Landslag 2021: Samleside

01.01.2022

Til tross for avlyste europeiske mesterskap fikk både herre- og kvinnelandslagene etterlengtet representasjon og konkurranse i hvert sitt verdensmesterskap i november måned. Nok en gang presterte kvinnene og viste at nivået her hjemme kan hamle opp med de fleste. Det store, store høydepunktet er i en særklasse: Ny norsk medalje i Presisjonsskyting! 

 

Ny norsk medalje i Presisjonsskyting

Under EM 2014 skrev Ranu Homniam seg inn i petanquehistorien med tidenes første norske medalje i et internasjonalt mesterskap. Ingen har siden den gang klart å tangere eller overgå bragden - helt til hun selv den lørdag 13. november 2021 gjentok bedriften. Denne gang i et verdensmesterskap. Det er nesten ikke til å tro: Vår egen Ranu er verdens tredje beste skytter!

Les artikkelen: Verdens tredje beste

 

Kvinnelandslaget 2021

Eli R. Gjengstø, Charlotte Jayer og Ranu Homniam, alle GPK, vant den norske kvalifiseringen i august, og er med dette Norges landslag både til Verdensmesterskapet i november 2021 og Europamesterskapet i juni 2022.

Charlotte trakk seg i etterkant av kvalet og ble erstattet av Lisbeth Fossen. Gunvor Berge kom deretter inn i landslaget som fjerdespiller. Benny Bel-Lafkih ble valgt som kvinnelandslagets coach.

 

Verdensmesterskapet ble spilt 12. - 14. november i Santa Susanna, Spania. 

Nok en gang gikk det norske kvinnelandslaget videre til A-sluttspill og endte som niende beste nasjon i Verdensmesterskapet. Så er det naturlig å tenke at om vi hadde vi møtt et annet landslag enn det thailandske, så kunne vi kanskje gått enda lenger. Men åttendedelsfinale skal vi være stolte og fornøyde over. 

Les om hele opplevelsen: - Dette er en lagseier!

 

Herrelandslaget 2021

Lars Storaker Bruu, Benny Bel-Lafkih, Gabriel G. Bel-Lafkih og Ole Hågensen, alle fra GPK, vant den norske kvalifiseringen i august 2020. Verdensmesterskapet skulle opprinnelig avholdes i juni 2020, men ble grunnet pandemien utsatt ett år. Deretter ble VM utsatt til november 2021 og flyttet fra sveitsiske Lausanne til spanske Santa Susanna.

Ole Hågensen takket senere nei til deltakelse i mesterskapet, og ble erstattet av Robert Pettersen. Andre Erdahl ble valgt som herrelandslagets coach.

Norge endte på en skuffende 43. plass av 47. nasjoner, med kun en seier, en skjebne de delte med 6 andre land. Faktisk kunne en enkel kule endret resultatet, så brutalt kan det av og til være. Skuffelsen over et fryktelig tap allerede i andre kamp ødela det meste av innledende. Heldigvis fikk Norges landslag bedre til sitt fysiske og mentale spill i Coup de Nations, et godt plaster på såret.

Benny Bel-Lafkihs trettendeplass i presisjonsskyting er vel verdt å notere seg, dette i et mesterskap med svimlende høye poengsummer.

Alt fra herrenes Verdensmesterskap kan leses i egen artikkel.

 

Veteranlandslaget 2021

Ståle Baksetersveen (HPK), Roger Støa (ØPC) og Robert Pettersen (GPK) vant den norske kvalifiseringen i juni og skulle representere Norge i Europamesterskapet i Petanque i Albertville, Frankrike, i september måned. Mesterskapet ble i etterkant dessverre avlyst.