max og Marius fikk revansje mot de andre, men tapte mot Ole og Benny. De to GPK-herrene hadde me

Rangering etter 2. runde
1. Bastien Testaniere og Gabriel G. Bel-Lafkih: 7 seire, +43
2. Max Carlström og Marius Wang: 7 seire, +34
3. Johnny Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen: 7 seire, +7
4. Ole Hågensen og Benny Bel-Lafkih: 5 seire, +1
5. Camel Benkheira og Øystein Kruge: 3 seire, -13
6. Bjørn Vidnes og Jean Jaques Razaka: 1 seier, -72

I tredje og avsluttende runde var trekningen historie, og lagene ble rangert slik at foreløpig førsteplass først møtte foreløpig sisteplass, etc. Bastien og Gabriel vant oppskriftsmessig sine to første matcher med svært god score, men gikk på en smell mot Ole og Benny, som også hadde vunnet de to foregående kampene. Johnny og Bjørn Arne hadde det langt tyngre, med første seier først i tredje kamp, og avsluttet med to nye tap. Max og Marius derimot levnet liten tvil om at landslagsplassen skulle sikres for alt det var verdt. Seier, seier, seier og atter seier.

Før siste kamp ledet OPC-laget med 11 seire over GPK-lagets 10 seire. Bastien og Gabriel ville med seier tvinge frem en aller siste og avgjørende finale mot Max og Marius.
Det ble en jevn og seig kamp, preget av stundens alvor. Max og Marius var faretruende nær ytterligere en ren finale to ganger, men holdt ut og fikk inn det avsluttende trettende poenget på stillingen 11-12.

 

Landslagskvalifsering, herredobbel

23. - 24. april 2022

1. Max Carlström og Marius Wang (12 seire)
2. Bastien Testaniere og Gabriel G. Bel-Lafkih (10 seire)
3. Ole Hågensen og Benny Bel-Lafkih (9 seire)
4. Johnny Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen (8 seire)
5. Camel Benkheira og Øystein Kruge (4 seire)
6. Bjørn Vidnes og Jean Jaques Razaka (2 seire)

 

Kvinnenes kvalifisering

I kvinnenes kvalifisering stilte litt færre lag, men fire lag er uansett god deltakelse i kvinneklassen. - Ikke minst var nivået på lagene svært godt.

Våre to fremste kvinnelige spillere dannet en trofast duo for flere år siden, og har siden vært gjentatte ganger både i toppen av norske resultatlister, soleklare vinnere av NM Dobbel Kvinner og i landslagstroppen. Allerede i midten av mai deltar Charlotte Jayer og Ranu Homniam i VM i Singel/Dobbel/Mix, som vinnere av kvalifiseringen i fjor. Nå kan de to bestille billetter også til sommerens EM Singel/Dobbel/Mix i Nederland!

De fire duoene møtte hverandre hele fire ganger før det hele ble avgjort. Charlotte og Ranu gjorde rent bord i første runde med svært overbevisende score.

Rangering etter 1. runde
1. Charlotte Jayer og Ranu Homniam: 3 seire, +26
2. Lisbeth Fossen og Eli Gjengstø: 2 seire, +0
3. Gunvor Berge og Heidi Skjørberg Nilsen: 1 seier, -10
4. Signe Hovind og Maija Juva: 0 seire, -18

Dermed var samtlige landslagsklare spillere til EM Trippel i Spania i rute som topp 2. Dette skulle endre seg i 2. runde, da Gunvor og Heidi tok innersvingen på Lisbeth og Eli. Også Charlotte og Ranu gikk på en smell med 10-13 mot førstnevnte duo. Igjen måtte Signe og Maija se seg tapt, tross god kjemping i samtlige kamper.

Rangering etter 2. runde
1. Charlotte Jayer og Ranu Homniam: 5 seire, +37
2. Gunvor Berge og Heidi Skjørberg Nilsen: 4 seire, +5
3. Lisbeth Fossen og Eli Gjengstø: 3 seire, -7
4. Signe Hovind og Maija Juva: 0 seire, -35

Ny dag gir nye muligheter, noe Lisbeth og Eli benyttet til det fulle med tre seire! Nok en gang ble det endringer på listen, selv om Charlotte og Ranu stadig holdt førsteplassen. Farlig nære var også Signe og Maija - hele to ganger.

Rangering etter 3. runde
1. Charlotte Jayer og Ranu Homniam: 7 seire, +51
2. Lisbeth Fossen og Eli Gjengstø: 6 seire, +6
3. Gunvor Berge og Heidi Skjørberg Nilsen: 5 seire, -4
4. Signe Hovind og Maija Juva: 0 seire, -53

Som i herrenes kval ble rekkefølgen i siste runde avgjort etter rangeringen. Oppskriftsmessig vant puljeener Charlotte og Ranu mot Signe og Maija, mens det i den andre kampen ble en ren kamp om mulighet til kvalseier. Lisbeth og Eli vant denne 13-5, samme siffer som i den andre kampen. Gunvor og Heidi er dermed i praksis slått ut, mens Signe og Maija har alt å vinne og ingenting å tape i rundens andre kamp. Lisbeth og Eli har vunnet fire strake og har nådd det foreløpige målet. På et tidspunkt går luften ut av de, og de taper med skuffelse sin kamp mot Signe og Maija. Dermed blir det heller ingen siste avgjørende kamp og heller ingen mulighet til eventuell finalekamp. - For ved siden av innfrir Charlotte og Ranu favorittstempelet og sikrer nok en plass i et mesterskap!

 

Landslagskvalifsering, kvinnedobbel

23. - 24. april 2022

1. Charlotte Jayer og Ranu Homniam (9 seire)
2. Lisbeth Fossen og Eli Gjengstø (7 seire)
3. Gunvor Berge og Heidi Skjørberg Nilsen (5 seire)
4. Signe Hovind og Maija Juva (1 seier)